Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Všechno čeho se bojím

Od: dandulik odpovědí: 9 změna:

Dobrý den , jmenuji se Daniel a příjmení neprozradím :) ( Nezlobte se ale otázka bude hodně osobní ) Jo a je mi 13let

No ... Ctěl bych se zeptat na pár problémů kterých se bojím a dost mě trápí ...

1. Očkování proti tetanu : Na očkování mám jít ve 14-ti letech a upřímě se ho bojím jako kráva jatek . Brácha mi to dost stěžuje jelikož bráchovi je 18 a on mě strašně rád děsí ale naštěstí se bude stěhovat a občas přijede takže mě nebude moct tak děsit :) - Rád bych věděl jak to probíhá , mamka mi říkala že možná už to bude do ramena a nebo to nebude injekce ale bude to tekutina něco jako sirup , je to pravda? Podle mě kecá ( to říká vždy ) Tak co?

2. 15-ti letá prohlídka : Na tu se moc nebojím ale spíš se stydím ... Posledních pár prohlídek mi prohlížela penis a varlata no a to tam maka nebyla ale tam prý musím být s doprovodem rodičů nebo rodiče ... A mám takový problém můj penis není zrovna ormální v klidu měří okolo 3cm a pochybuji že mi do prohlídky doroste ale mě ta velikost vadí ale i nevadí . Na masturbaci mi stači ( při erekci 7cm ) ale bojím se že to zpozoruje mamka ona nic neřekne a ani nic neudělá ale já se budu stydět víc než bych se procházel nahý po ulici :) . Potřeboval bych odpověď někoho kdo má stejný problém nebo ho měl :(

3. Ve škole vůbec nechodím na záchod jelikož mám malý penis a kámoši by se mi smáli a už jim to připadalo divné a myslím že něco tuší zatím jsem to obkecával ... Potřeboval bych radu co mám dělat v takové situaci .

Děkuji všem co mi poradí a budu rád když si z toho nebudete dělat srandu ...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

tetanovka se dává do ramene a nebolí, ten druhý problém neřeš a na WC choď, třeba jako na velkou a zavři se na záchodě,nebo budeš mít opravdu problém s močákem a ledvinami.

Každý má nějaký problém,nejsi sám,ale neřeš hlouposti :)

martinaa*
hodnocení

0x

Tetanovku mas popsanou vyse:) A dobre si rozmysli, co je pro tebe dulezitejsi - jestli nejaky usklebek od "kamaradu", nebo vlastni zdravi. Nechozenim na zachod si muzes zadelat na vazne zdravotni problemy.

Do 17 se ti penis bude jeste zvetsovat a mohutnet, takze v klidu:) Zatim se vyvijis, stejne jako holky, taky jim prsa rostou postupne a nekolik let. Ze te tam bude doktorka osahavat, neres:) Je to pro tvoje zdravi a ver, ze takovych jako ty vidi doktorka x denne. Co pak maji rikat holky u gynekologa?:) Proste se od mamky otocis zadkem, aby te nevidela, a hotovo:)

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Myslím, že na 15 letou prohlídku s tebou rodiče jít nemusí. Máš právo na své soukromí a pokud by s tebou máma šla, domluv se s ní, ať na inkriminovaný okamžik odejde :)

A i s malým kašpárkem se dá zahrát velké divadlo :)

hop®
hodnocení

0x

Ahoj Dandulíku, díky za důvěru, kterou jsi nám dal svým dotazem, budeme se snažit Ti rozumně poradit.

Ad 1) brácha dělá z komára velblouda, tetanovka bývá malá všelička na stranu prdelky, většinou to člověk ani necítí, pokud na to předem moc nemyslí a zbytečně se nebojí. Je to řídká tekutina, a do ramene bys to možná cítil o trošku víc, ale určitě to zvládneš jako skoro dospělý chlap!

Ad2) 15-tiletá prohlídka je dobrá k tomu, aby doktorka zjistila, že jsi zdravý chlapík, a pokud ne tak aby se všechny možné problémy zjistily a začaly řešit v době, kdy je možné je jednoduše a navždy vyřešit. Žádnému chlapovi v tomhle věku není příjemné, když se nějaká "cizí paní v bílém" dotýká "soukromých částí" jeho mladého těla. A v tomhle věku už chlapovi vadí i asistence maminky. Rozumná maminka určitě ráda nebude přítomna u tohoto vyšetření a pak si jen vyslechne, že její syn je zdravý. Co se týká velikosti Tvého "kamaráda", v tomhle věku jsou mezi kluky velké rozdíly, je možné a pravdpodobné, že všechny své dneska vyspělejší spolužáky brzy nejen doženeš, ale i předeženeš.

Ad3) Nechodit na záchod je nezdravé, to asi víš, mohou z toho vzniknout těžké zdravotní problémy. Zkus chodit na mušli někam do rohu aby na Tebe nebylo vidět, nebo do kabinky, jako že jdeš na velkou.

Milý Dane, myslím, že nikdo rozumný tady na poradně Tvoje problémy nebude zlehčovat a podceňovat, smát se Ti. Vím, že je to pro Tebe dost choulostivé téma, ovšem podobných témat a problémů je zde více. Většinou těmto tazatelům doporučuji se zaregistrovat, potom můžeš vnitřní poštou kontaktovat kteréhokoliv z rádců naprosto soukromě i s dalšími podrobnostmi svého problému. Držim Ti palce! :)

hodnocení

0x

Dobrý den, Danieli, mám dva dospělé syny a proto si myslím, že dobře vím, o čem mluvíš...

1. tetanovky se neboj, nestojí to za řeč, jen malinké píchnutí nahoře nad zadkem. Vydržel to můj mladší syn bez problémů, a ten se vždycky ze všeho skládal už předem...

2. za dva roky se spousta věcí i rozměrů na Tvém těle změní, a Ty se zbytečně dopředu trápíš... nakonec si na tuhle debatu za dva roky vzpomeneš, až budeš možná u lékaře hrdě vystrkovat...

3. nejjednodušší je odejít do kabinky a vyčurat se vsedě, když nechceš, aby na Tebe ostatní čuměli.

Neboj se, všechno je před Tebou a dopadne to dobře.

frame*
hodnocení

0x

Ahoj, dle mého názoru se tebou popisovanými problémy zabývalo spoustu lidí v tvém věku.

1) Myslím, že tetanus je určitě do ramene, čili žádný problém (rada proti "bolesti" nebo spíše píchnutí - polož si ruku do klína, aby si neměl napnuté svaly)

2) Kontrola choulostivých míst není asi nic moc příjemného pro nikoho. Vzpomeň si na to, že tím prošla většina z nás. Doktorka by to neměla nijak rozmazávat a většinou jí to trvá pár vteřin. Já si pamatuji, že jsem měl na pozvánce k prohlídce v 17 letech napsáno: "účast rodičů povinná". Nad tím se i má matka pozastavila a nešla tam se mnou (byla v práci). Doktorce to ani nepřišlo divné.

3) Toto je asi největší problém, kterým by si se měl skutečně zabývat. Já tedy nevím jak ostatní, ale když močím, mám jinou práci než koukat po ostatních. Je to hodně o psychice. Zkus začít chodit do kabinky. Myslím si, že u mušle můžeš mít problém se svým svěračem. Prostě ač budeš mít plný močák, nedostaneš ze sebe ani kapku. Toho se musíš zbavit jen tréninkem. Při močení doma si představuj, že vedle tebe někdo stojí. Choď močit k mušli občas sám, třeba o hodině. Pak třeba o polední pauze s kamarádem, kterého znáš. A postupně se tak toho zbavuj. Opravdu to prosím dělej.

hm*
hodnocení

0x

1) Mně dávali tetanus do ... těsně nad zadek. Malinko to píchlo a snad za 2 vteřiny bylo hotovo, až jsem se divil, že to nic není. Jen jsem pak asi 2 dny měl pocit jakoby namoženého kyčle.

2) Prohlídku neřeš. Doktorka se podívat musí, ale fakt ji to zajímá jen z profesního hlediska; asi jako když zahradník kontroluje zahradu, jestli mu vše dobře roste.

3) Tohle je problém největší, ale určitě choď. To jako teď třeba celý den nejdeš?! Můžeš do kabinky, ale počítej s tím, že časem spolužáci vytuší, že něco tajíš, a o to víc je budeš zajímat. Zkus odpozorovat, kdy je na záchodě malý provoz, možná těsně před hodinou, a choď v tu dobu. Můžeš si vybírat krajní mušle a trochu se natočit; ale jen trošku a nenápadně, jinak zas akorát vzbudíš pozornost. A choď radši dřív, ať tam nemusíš stát moc dlouho.

Jo a na rozdíl od někoho přede mnou bych spíš řekl, že čím méně známých, tím lépe. Takže kamaráda bych radši vynechal.

jakubdeda*
hodnocení

0x

Čau Jakub.Když se budeš před klukama schovávat,tak budou ještě víc tě pozorovat.Dělej,jako by nic,možná se ti budou ze začátku smát,ale to jen proto,že jsi se schovával.Všechno doroste časem.Někomu dřív a někomu později.Ale takhle u nich jenom budíš pozornost a zvědavost.Kluci ho neměli také hned veliký.Já měl problém s ochlupením-hodně.Kluci se smáli,ale doma my poradili,abych to ignoroval a byl klid,nebavilo je to když viděli,že mi to nevadí.

pepab
hodnocení

0x

Kamarade podivej, me je 25, tetanovky jsem se bal celou dobu. Vlastne se bojim celkove doktoru, nemam je rad. Ale bez nich to nejde. Dokonce jsem ji ani po uraze na pohotovosti nepriznal, ze ji mam uz davno dostat. No a ted jsem si byl pro kartu u sveho lekare a sestra na me, pojdme, uz pred dvema lety jste tu mel byt na tetanovku. No a za 30sekund jsem odchazel s kartou a po injekci. Je to v klidu.

Na 15.lete prohlidce by ti ho uz prohmatavat doktorka nemela. To se dela ve 13 a pak myslim ze neni treba. rodice u toho byt nemusi.

A ten zachod? Co nadelas no. Kluci ti tam prece nemusi koukat, libis se jim snad? At se staraji o toho sveho. Co bys delal ve sprchach, satnach? Na takove lidi kasli.

P.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]