Nejste přihlášen/a.
Ahoj chtel bych se vás zeptat jak si vydělat ve 13letech nějaké větší sumy například 8tisíc - 12tisíc atd.
Ja jsem si stihl za 3 měsíce naštřit 4tisíce ale to jsem dostal shodou okolností za svatky atd.
ale chtěl bych vědět ještě nějaký lepší zpusob jak si vydělat.
Doteď jsem vydělával i třeba zbytky z obchodu,vracení lahví atd.
Tak prosím ještě jiný zpusob.
Legalne to samozrejme jde jen v umeleckych oborech, tj ve filmu, nebo cirkuse atd. Deti jinak pracovat nesmeji. Ale slo by to, kdyby o tom nikdo nevedel. Treba tak, ze si nekdo starsi najde brigadu a ty mu budes pomahat.
Pokud umis aspon trochu nejaky jazyk, tak si nekdo starsi muze vzit prekladani a ty mu pomuzes. Tohle fakt doporucuju, ve 13 letech se zlepsis v jazyce strasne rychle, ve skole mas tim padem o jeden predmet min, a po skole, pokud budes umet perfektne akglicky nebo nemecky vydelas dost penez.
"thematyas", začni sbírat sběr. Za železo i za papír jsou dnes pěkné peníze. Když to tak vezmeš, tak se vlastně penízky válejí na cestě. Obejdi panelák, sousedy, určitě se nějaký papír, noviny najdou, k tomu staré železo. Máš na to prázdniny, to dáš dohromady. - stařenka
Stařenko, to je určitě dobrý tip, ovšem nevím jestli při výkupu nechtějí občanku, byly nějaké teorie že to tak bude, kvůli odvádění daně. Ale současný stav neznám...
Hopíku, když by se jim ve sběrně zdálo, že jde o něco nekalého, tak chtějí vidět občanku, ale jinak opravdu ne. - stařenka
Stařenko, O.K., dík za info. Pokud někde na stavbě likvidujeme zpeněžitelné materiály, necháme je chvíli před barákem a zmizí samy - aspoň nemáme problém s odvozem... Takže s tím nemám zkušenosti. Ale jestli je tazatel z Prahy, mohl bych mu občas dát tip, před kterým domem hledat!
Nevím, jak kde, ale v Praze mají "sběrači železa" (většinou bezdomovci) svá teritoria, do kterých nikoho dalšího nepustí. Tím méně 13 letého kluka.
Tak toto by mne zajímalo. Nepotřebuji si přivydělávat sběrem, ale připadá mi, že člověk se sběrem spíše obtěžuje. Takže buď nikdo ani nevykupuje, nebo platí úplné prd, takže vůbec nemá cenu někam jezdit. Máme na půdě hromadu novin a nikam to nevezu.
Nebo je to tak jen u nás? Kolik platí jinde za papír a železo?
"hm", nemáte žádný přehled. Za železo je za kilo 5 Kč, za barevné kovy více a za papír asi 2 Kč za kilo. Jen se jeďte někam do sběrny podívat. Teď už je to jinak než před časem, tak ať toho chlapec využije. - stařenka
Dle mých zkušeností po mně chtěli občanu vždy. Tak je to i nařízeno. Ve sbírání šrotu je obrovská konkurence a jedna z českých menšin má na šrot monopol. A jak píše HOP pokud mám něco málo do šrotu nechám to před barákem a do 2 dnů je to uklizeno. Naposled jsem se takto zbavil několika párů starších lyží, které by tak jako tak skončili na sběrném dvoře.
Pro tazatele: Zkus se pozeptat v rodině na různé výpomoci.
Zakus: Do dvou dnů? To máte asi špatně organizované "sběrače". Já mám zkušenosti tak do dvou hodin!
Stařenka: věřte, že kdyby si to na to auto naložil, tak ho s tím i odvezu do nejbližší sběrny. Ale nakládat to prostě nebudu, mám jiné starosti!
Tazatel: Matyáši, (nebo jak se jmenuješ ), nevím, odkud jsi, pokud jsi z Prahy, mohl bych Ti třeba občas něco zařídit...
zakusi, zakusi, copak jste to do té sběrny vezl? To byly určitě víc jak 2 kg mědi, že ano? No tak to proto chtěli občanku. - stařenka
Formálně tě nelze zaměstnat, viz zákoník práce. Požadovaný výdělek kolikrát nemají ani dospělí. A co třeba umíš, co by jsi mohl nabídnoiut? Můžeš psát, zpívat, vymýšlet, podnikat na burze ... Jsou i mladí podnikateté (to by se dalo)...
Hele ja jsem si vymyslel svoje
Prodejem hardware na ebay.com nakoupite vše za 50% ceny a na aukru prodate za 100% takže třeba notas za 10 tisic tam kupite za 5tisic a na aukru prodate za 9tisic atd.
je to jasné
máš 4 tisíce, na ebay.com za ně kup za 50% ceny nějaký HW, na aukru ho prodej za 100%, a máš 8 tisíc...
a za ně koupíš na ebay.com notebook ještě lepší, než za těch 12 tisíc, jak vzpomínáš v zadání otázky...
klobouk dolů, máš to vymyšlené...
doplněno 27.06.11 04:08:jen si uvědom, že prachy jsi si "vydělal" vlastně jen tím zběrem lahví, ty ostatní za známky, nevrácené prachy zbylé z nákupů, za vysvěd
čení, to nebylo vydělávání... spíše charita od příbuzných...
většinou platí: v potu tváře chléb svůj vydělávat budeš...
Pane Bože, to si děláš srandu? Je ti 13, máš si užívat života a né chtít peníze. Víš, mě je 15, teď si také chci vdělat nějakou korunu po brigádách, ale většinou chtějí lidi 18ti let se zodpovědností ať seš jakejkoliv člověk. Bez notebooku si vydržel do teď, tak rpčo nevydržet ještě nějakou dobu, než ti ho dají třeba vaši? Příjde mi, že jsi až moc rozmazlený člověk. 4 tisíce za výzo... Tak si máš šetřit když ti dávají tolik. Peníze člověka akorát zkazí. Jednak je milé, že si ccheš sám přivydělat, ale jednak si opravdu ukázal, jakej seš, když tu píšeš, že máš za výzo 4 tisíce... Já kupříkladu mám jen 300 stovky a to jsem teď na konci v 9. třídě měla samé jedničky. Já ale i pře sto,ž e potřebuji peníze nevyžaduju vělkou sumu za práci a ty chceš hned 8 000. No coment toto, takový děcka se maj střílet...
NICI: Takývý děcka se mají podporovat ve snaze si na něco poctivě vydělat, když to chtějí a ne je odkazovat na čekání na dárek od rodičů nebo někoho jiného!
"Střílet" se maj děcka, který sedí doma na zadku a čekaj, až jim něco spadne z nebe do klína!
nici to náhodou řekla celkem dobře, byť něco je přitažené za vlasy.
Mě je 16, letos sjem bohužel brigádu nesehnal. Ale občas si takhle přivydělám opravou, odvirováním nebo vylepšním počítače. A chci jen něco symbolického. 8 000,- - 12 000,- ve 13 letech je síla, takovou sumu by žádné takové dítě mít ani nemělo podle mého názoru.
Myslím, že pokud toto "dítě" touží konkrétně po notebooku a chce se o něj zasloužit vlastními silami, není na tom nic odsouzeníhodného...
Ja osobne proti jeho napadu vydelat si nejake penize nic nemam,ale zarazi me hned nekolik veci 1, 4000 za vízo? omg (asi bohate pribuzenstvo :D ja osobne mam do 500) a za druhe chtit si vydelat 8000-12000 mi pride smesne. Myslim si ze na to ani nemas sanci to by jsi setril hodne dlouho. Zkus si pockat na nejakou poradnou brigadu az ti bude cca 16. Muj bratr si nasel pred 2 roky tak dobrou brigadu ze za mesic prace dostal necelych 15 tisic . Ja osobne si obcas privydelavam u taty ve firme kde jim balim baliky a odnasim je na postu . Dostanu za to vetsinou cca tu petistovku. Tak se treba poptej u svych znamych treba narazis na neco jako ze tveho taty kolega potrebuje primitivni programek v excelu a nevi si s tim rady. Udelej ho a jsem si jistej ze z toho neco kapne.
Tak caw
Dalastara
Ahoj svuj problem sem vyřešil diky vašim napadům.
Dělali sme topení a táta mi nechal mosazné ventily a ty jsou 16Kč za kilo
takže z toho bylo 2,5 tisíce a ještě díky zedníkům sem si byl vratit lahve to bylo 43 KS takže x 3 to mame 129Kč
to už mam 2,629Kč a to už sem to měl hotovo pač mi máma ještě 2 tisíce přispěla + ty 4 sem měl kolem 9000Kč a to už sem měl na notebook takže díky
no, noťas sice máš, ale moc jsi se o něj sám nezasloužil...
ventily ti nechal táta, zedníci flašky ( asi jim chutnalo, 43 piv, to měli dobrou slinu)... máma ti dala 2000, 4 litry jsi dostal za vysvědčení...
abych pravdu řekl, dost jsi se nadřel...
nedoufej, že ti to tak půjde i v budoucnosti... na chleba se těžko dělá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.