Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potisk DVD obalů

Od: dvdobaly odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěl bych si potisknout nějaký dvd obaly k filmům - klasika stáhnout cover, vytisknout, vložit do dvd obalu.

Chci se zeptat jestli na to potřebuju nějakej specialní program nebo stačí když najdu správné rozlišení, což je u 14mm dvd obalu 273x173 nechám ho vytisknout a vložím ho tam. Bude to pasovat?

Předem díky za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

0x

Jsou na to speciální programy, např v balíku NERO (Nero cover) nebo na CD přiloženém k tiskárně. Tam si vložíte stažený obal a jen myší roztáhnete k naznačeným ryskám.

hodnocení

0x

Jde to i bez programu, ovšem těžko na poprvé trefíte správnou velikost. I při tom správném rozlišení.

Ve speciálním programu máte obrys obalu, takže obrázek přizpůsobíte a je to napoprvé.

Nero je celý balík programů a je mezi nimi i ten na tvorbu obalů, ale je Trial (časově omezená verze, nejspíš na 30 dní).

Je i alternativa zdarma např. deepburner, ale zase v angličtině. Případně tady je přenosná verze v češině.(nemusí se instalovat, lze spouštět např. z flashky)

Jsou i programy zdarma. A menší, jen na tvorbu obalů. Tady jeden jednoduchý v češtině. Nebo jiný v angličtině.

doplněno 16.12.13 16:30:

No jo, teď jsem si všiml, co psal kolega.

K tiskárně nemáte CD? Mám Canonku a na CD mám mimo jiné i program na tvorbu obalů.

Případně se to stahuje ze stránek výrobce tiskárny.

dvdobaly
hodnocení

Díky moc, asi půjdu do Nera

dvdobaly
hodnocení

To jsem se právě chtěl zeptat, bohužel, nejsem vlastníkem tiskárny, šlo by tedy vytvoriř cover, uložit ho např. v jpg a potom ho někde nechat vytisknout?

asdf*
hodnocení

0x

Většina Coverů je naskenována ve správné velikosti, takže pokud to v tiskárně nebudete zmenšovat nebo zvětšovat, tak by to mělo být OK. Zkuste nejdřív vytisknout jeden, vemte si krabičku s sebou a uvidíte jestli to pasuje. Taky můžete i něco odstřihnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]