Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda se dá učit a vylepšovat angličtinu nějak přes internet. Potřebovala bych spíše rozhovory a tak, slovní zásobu celkem ovládám. Potíž je totiž v tom, že já jim rozumím ale neumím odpovědět a když už tak slovíčko či dvě ať se dorozumíme. Poradíte mi co s tím?
Jasně, i k tomuhle opaku může dojít. Taky jsem na tom byl podobně. Ideální je najít si někoho druhého a s ním si povídat, ale když už to zrovna nejde, tak si můžeš sama zkoušet ideálně při každé příležitosti vytvářet jednoduché věty, které tě napadnou. Třeba se prostě jen tak rozhlídnou po místnosti a okomentovat to, co vidíš. K tomu líp mluvit je potřeba mluvit. Když není s kým, tak prostě si mluvit sám pro sebe. O tom to je.
A mohlo by mi třeba pomoct kdybych si s nějakým cizincem psala? Tohle jsem totiž taky zkoušela bez jakýchkoli překladačů, ale nevím zda to zabere.
I to psaní je důležitá věc. Ale k mluvení je potřeba mluvit. Ono totiž nejde o to, že by člověk neznal slovíčka, nebo gramatiku, ale stačí prostě nebýt zvyklý mluvit a už to z člověka neleze. Hlavně musí taky člověk zahodit obavy, že řekne nějakou blbost. Tak ať, to se může stát komukoli a cizinci jsou v tomhle obvykle velmi chápaví, hlavně, když je to srozumitelné jako celek. Dobrá věc je samozřejmě taky poslouchat všechno možné v angličtině a zkoušet věty vyslovovat stejně, jako to dělají rodilí mluvčí. Pak začne být i člověku líp rozumět a je to hned veselejší. No, když není s kým mluvit, tak v tomhle případě je i samomluva dobrá.
Potiz je v tom, ze rozhovory se sama pres internet nenaucite... slovni zasobu ma dnes kdekdo, ale poskladat sprave vetu, aby Vam bylo rozumet, pripadne, aby jste rozumela odpovedi, to uz chce lektora a plno hodin konverzace. Pokud nekoho na vlastni usi neuslysite mluvit, vyjadrovat se, odpovidat, tezko se v konverzaci nekam posunete.
zkouším to jak to jen příležitosti dovolují, ale vždycky když na mě někdo spustí anglicky tak mě to zarazí a nedostanu ze sebe ani slovo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.