Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
snažím se najít sklenáře nebo kohokoliv kdo by vyrobil terárium ve tvaru tubusu,240cmx60cm v průměru,ale bohužel to vypadá beznadějně.Nemáte někdo zkušenosti nebo typ na někoho kdo nevyrábí jen skleněné tabule do oken ale umí svou práci opravdu dělat?Děkuji za každou radu
Jestli máte na mysli smotat sklo do roury o průměru 60cm, tak to nebude asi nic jednoduchého (pakliže to vůbec půjde realizovat) natož levného.
Přesně to mám na mysli a opravdu věřím že se v tomto státě najde někdo,kdo tu rouru vyrobí,protože všichni "sklenáři",kteří vystavěli kariéru na velkovýrobě oken a stolů by si měli uvědomit,že číňan jich za chvíli vyrobí víc,rychleji a levněji takže pokud nepředvedou něco lepšího,dlouho se neudrží.
Není to nic nereálného,napadá mě chemický průmysl,zdravotnictví a mnoho dalších oborů kde je sklo "smotané" do mnohem menších trubiček a mnohem složitějších tvarů,bohužel se zatím nenašel nikdo kdo by řekl udělám to ale bude to stát tolik a tolik...
Chameleone, četl jsem tvé výtvory a nemohu napsat co jsi, protože bych porušil jakási pravidla, ale prostě to jsou nesmyslné žvásty !
Ale psát tady o čínských sklenářích a českých sklenářích, to je prostě debilita ! a jestli si myslíš, že se tabulové sklo stočí na ohýbačce, tak si to mysli dál, cha cha...
kdyby jsi měl jen základní zkušenost, tak bys věděl, že se skleněné válce nestáčejí z tabulového skla ! a kolik jsis objednal oken z Číny? směšnéééé
No, on je totiž trošku rozdíl mezi trubičkou o průměru v řádu milimetrů a rourou 60 cm v průměru. Asi jako mezi hodinkama a holinkama - oboje se natahuje, že? Takže trubička se vyrábí zcela jinou technologií, tu fakt nesmotává ani ten Vámi zmíněný lstivý Asiat.
To, co chcete vyrobit, je skutečně o tom, že se to sklo musí ohnout, což však vyžaduje krom náročného know-how také, mj výrobu forem, na kterých se to bude ohýbat. Záměrně píšu ohýbat, ne smotávat, protože podle mě je to technologicky nemožné. Čili - jestliže to pujde, tak pak jedině složit ten plášť válce z více kusů.
Ohýbání skla nám realizovali kdysi i tady :
primaglass.cz/... tam se zkuste poptat
pro chameleona
bud si totálně na mol nebo totálně sjetej jak můžeš snižovat práci ba co pohrdat práci sklenářů kdyz o tom nemáš ani páru co to obnáší jdi so do číny aby ti smotaly válec ze skla já jsem vyučenej a 15 let praxe tak vím co píšu a když ti na penězích nezáleží co by to stálo rovnou se do číny odstěhuj a už se nevracej když tu píšeš takový p...y
duha - super odpověď, tak víš jak, je to plácnutí do vody od člověka, který neví co říká, setkávám se s tím často. Před lety mi známý říkal, že by chtěl mít na zahradě palmy, že na peníze nekouká, já mu je sehnal, za super cenu, i jsem kontaktoval chlapíka, co je prodával, no a když jsem známému řekl, kolik stojej, tak jen řekl ahá...a bylo vymalováno, no a chlap mi pak pořád volel, kdy si pro ty palmy přijedu, to je stejné i se zvířatama, příklad : lidi maj 100 litrový akvárium a na netu viděj super vzácnou rybu a hned jí chtějí, obrátěj se na mě, že jí moc chtěj. Já si říkám, když moc, tak moc, tak jim jí seženu, rozjednám obchod a obrátím se na ně, že jí mohou mít za tolik a tolika oni jen čuměj se slovy : tolik? vůbec nepochopěj co je to CITES, odlov divokých ryb, aklimatizace, import do Evropy, prostě nic, jen viděj obrázek...a tak je to i s tím skleněným válcem !
A co se obrátit sem. Jistě mají pod palcem vhodné výrobce.
doplněno 14.12.13 21:16:Nemáš zač.
Jenom podotýkám, že v tom odkazu se jedná o organické sklo, čili plexisklo. To jenom, abyste nebyl zklamán. A pro Vaší informaci, abyste si udělal představu o ceně, tak Simaxový frakční válec o průměru 600mm a délce 700mm se cenou vyšplhá ke 20.000Kč. Ostatně můžete kontaktovat sklárny Kavalier a přeptat se na to. Hlavně na ně nevybalte tu svojí teorii o stáčení plochého skla, nebo se s Vámi nebudou ani bavit.
Jen mě zajímá co chcete v takovém teráriu chovat? A jak ho budete větrat? To tam bude pořádně protahovat, jako komínem, ne? A čistit? Vůbec si to nedokážu představit...To je Váš nápad, nebo jste to někde viděl?
Viděla jsem ho ve spoustě amerických zoo,terárium je od země až do stropu,v polovině dělené na dvě nad sebou,osvětlení je zabudované přímo ve stropě a v polovině,která je zvenku krytá ocelovým páskem,tzn není vidět.Vytápění je zajištěno topnými kabely rozvedenými prostředkem trubice okolo dekorací a větví, vedoucí k zemi každé poloviny tak,aby teplota byla konstatní v prostoru a vyšší pod stropem,tedy pod lampou.Chovám v tom chameleony.Větrání je zajištěno na dvou místech každé poloviny,tedy u země a stropu ze všech stran,díry jsou velikostně propočítané aby proudění vzduchu bylo ideální.Vlhkost zajištuji automatickým rozprašovačem.Ještě nějaká otázka?
mám další otázku, zajímalo by mě tvoje vzdělání? když pokládáš takové otázky a máš takové fundované reakce ! je tu spousta tazatelů, kteří se ptají na šílené věci a když jim pár lidí maximálně dobře odpoví, tak si řeknou aha a to je celé...
zajímalo by mě, jaké máš zkušenosti s těmito odborníky a kde je čínský ekvivalent českých sklářů? hahahaha
Vážený(á) Chameleone,
představa je to nádherná, a myslím že ohnout sklo není problém...problém je ten, že to nedělají sklenáři, ale skláři a navíc to musí být sklář, který pracuje s plochým sklem a je schopen odlít, nebo vyválcovat plát odpovídající vašim požadavkům. To by problém být neměl, protože to se i v naší republice umí a zatraceně dobře...problém bude ten plát ohnout, dokud je sklo tvárné a slepit tak, aby vznikla požadovaná roura...navíc absolutně netuším, jak by se dovnitř instaloval obsah terária, když by to byla trubka od země až do stropu, bez jakýchkoliv otvorů (předpokládám, že větrací otvory nebudou nijak obrovské) a nasunout válec na celý "vnitřek" v ležícím stavu a terárium pak postavit mi nepřijde jako praktické. Myslím že v dnešní době není problém takovou věc vyrobit, protože materiály i technologie jsou, ale stále to bude atypické řešení, v podstatě originální kus, a cena takového kousku se pak pohybuje v astronomických částkách...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.