Nejste přihlášen/a.
Jo
doplněno 30.11.13 19:07: Mělo by jich tam být celkem asi 16 (měli by postupně přilétávat), což už se podle mě dá. Navíc se člověk zapíše do historie, to je podle mě docela dobrá cena
Ne.
Umis si predstavit tu silenou nudu?
Cely zbytek zivota se budes starat o sve podminky pro preziti na par desitkach metru ctverecnich spolu s nekolika dalsima stale stejnyma lidma, delat stale dokola ty same cinnosti, zkoumat vzorky nebo co ja vim co, to Te take driv nebo pozdejs omrzi a ani Te tam neposlou vyplatu.
Vylet na Mars je dnes pro lidstvo pouhe honeni si trika jako kdysi s Mesicem. Jak dlouho zajem o Mesic vydrzel? Par let. Co az tady na Zemi zajem o Mars take postupne ochladne? Coz se podle mne nutne stane po par prvnich vyletech.
Protoze priznejme si, ze pro vetsinu sveta, az na par vedcu, je Mars naprosto nezajimavy kus sutru a zvyseny zajem je pouze ted, kdyz se o tom furt mluvi a je to neco noveho.
Zustanete tam trcet v polozapomeni, obcas prozkoumate nejaky sutr a budete cekat az se zblaznite nebo umrete.
To s tím zajmem o mars bych k zájmu o měsíc nepřirovnával .. zájem o Mars je ze strany vlády a vesmírných programů mnohem větší na Marsu se dá totiž reálně žít (samozřejmě ve speciálních "sklenících" s umělou atmosférou, kde by mohli být stromy a jiná fauna) narozdíl od měsíce a nebudeme si lhát do kapes ,zeměkoule nevydrží navždy s naším přístupem určitě ne , jednou příjde doba kdy bude muset lidstvo učinit rozhodnutí buď jít pryč nebo tady vymřít. Mars díky tomu že by se tam dalo žít po mnoho generacím v "umělých" městech je ideálním kandidátem pro další život lidstva. Já bych na mars jako první neletěl tento "jednosměrný pobyt" má totiž jeden hlavní účel který má zjistit a to totiž "může člověk na Marsu opravdu reálně přežít" ,takže vlastně něco jako pokus-omyl (i proto nepoletí všichni naráz,nepošlu přece 16 nebo kolik lidí na smrt zaráz zbytečně) buď první 2-3 lidi přežijí a poletí další a budou zkoumat nebo prostě první 2-3 umřou a jde se hledat jiná ideální planeta ...
doplněno 30.11.13 19:33:Já bych tam asi nechtěl ten pocit , nikoho ve svém životě už neuvídím, to co jsem dokázal ztratím, ve svém životě poznám jen 15 dalších lidí , můžu rovnout oplakat všechny příbuzný je to jakoby umřeli do jejich ani do své smrti je už nikdy neuvídím ,už si nikdy nic nekoupím, plno do dnes normálních věcí by pro vás byli najednou uplně nenormální nebo už by jste je nikdy neuviděl - v podstatě jako by jste umřel...
Roztomilé úvahy... ... Vždy když člověk jde do něčeho neznámého,přestože se na to připraví,vždy přijde něco s čím nepočítá. Představy v takových chvílích pak berou za své a iluze se hroutí. Je úsměvné jak je někdo jen tak od stolu hotový s rozhodnutím pro takový let. Minimálně zbývá vyřešit jak odstínit posádku vysokým dávkám radiace. Jak to momentálně chodí na Marsu si každý může přečíst na nethu. Aktuální fotografie ( i s velkým rozlišením) od robota Curiosity najdete třeba zde: exoplanety.cz/... Je to v podstatě mrazivá jednotvárná pustina,kterou se prohání ,pokud skrz zaprášený mrazivou atmosféru nesvítí zrovna slunce,obrovské písečné bouře...Já se jen ptám zda je nutné tam letět s tím,že ti lidé se nevrátí a zahynou tam...skutečně je to nutné? Muj laický názor je ten,že by tam dlouho nepřežili. Stýskalo by se...po všem co vám připadalo tady na Zemi tak obyčejné a samozřejmé.Já jsem pro posádku,která se vrátí domů.
Vše již je prakticky vyřešeno, člověk tam dokáže doletěď živý (pokud se nestane něco nečekaného) i odstínění posádky by bylo vyřešeno (to mimochodem bylo vyřešeno i v projektu cesty na měsíc i zde lidé museli proletět vyšší radiací, přístát na marsu se také dá (několikrát dokázáno robotickými vozítky např. vámi uváděným Curiosity) , přežít se tam (teoreticky) dá i dlouhodobě (a to je to co má tento projekt objasnit) ... plán celého projektu je vlastně stejný jako s vozítkem curiosity - od začátku je jasné že se tam dostane a vše snad bude fungovat už se ,ale nikdy nevrátí ... i to má samozřejmě svůj logický důvod - přežít znamená delší časový úsek (tedy mnohonásobně delší než ten na měsící) ,přistání funguje tak že při přistání se přistávací modul odpojí od modulu který zůstane na oběžné dráze .. ten tedy nedrží silou magie na stejném místě - pohybuje se. Vypůstíme-li to že by se modul na oběžné dráze opotřeboval za tu dobu tak by asi i přistávací modul nebyl správného provozu schopen, po delší době by mohlo být připojení přistávacího a oběžného modulu by bylo příliš nebezpečné. Další věcí je čas, na Mars se letí asi 520 dní, raketoplán sebou táhne plno věcí díky který vznikne jakýsi "zakladní tábor" v kterém budou návštěvníci žít jeho kompletní stavba bude podle propočtu za ideálních podmínek trvat asi 300 dní lidé by měli pobýt na marsu alespon 5 let aby se dalo něco pořádného zjistit to je asi 1825 dní + cesta zpět dalších 520 dní ... to by ani jeden modul ani teoreticky nevydržel ... cesta tam se zvládnout dá bez extra velkých potíží, cesta zpět dnes bohužel není možná ...
Pokud je odlet příští rok v březnu (chci vidět druhou vnučku) tož já bych se hlásila, můj muž by letěl zcela jistě taky. Mám otázečku, půjde se z Marzu připojit na "poraďte? Bude tam mít pobočku Česká pošta? Jooo, super, to mi nebude nic až chybět. Jdu balit.
Víš jak dlouho poletíš na Mars? Co vím, tak se říká dva roky? Představ si dva roky v pokoji zavřený s někým dalším. Pozabíjíte se. Nehledě na to, že až doletíš, tak asi nepřežiješ na Marsu. Co tam chceš dělat? Zase budeš sedět v budce s kterou jsi přiletěl. a budeš plnit úkoly jako králík. Tento projekt není nic jiného než pokusná laboratoř. Je jasné že někteří nedoletí mezi živými a ti co doletí tak brzy umřou.
To raději prodám všechen majetek, procestuju svět vyspím se s každou ženskou z rasy a kontinentu vykouřím balík doutníku z kuby.
Nojo, ty správné jedince už vybírají v pořadech "vila", velký bratr, vyvolení a podobní. Zatím přežívají sotva tři měsíce a to jich ubývá, až spolu budou muset být ve stejných podmínkách několik let, tak se utlučou.
hehe - jenže do těchto tupounských pořadů schválně vybírají labilní lidi, od kterých se čeká šou to se asi s výběrem lidí na případnou cestu na Mars nemůže srovnávat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.