Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustálý pocit hladu

Od: jack* odpovědí: 9 změna:

Zdravím vás, dřívě mě to ani nijak nenapadlo ale nejspíš asi nejsem zcela v pořádku. Trpím neustálým pocitem hladu, a to jím tak 5X denně. Není problém pro mě sníst 12 rohlíků s menším kyblíkem vlašáku, školní oběd je pro mě jenom na "podráždění", nebo menší plech špaget. Měřím 180 cm a váha mě kolísá +- 3Kg. Moje babička má cukrovku a její matka to také měla tak mě napadlo že když je to dědičné jestli jsem ji třeba nepochytil i já. Občas mě vzbudí pocit hladu i v noci tak se jdu prostě i ve 3 ráno najíst.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak jste starý a kolik vážíte? Sportujete? Jste výbušný typ nebo kliďas?

jack*

No je mi 18 a vážím momentálně 93 kg což dle BMI sice ukazujena lehkou nadváhu ale tlustý vyloženě nejsem. Mám po dědovy široká ramena a už jsem druhý po strýci největší z rodiny. Ten má 97 a měří 1, 90.

Jinak hraju závodně fotbal kde mě paradoxně větší vzrůstpomáhá , 2X do týdně tělocvik (florbal, basktbal) jsem spíše klidný ale občas mě dokážou vytočit i naprosté maličkosti.

hodnocení

0x

Protože píšeš o školním obědě, tipuji, že jsi mladý. Nebo že by už učitel? *:D*

Mladí kluci tak do 20 let se musejí tzv. "zažrat", pánové, odpusťte mi ten výraz, ale je to tak.Syn takhle děsně jedl do vojny a když se pak po roce vrátil, spotřebu už měl normální.

Cukrovkou to není, neboj se . Já ji mám a k jídlu nemám chuť. Jím tedy, ale jen malé porce. Kdybych před sebou viděla naplněný talíř, udělá se mi špatně. Dávám si polovičí porce, je to dost drahé /75 až 8% ceny celého jídla/ a často ,pokud se nejedná o nějakou směs, mi maso nechtějí ani dát, že prý plátek nejde rozpůlit.

Tak si z toho nic nedělej, uvidíš, že to časem přejde. Proč si myslíš, že vzniklo přísloví: Tebe je lepší šatit, než živit? *mala* Jaga.

doplněno 15.12.13 06:02:

chyba: 75 až 80% ceny

mike32*
hodnocení

0x

S cukrovkou bych si hlavu nedělall ... spíše trpíte jedním ze sedmi hlavních hříchů ... OBŽERSTVÍM ... :-D

jack*

Už mám sbaleno do pekla :D :D :D

hodnocení

0x

Nejíš rád tatarské bifteky? Mohla by to být tasemnice, ta hodně sežere! :))

jack*

Ne ten jsem ještě v životě nejedl- z neuvařeného masa by se mě asi udělalo šoufl :D :D :D

hodnocení

0x

Možná knedlíky a zahuštěné polévky by byly lepší než 12 rohlíků :) Já jím 6 x denně. Může to mít víc příčin. Třeba málo spíte a máte moc pohybu,nebo to může být psychikou. Ti co mají cukrovku,většinou mají žízeň a ne hlad.

nemoci-traviciho-ustroji./...

stirecek*
hodnocení

0x
Jsi v pořádku. Za vším stojí Glykemicky index a glykemicka nálož potravin. Rohlík má vysoký GI, v krátkém čase se do krve vstřebává hodně cukru-glykemie. Na to reaguje inzulin - snižuje hladinu cukru v krvi. Jenže tělo neodhadne množství, inzulin sníží hladinu cukru v krvi moc a člověk má zase hlad, takže si veme další rohlík. Ocitá se v začarovaném kruhu, čím víc ji, tím má větší hlad. Inzulin je hormon anabolicky - růstový - otevírá dvířka do svalových buněk. Ve svalech je uloženo 2/3 glykogenu pro rychlé použití, 1/3 je uložena v játrech pro nezávislou práci orgánu a mozku. Pokud jsou tyto "nádrže"plné, zbytek energie se ukládá do tuků pro pozdější využití. Proto se po potravinách s vysokým GI a GN tak dobře tloustne. A samozřejmě tyto potraviny mají vliv na onemocnění cukrovkou.

Hodnota GI potravin se dá upravit správným složením stravy. Bilkovina, vláknina i tuky umí hodnotu GI pozitivně ovlivnit. Bilkovina i vláknina (tuky vynecháme) zpomalují vstrebavani energie, respektive cukru do krve, takže energie se vstřebává delší čas. Inzulinova reakce není tak vysoká, tedy nenastane hypoglykemicky stav. Pokud tedy si dáš k rohlíku stejný vahovy díl zeleniny s vysokým obsahem vlákniny, nebudeš mít pořad hlad. Nicméně musím zmínit, ze rohlíky, respektive bílé pečivo je naprosto nevhodná strava. Celozrnné pečivo je mnohem lepší. Těch nevhodných potravin je samozřejmě mnohem více.
doplněno 15.12.13 15:52: fzv.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]