Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kršnáci a jídlo

Od: krisna odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat proč kršňáci nejedí cibuli a česnek? Moc děkuji za odpověd .

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kdo jsou kršňaci? *hi*

krisna
hodnocení

Já jsem si tak trochu myslela že to nebude asi nikdo vědět.

No takže to jsou lidi kteří uctívají boha Krishnu. Nejí maso, vejce, cibuli a česnek ( ty nevím proč *nevi*) a nekupují si nic co je ze zvířat, jako třeba kůži. Ale něco z vlny jo. Například . .. Snad vám pomohou tyto stránky :

grizly.blog.cz/...

A tyhle jsou bohužel v angličtině :

en.wikipedia.org/...

hodnocení

0x

Přidávám se k "babkazov", i mě by zajímalo, co to je za lidi. /Nesmějte se mi, že to nevím, od toho tu je přece naše Poradna/.

pt®
hodnocení

0x

Proč se ptáte? Chcete se k nim přidat? Ale cibule i česnek je zdravá zelenina, tak zvažujte. - stařenka

doplněno 05.07.11 10:39:

Našla jsem nějakou souvislost s jogou.

Každý, kdo jakýmkoliv způsobem vysloví Haré Krišna... - Portrét

www.kirtan.estranky.cz/.../-kazdy_-kdo-jakymkoliv-zpusobem-vysl... - Archiv
30. leden 2011 _ Hari kírtan je velice jednoduchý a mocný proces yogy, pomocí kterého lze najít nejen klid v mysli ale i zcela změnit svůj osud i jiných.
krisna
hodnocení

pt - Nechci ... jen mě to trošku zajímá protože můj strejda bydlí v Americe a je kršňák. A oni cibuli a česnek fakt nejedí a právě proto se tady ptám jako proč?!

Babkazov, babajaga - Trošičku jsem vám je popsala tak trochu laicky. A dala jsem vám dvě stránky, ale jedna je bohužel v angličtině. Nevím jestli vám pomohou, ale snad jsem je vám trošičku přiblížila .

vidjananda
hodnocení

0x

Sice jde o starý dotaz, ale odpověď je nadčasová. Indické texty jako třeba Bhagavadgítá popisují tři guny hmoty. Jsou známé jako sattva, radžas a tamas. Pro lidi na duchovní cestě se doporučuje jíst potraviny patřící do sattva guny (obiloviny, mléčné výrobky, ovoce, ořechy, semena, bobule, většina zeleniny) a ostatním se vyhýbat.

Děkuji za vysvětlení. Asi jim nikdo nevysvětlil, jaký jed je mléko a výrobky z něj. Obiloviny také jsou jedem Asi proto jsou tak zdraví, protože to nevědí. (pouhý pokus o humor)

vidjananda

Parodické (p)otraviny jsou moderní zéležitost.

senior
hodnocení

0x

Nejedí česnek a cibuli, protože jsou to potraviny vášně, agrese. Povzbuzující.

Hare Kršna pochází z Indie, kde je kráva posvátná. Jsou vegetariáni a jejich učení je velmi mírumilovné.

Jedna živá kráva za celý svůj život nasytí svým mlékem, máslem a výrobky z něj mnoho lidí.

Přepuštěné máslo známe všichni, hodí se i na smažení, ale nepoužívají sádlo.

Nezabíjejí nejen krávy, ale ani ostatní tvory.

Staré krávy, hladové a nemocné, které se potulují po ulicích velkoměst Indie je smutná kapitola.

Když nejedí maso, tak mléko částečně nahradí bílkoviny, a doplnění najdou v luštěninách a koření. Luštěnin znají několik desítek druhů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]