Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tykání - jaký je Váš názor

Od: tiktac odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, před nedávnem jse se setkal s takovou situací, přijdu ke stomatologovi, stomatolok mi vyká, jeho sestra mi začala tykat, jak by jste reagovaly? Podotknu, že mezi mnou a sestrou je věkový rozdíl +- 15 let. Ne, že by mi to nějak moc vadilo :D

Oba dva jsou velice milý a ochotní.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maf*
hodnocení

0x

No jestli jste pohledný mladík něco po 20 nebo méně, tak se ta sestra snažila být jednoduše přátelská, abyste se nebál. Profesionálka. A také se jí to povedlo: U zubaře se Vám docela líbilo. Hádám na silně soukromý sektor.

hodnocení

0x

Vyká se s cizími, tyká se s přáteli. Přátelit se se sestrou od zubaře nemusí být špatný. Já bych tykání přijal.

doplněno 16.12.13 19:30:

btw podle mých zkušeností si na vykání nejvíc zakládají lidé, kteří ještě nejsou příliš dlouho dospělí. Z pochopitelných důvodů - je jim to nové, vzácnější a tudíž příjemnější.

tiktac
hodnocení

Ano, šlo o soukromý sektror. Tykání mi nenabídla, sama mi začla tykat :)

laik*
hodnocení

0x

Jsi o 15 let mladsi nez ta sestra? Je ti spise pod 20? Pak bych se snad ani nedivil.

Na druhou stranu jsou lide, kteri se ani ve 35-40 neciti byt o tolik starsi nez ti 20-25 leti a porad je vidi jako lidi "sveho veku", takze jim rovnou zacnou tykat.

tiktac
hodnocení

je mi 25, ji je asi +- 35 max 40 let.

tiktac
hodnocení

Jde mi o to, jak mám na to příště zareagovat když se to stane, nejdříve jsem ji chtěl také tykat, pak jsem zustal u toho vykání :D

Zeptejte se, jak se jmenuje křestním jménem, když si máte tykat. Že souhlasíte, ale neznáte její křestní jméno a nedostal jste pusu. A tu chcete! :D

doplněno 16.12.13 17:06:

*hi* :D

Babko dobrý *palec*, vy se nezdáte *smich*

tesyk*

No já nevím, pusa k tykání nestačí..., dřív jsem to slýchal jinak... :D

hodnocení

0x

Vy jste zákazník a tutíž je povinna vám vykat. Pokud vám to nevadí, přejděte to. Pokud vám to vadí, tvrdě se ohrazte proti takovému jednání.

uska*
hodnocení

0x

Jak se máte příště zachovat? Normálka ... sestři a pusa na tykání je kde?

kami95
hodnocení

0x

Pokud jsi mladší než ona, tak to hodně starších lidí dělá..i když mi to taky vadí..

buss
hodnocení

0x

± nahoru či dolů?

praivo*

A co takhle si přečíst předchozí příspěvky? poradte.cz/...

praivo*
hodnocení

0x

Sice mi teprve bude 18 (v dubnu...), ale dovolím si taky přidat svůj názor: Nesnáším, když mi někdo vyká, připadá mi to divné...

vecernicek*
hodnocení

0x

řekla bych, že ve vás vidí svého syna- že jste věkem blízký a tak má takový familierní sklony.nevím :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]