Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba domácí griotky - recept

Od: petr55* odpovědí: 4 změna:

Hledám recept na výrobu domácí griotky, mám i griotkovou esenci, kterou chci použít.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Jako základ potřebuješ šťávu z višní - kyselek.Rozpustí se asi 30 % cukru a přidá přiměřeně tresť.Někdy ani není třeba.Dával jsem i kousek skořice.

JABRAKA

hodnocení

0x

včera jsem slezl ze stromu višní s plným vědrem i žaludkem...

a potom jsem kilo umytých višní nasypal do 3 litrové flašky, dosypal asi 60 dkg krystalového cukru a nalil litr rumu... žádnou esenci, griotka musí mít chuť přírodní!

potom to už jen sem tam promíchám, aby se to vše zjednotilo... a trpělivě nečekám, furt ochutnávám...

vlevo nová várka, vpravo zbytek z minulého roku, v malé flašce višně plné lihu dva roky staré...dáváme do pohárů, nebo mlsáme při televizi...

mňam!

doplněno 03.07.11 18:09:

tu esenci použijte do koláčů!

nejsou ovšem višně jako višně...minulý rok moje vlastní neurodily... ta griotka, která zůstala z minulého roku, je z jiných višní, které jsou kořeněnejší, s výraznou chutí... není to teda griotka, na kterou jsou moje mlsné chuťové buňky zvyklé... proto vlastně zůstala... většinou zůstávají jen ty višně... ale nevadí, i z těch se dá udělat dobrá špička...*ua*

mňam!

Výroba domácí griotky - recept

u nás se to dělá stejně jen se přidává ještě celá skořice a hřebíček. Nebál bych se použít kompletní koření jako na svařené víno :)

Jinak se u nás dělá ze všeho, co zrovna je: vínovice, vodka, rum... cokoli :)

hodnocení

0x

Jednou jsem okoštovala, pán tomu říkal Nesmrtelný hrnec. Životní zážitek! Do kameninového hrnce naložili višně do cukru a druhý den zalili rumem. A do toho hrnce přisypávali a ubírali a přisypávali všecko, co zrovna dozrálo. Jen borůvky ne, protože by to všecko obarvily a mandarinky taky ne, ty ztvrdnou. A čas od času dolili rum. *palec*Já jsem dostala ve skleněném hrnečku se lžičkou. Byly tam jablíčka na kousky, malina, rybíz, ananas, banán, angrešt, meruňka a já nevím co všecko ještě. Tím, že to bylo zamíchané, z každého byl jen jeden kousek. Bylo to úžasné. Je pravda, že se mi zatočila hlava. Asi to člověk nesmí jíst jako kompot.*jasne* Pán říkal, že hrnec funguje snad tři roky, bez vybrání do dna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]