Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám nabídku pracovat v zahraničí jako pokojská. Byla bych zaměstnaná u české firmy, místo výkonu práce je napsané v ČR se základním platem. Ve smlouvě také je, že budu podstupovat dlouhodobé zahraniční cesty, což by byla právě práce v zahraničí - pokojská. Další příloha smlouvy jsou diety. Zajímá mě, zda je to bežný postup. Zda tomu mám věřit? Případně na co si dát pozor?
Děkuji za odpovědi!
Znám jednu firmu,která praktikovala něco podobného,smlouva v ČR a práce na lodi.V Česku šel základní plat a něco bylo dopláceno na lodi.Pojištění si lidé platili v Česku.Víc podrobností nevím.
Na Vašem místě bych byl opatrný,pokud budete pracovat v zahraničí,musíte mít zahraniční pracovní smlouvu,bez pracovního povolení Vás v zahraničí zaměstná jen hazardér,pokuta za černou duši je pro zaměstnavatele až 100.000 Eur.Pro Vás ovšem taky,jen nevím kolik.
Nedokážu si představit,že byste měla v jednom momentě dvě pracovní smlouvy,tudíž dvě pojištění.To snad ani nelze.
Argument,že se jedná o zahraniční pracovní cestu a nikoliv zaměstnání,by u příslušných orgánů jistě neprošel.
Pokud byste brala "diety",tak ty by Vám zřejmě vyrovnávaly doplatek do mzdy a v zahraničí byste již nic nedostávala.
Nenašla jste si na internetu reference o firmě,která Vám práci nabízí? Platíte předem nějaký poplatek za sjednání práce?
Vím jaká je tu situace na trhu práce,ale osobně bych si to hodně prověřil,než bych do něčeho šel.
Jen si ten popis ctu a zni mi to jako levarna. Zatim jsem ale jeste nezjistil, v cem presne ten podvod spociva - snazi se "zamestnavatel" usetrit na minimalnim platu ve state, kde bude prace vykonavana? Snazi se usetrit na tamejsim povinnem zdravotnim a socialnim pojisteni? Jste si jista, ze vam bude vyplacet vsechny diety za dlouhodobe pracovni cesty tak, jak ma?
Osobne bych do toho nesel. Zni mi to jako podvod a podvod to asi bude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.