Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čivava z útulku

Od: fiik* odpovědí: 9 změna:

Zdaravím. Mám takovej dotaz chci si pořídit čivavu a napadlo mě si ji vzít z útulku ale nevím jestli se něco platí a co to všecko obnáší když si ju budu chtít vzít z teho útulku. Vím že jich asi budu muset projet víc než najdu nakou čivavu. Předem děkuji za odpovědi...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

0x

Většinou je to poplatek kolem 300,- jak který útulek. Jinak myslím žádná překážka není.

hodnocení

0x

Čivavky se neodkládají do útulku. Ty se darují známým, když už se osud nějak blbě schumelí. Čivavky si pořizují zodpovědní lidé, kteří si je nechávají po celý život. Jsou u ní malé nároky na žrádlo. Bývají zdravé. Není důvod zbavovat se jich. Snad jen úmrtím nebo alergií v rodině.*hej* Myslím si, že čivavku v útulku nenajdeš.

fiik*
hodnocení

No na policejním utulku měli jednu pěknou čivavku, taky jsem si říkal že je asi v utulku nenajdu, ale i tak děkuji za rady. Ony asi čivavky jsou tak dokonalé že do utulku nepatří...

katerina77*
hodnocení

0x

Civavy a jejich krizenci konci v utulcich stejte tak jako jina plemena. Neni jich moc, to je fakt, ale jsou. Treba zrovna tady jedna je zachrannychov-hnevice.wbs/...

Projdete si stranky utulku, seznam deleny podle lokality najdete treba tady dogs-overboard.net/... a pak existuji jeste ruzne stranky venovane jednotlivym plemenum v nouzi, na tom webu je i na ne link. Kouknete na obrazky, treba se vam zalibi i jiny pejsek nez zrovna civava. A jeste me napada najit si forum venovane civavam, urcite tam bude sekce pejsku co hledaji novy domov. Hodne stesti vam i vasemu budoucimu pejskovi :)

doplněno 04.07.11 11:21:

civavi mrnouskove k adopci jsou i treba tady:

psy-vnouzi.estranky.cz/...

dobrmanivnouzi.estranky.c/...

francouzsky-buldocek.cz/...

a to je jen co mi vybehlo jako prvni pri hledani civavy v nouzi, stranky utulku jsem neprochazela, i tak bohuzel se jich da najit az moc :(

hodnocení

0x

Ahoj fiiku, myslím, že i v útulku se dá najít jakékoliv plemeno pejska, případně na "bazoši". Měla jsem z útulku čistokrevného zlatého labradora, zadarmo, i když byl odčervený, očkovaný, odblešený, ale aspoň jsem jim koupila 2 pytle krmení a ujela přitom celkem 340 km. Bohužel, nebyl nejmladší a po roce krásného vztahu, lásky a procházek mi najednou odešel do psího nebe. Nemám teď žádného. Líbil by se mi bígl a divil by ses, kolik bíglíčků nabízeli na bazoši zdarma. V současné době si ale nemohu pejsáčka z rodinných důvodů dovolit, tak jsem to honem zavřela, abych se náhodou nezbláznila a nejela někam pro něj. Určitě najdeš i čivavku. Přesto Ti musím poradit, že nezáleží nikdy na rase, měli jsme kříženečka Čertíčka a ten byl daleko inteligentnější než někteří šlechtění psi a /bez urážky/ i než některý člověk. Záleží jen a jen na vzájemné lásce a vztahu člověka a zvířátka.

Právě jsem se vrátila z dovolené z jižní Itálie a byla jsem dost rozladěna, v krásném přímořském městečku jsem potkávala dosti opuštěných pejsků a domorodci se k nim nechovali vůbec hezky. Přes občasné tragické články v Blesku se mi zdá, že my Češi se k pejskům chováme přece jen zodpovědněji, než tam. Jaga.

fiik*
hodnocení

Jojo dá se sehnat vým že kamoš scháněl psa ale ted nevím rasu vím že byla málo známá a asi ve třetím útulku pesana našel a má ho dodnes a je to užasnej pes. Já do útulku moc nechci protože když tam přijdu a uvidím ty pejsky a jejich smutné výrazy tak mě je jich líto a bral bych je všecky. Já chci nákeho malého pejska skrz menší prostor sice máme rodinný domek ale malou zahradu. Tak proto sháním menší plemeno pejska. Ano většinou jsou inteligeligentnějsí ti "ořísci" ale každý pes je malá nebo velká osobnost. Ano je hrozné jak se některí lidé chovaj k pejskům a nejen jim jsou to hovada s prominutím někdo by jim to měl taky udělat to co dělaj oni ten zvířátkům...

marenka*

Dobrá stránka na malá plemena psy-vnouzi.estranky.cz/...

Jinak já mám mopsíky, jeden je taky osvojený a je naprosto bezvadný. Držím palce ať se Vám povede dát nějakému psíčkovi šanci.

doplněno 05.07.11 22:35:

No a hned jsem tam našla čivavku. utulek-dobranov.estranky./...

doplněno 05.07.11 22:37:

.

Čivava z útulku

Tak to je moc dobře, že jste čivavičku sehnal. I když ta z útulku /od Mařenky/ byla taky tak mile vykulená a krásná. Každý pejsek je svým způsobem krásný. Moc hezky jste to napsal, jsme jedna krevní skupina, také bych si z útulku nejraději odvedla všechny. A říkám si - jednou, v důchodu, budu mít aspoň tři. A z útulku, abych aspoň nějaké psí dušičce pomohla k lásce a k rodině, na rase nezáleží, třeba i voříšky. Manžel si zatím klepe na čelo, ale protože i on má pejsky rád, určitě ho přemluvím. Zatím jsme měli nejvíc 2 najednou. Teď nemám žádného. Je mi smutno, když člověk pohladí psí zádíčka a uvidí vděčný psí pohled, hned z něj všechny problémy spadnou.

Mějte se hezky, ať Vám čivavka pěkně prospívá a ať spolu prožijete spoustu pěkných chvil. Jaga.

fiik*
hodnocení

Všem děkuji za rady a tipy... Nakonec jsem narazil na chovatele asi 3 vesnice od nás a ten mě prodal jednu malou čiperku aji s PP a kupníí smlouvou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]