Výroba domácí griotky - recept

Od: Datum: 03.07.11 17:15 odpovědí: 4 změna: 07.07.14 19:31

Hledám recept na výrobu domácí griotky, mám i griotkovou esenci, kterou chci použít.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 03.07.11 17:22
avatar

Jako základ potřebuješ šťávu z višní - kyselek.Rozpustí se asi 30 % cukru a přidá přiměřeně tresť.Někdy ani není třeba.Dával jsem i kousek skořice.

JABRAKA

Datum: 03.07.11 18:01
avatar

včera jsem slezl ze stromu višní s plným vědrem i žaludkem...

a potom jsem kilo umytých višní nasypal do 3 litrové flašky, dosypal asi 60 dkg krystalového cukru a nalil litr rumu... žádnou esenci, griotka musí mít chuť přírodní!

potom to už jen sem tam promíchám, aby se to vše zjednotilo... a trpělivě nečekám, furt ochutnávám...

vlevo nová várka, vpravo zbytek z minulého roku, v malé flašce višně plné lihu dva roky staré...dáváme do pohárů, nebo mlsáme při televizi...

mňam!

doplněno 03.07.11 18:09:

tu esenci použijte do koláčů!

nejsou ovšem višně jako višně...minulý rok moje vlastní neurodily... ta griotka, která zůstala z minulého roku, je z jiných višní, které jsou kořeněnejší, s výraznou chutí... není to teda griotka, na kterou jsou moje mlsné chuťové buňky zvyklé... proto vlastně zůstala... většinou zůstávají jen ty višně... ale nevadí, i z těch se dá udělat dobrá špička...*ua*

mňam!

Datum: 07.07.14 19:31
avatar

u nás se to dělá stejně jen se přidává ještě celá skořice a hřebíček. Nebál bych se použít kompletní koření jako na svařené víno :)

Jinak se u nás dělá ze všeho, co zrovna je: vínovice, vodka, rum... cokoli :)

Datum: 04.07.11 11:25
avatar

Jednou jsem okoštovala, pán tomu říkal Nesmrtelný hrnec. Životní zážitek! Do kameninového hrnce naložili višně do cukru a druhý den zalili rumem. A do toho hrnce přisypávali a ubírali a přisypávali všecko, co zrovna dozrálo. Jen borůvky ne, protože by to všecko obarvily a mandarinky taky ne, ty ztvrdnou. A čas od času dolili rum. *palec*Já jsem dostala ve skleněném hrnečku se lžičkou. Byly tam jablíčka na kousky, malina, rybíz, ananas, banán, angrešt, meruňka a já nevím co všecko ještě. Tím, že to bylo zamíchané, z každého byl jen jeden kousek. Bylo to úžasné. Je pravda, že se mi zatočila hlava. Asi to člověk nesmí jíst jako kompot.*jasne* Pán říkal, že hrnec funguje snad tři roky, bez vybrání do dna.

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.