Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokojská v zahraničí, zaměstnaná u české fa

Od: radia odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám nabídku pracovat v zahraničí jako pokojská. Byla bych zaměstnaná u české firmy, místo výkonu práce je napsané v ČR se základním platem. Ve smlouvě také je, že budu podstupovat dlouhodobé zahraniční cesty, což by byla právě práce v zahraničí - pokojská. Další příloha smlouvy jsou diety. Zajímá mě, zda je to bežný postup. Zda tomu mám věřit? Případně na co si dát pozor?

Děkuji za odpovědi!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Znám jednu firmu,která praktikovala něco podobného,smlouva v ČR a práce na lodi.V Česku šel základní plat a něco bylo dopláceno na lodi.Pojištění si lidé platili v Česku.Víc podrobností nevím.

Na Vašem místě bych byl opatrný,pokud budete pracovat v zahraničí,musíte mít zahraniční pracovní smlouvu,bez pracovního povolení Vás v zahraničí zaměstná jen hazardér,pokuta za černou duši je pro zaměstnavatele až 100.000 Eur.Pro Vás ovšem taky,jen nevím kolik.

Nedokážu si představit,že byste měla v jednom momentě dvě pracovní smlouvy,tudíž dvě pojištění.To snad ani nelze.

Argument,že se jedná o zahraniční pracovní cestu a nikoliv zaměstnání,by u příslušných orgánů jistě neprošel.

Pokud byste brala "diety",tak ty by Vám zřejmě vyrovnávaly doplatek do mzdy a v zahraničí byste již nic nedostávala.

Nenašla jste si na internetu reference o firmě,která Vám práci nabízí? Platíte předem nějaký poplatek za sjednání práce?

Vím jaká je tu situace na trhu práce,ale osobně bych si to hodně prověřil,než bych do něčeho šel.

mowla*
hodnocení

0x

Určitě to není běžný postup a určitě to není legální... Já bych do toho nešel...

luke237
hodnocení

0x

Jen si ten popis ctu a zni mi to jako levarna. Zatim jsem ale jeste nezjistil, v cem presne ten podvod spociva - snazi se "zamestnavatel" usetrit na minimalnim platu ve state, kde bude prace vykonavana? Snazi se usetrit na tamejsim povinnem zdravotnim a socialnim pojisteni? Jste si jista, ze vam bude vyplacet vsechny diety za dlouhodobe pracovni cesty tak, jak ma?

Osobne bych do toho nesel. Zni mi to jako podvod a podvod to asi bude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]