Nejste přihlášen/a.
Zdravím, včera se vrátila snacha z návštěvy nemocnice (pravnučky) a tvrdí nám, že ji vyndali oko na talířek. Je to možné nebo si snacha vymýšlí?
Já si myslím, že to jde. Když jsem dostala fungl novou kýčel, asi po týdnu, mi jakoby vypadl kus zorného pole při dívání. Když jsem to špitla doktorce při kontrole, nastal fukec. Naložili mě na vozík a fičeli na oční. Bylo to na fakultce a dali si záležet! 3 doktoři vytáhli fotky očního pozadí a ukázali mi ucpanou žilku sraženinkou krve a řekli, že kdybych otálela víc než 12 hodin, odumřela by mi část neprokrvené sítnice, bez možnosti nápravy. Přišel pan primář a pravil, že jedeme na sál, bulva se vyjme, závadná žilka se vypreparuje a oko se vloží zpět. Předváděl to názorně rukama. Udělalo se mi špatně! Naštěstí jsem se stihla zeptat, jestli budu mít nějaká omezení po této operaci. Prý nesmím žádnou fyzickou námahu. Když jsem řekla, že chůze o berlích a rozhýbání nového kloubu, tedy celé nohy, námahou je velikou, tak se naštvali a dodnes mám v kartě: Operaci odmítla, chce chodit. :D Dopadlo to tak, že sraženinku kapačkami rozpustili. Tohle se mi stalo ještě jednou, asi rok poté. Znovu jsem skončila na lůžku ve fakultce. Warfarin je můj kamarád.
Oko v každém případě vyndat jde, samozřejmě s omezeními jako je délka nervu a tak. Dokonce u některých typů psů (buldoček) občas vypadne samovolně (promiňtge, já vím že člověk není pes, ale až taková rozdíl v anatomii není,) Dokonce mám dojem, že dřív tak dělali i některé operace, které dnes umějí bez toho (možná i váměna čočky?), ale nechci kecat.
doplněno 09.05.13 12:25:.
doplněno 09.05.13 14:06:Ten obrázek je saomozřejmě jen taková zábavná ilustrace. Není to žádný důkaz a není to ai tak míněno.
Na světě je možné takřka všechno. Náš známý Karel měl v hospodě před sebou pivo, v ruce velkého panáka zelené. jak upil, zaklonil hlavu, jak ji vrátil zpátky - žbluňk a měl oko v pivě. Lekl se tak, že do toho piva vylil i zbytek té zelené. A protože to litoval vylít, oko vylovil a vypil to, prý to ani nebylo tak špatné.
A víte, jak to dopadlo? Od té doby je možné v té hospodě dostat nápoj: KARLOVO MAGICKÉ OKO. Je to pivo vylepšené panákem zelené.
Zapomněla jsem podotknout, že Karel měl to oko skleněné /po úrazu v mládí/. :D Jaga.
Kdysi koloval takový vtip... chlap se v hospodě vsadil, že se kousne do oka.Nikdo mu nevěřil, takže se vsadili, chlap vyndal skleněné oko a kousl se do něho. Shrábl výhru a začal se sázet, že se kousne i do druhého oka. Všichni se vsadili, protože jasně viděli, že nemůže mít obě oči skleněné... a chlap si vyndal umělé zuby a kousl se do druhého oka...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.