Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu ,stavební deník je povinnen na stavbě nebo je to dobrá vůle si psát stavební deník.Prosím jaké výhody a nevýhody plynnou ze stavebního deníku.Děkuji za rady Roman.
Stavební deník je povinný, ale na soukromých stavbách rod. domků ho každý nevede.Na velké stavbě se vede v zájmu samotné firmy.Deník má několik kopií, každý poddodavatel dostane svou kopii.Do deníku může udělat zápis každý poddodavatel. Např. nastoupíte na velké stavbě a máte pokračovat na el. instalacích po nějaké firmě. Zjistíte spoustu nebezpečných závad: do stav. deníku tyto závady vypíšete, a uvedete, že nastoupíte až po odstrnění těchto závad. Stavitel Vám vytrhne Vaši kopii, máte úřední doklad, že jste to nahlásil, a budete čekat na vyjádření vedení stavby. Atd.
Dobrý den, na velké stavbě je povinnost psát stavební deník a měly by se do něj zapisovat veškeré důležité záležitost stavby, včetně teploty vzduchu a povětrnostních podmínek. Zakladá ho ale generální dodavatel a všichni subdodavatelé do něj mohou / musí zapisovat. Někdy ale může dojít ke komické situaci. Přišla jsem na rozestavěnou rekonstrukci objektu, protože mým úkolem bylo zabezečit až PSV a TZ budovy. Hlavním dodavatelem byla polská firma a já jsem s hrůzou zjistila, stavební deník je sice řádně veden, ale česky a polsky a jedna strana nemá tušení, co napsala druhá, navíc se to psalo rukou. Nakonec jsem domluvila na každé ráno schůzku, kde každý přečetl svůj zápis nahlas a čemu kdo nerozuměl, to se vysvětlilo. Pokud budete pracovat sám na větší akci, doporučuji deník stejně vést, protože se máte na co odvolat při nějaké nesrovnalosti. Investor by ovšem měl každou stránku parafovat a tím potvrdit, že ji četl. Tak to vidím já, patronka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.