Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni. Docela by mě zajímalo, co vás napadne při slově filosofie? Baví vás filosofovat? Třeba přemýšlet o smyslu života, nekonečnu vesmíru nebo o tom, co se stane po smrti...reinkarnace?
Filosofie patřila mezi moje nejoblíbenější předměty na střední škole...bohužel od svého okolí jsem se moc velkého pochopení nedočkala :D Proto mě zajímá jestli se tu přece jenom nenajde někdo, kdo by na to měl stejný náhled jako já
"klera", mně teda baví "filosofovat". Bavit se o různých tématech. Pro někoho je to vyloženě ztráta času, ale mně to baví. Takže, ať víš, nejsi sama. - pt
Je to jedna z věcí, které studui, vybaví se mi spousta času strávená čtením děl filosofů. Myslím, že je to něco, čemu by se měl věnovat každý, kdo si myslí, že ho to zajímá - prokousat se něčím takovým sám, ne jen sám nad něčím dumat a spokojit se se školním výkladem myšlenek neznámějších filosofů a fil. směrů. Takže vřele doporučuji někoho, kdo vás zaujal, vyhledat v knihovně.
No jéje. V hospodě u piva se fylozofuje jedna radost.
Čím hlouběji ve sklenici, tím i hlubší fylozofické myšlenky.
Já teda filozofuju pořád víc a víc. Je pravda, že pokud to dáváte moc nejevo ven, tak vás lidi považují za blázny. Nevím proč to tak je, ale je to tak. Někdy už si i já říkám, že bych s tím měl přestat, ale nejde to. Něco jsem rozjel a už to nezastavím. Chtěl bych toho nějak využít v budoucnosti. Spíš psychologii. Je to moje vysněné povolání. Už teď píšu nějaký čas knihu, tak uvidíme.
Jsem člověk, který sní o větrných mlýnech, asi to mám trochu dáno i znamením Váhy...
Rád si představuji, co by mohlo být, kdyby...
Akorát jsem nucen realitou se vrátit zpět, do reálného života.
cs.wikipedia.org/... Kdysi jsme tomu říkali "diskutovat o nesmrtelností chrousta". Je to báječné, povídat si o něčem nekonkrétním, když je chytrý spolubesedník. Když je to hlupák a člověk to včas neodhalí a neuteče, je to na poskládání se.:D Mé děti nejraději filozofovaly, když měly splnit nějakou povinnost nebo když byl ráno frmol a jim se nechtělo do školy. To taky bylo na poskládání se. Ale u skleničky, s chytrým parnerem, tam padly zdi a hranice a filozofie se vznesla do nebetyčných výšin. Někdo tady zmiňoval proudový motor. Měla jsem kdysi souseda,nesmírně vzdělaného, 4 VŠ, a chytrého pána. Také nesmírně moudrého. Šéfoval kolektivu odborníků. U něho jsem poprve slyšela výraz "mozková bouře". Definoval takhle chvíli, kdy několik lidí u kávy plkalo a najednou se někdo chytil věty, slovíčka a ostatní začali myšlenku vylepšovat a konkretizovat a ten proudový motor ne vymysleli, ale vylepšili.
Já bych řekl, že ten proudový motor, jak je zde zmínka, nikdo nevymyslil. Dotyčný jen umně využil - použil a rozvinul poznání zákonitosti (principu akce a reakce) který existuje a působí bez vůle člověka. Filosofie je o objevování a pojmenování přírodních i společenských zákonitosti, které existují a fungují bez vědomí a vůle člověka s cílem, poté je využít (někdy jsou i zneužívány ) pro další rozvoj lidské společnosti. Pokud tyto zákonitosti neznáme- nebyli-li dosud poznány, máme značně ztíženou orientaci, co je reálné-prospěšné a co nikoli. A o tom je filosofie a její úloha. Pěkný den přeji - miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.