Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omluvenka ze školy

Od: oxford odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Je mi 18, ve škole nechybím takřka nikdy, ale tento týden si potřebuju zařídit něco z důvodu blížících se Vánočních svátků. Třídní učitelka využaduje omluvenku od lékaře s razítkem, a proto se Vás chci zeptat, jestli někdo nemá nějaký nápad na neprůstřelnou omluvenku. Vím, že mi je 18, a omluvenky si smím psát sám, ale nechci aby učitelka měla důvod pídit se po dalších informacích. Omluvenka typu rodinné důvody mě napadla, ale nepříjde mi to jako vhodné. Jednalo by se o omluvení pouze 2 vyučovacích hodin.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami95
hodnocení

0x

Tak to bych ty rodinné důvody napsala..pokud ovšem nebude chtít parte nebo svatební oznámení..

hujer123*

Jestli je to hned po ránu, řekl bych, že jsem zaspal. Co by na to mohla říct?

hodnocení

0x

A bez udání důvodů? Jen: Prosím o omluvení mé nepřítomnosti v hodinách 123. Děkuji, podpis. ;) Jestli nelumpačite, musí to stačit.

checker
hodnocení

0x

Pro tyto záležitosti tu jsou "rodinné důvody"... bez problému ti to omluví, zvlášť v případě, kdy máš minimum absence.

daniell*
hodnocení

0x

"datum x.y. - rodiné důvody" ... nemůže ti nic říct a když se bude zajímat můžeš říct že je to osobní záležitost ... Pokud navíc chybíš 2x za rok tak není důvod proč by ti to neomluvila ...

hodnocení

0x

Napiš "rodinné důvody", to se tě správně ani nesmí zeptat, o co se jedná (reps. nejsi povinnen jí odpovědět).

kami95

Tak to by jste se divili, jak na některých školách prostě chcou důvod rodinných důvodů :)) takže parte nebo svatební oznámení, jinak neomluveno :))

Jo, dělá se to, ale není to správně. Stejně jako když se někdo ptá, koho kdo volil. Pokud požadují parte nebo jiný "doklad" na rodinné důvody, tak by to bylo i na nějakou stížnost (v tomto případě asi těžko, protože by se provalilo vánoční překvapení). Řekla bych učitelce, že nemá právo se na tohle ptát, rodinné důvody jsou osobní záležitost. Tuto omluvenku MUSÍ učitel přijmout (potom se samozřejmě řeší, když žák zameškává hodně hodin, ale když je to tuším 2-3x do roka, tak ne).

uska*
hodnocení

0x

Prosím, nehroď to. Jestli jde o první 2 vyučovací hodiny, tak přijdi na třetí s tím, že jsi celou noc zvracel po špatné večeři a nad ránem jsi usnul. Pokud potřebuješ zdrhnout na poslední hodiny tak opačně. Dvakrát si odběhni na WC s tím, že je ti špatně a odeber se s omluvou domů. Hodně špatně bývá po zkažené makrele.

hodnocení

0x

Já pořád nechápu, jak se všichni štítíme lži a jak tak snadno a často, lež doporučujeme. Proč vymýšlet výmluvy a lži a obezličky, když by stačilo poprosit o uvolnění. Prosté a snadné. Když to není chachar, který lumpačí, tak kantorce musí dojít, že má důvod a že to tak potřebuje. ;) Vadí mi i to, že když někam příjdeme pozdě, tak máme výmluvy o tom, že se zasekl výtah nebo indiáni vytrhali koleje. Proč? Stačí říct: Omlouvám se, přišla jsem pozdě. Tečka + provinilý úsměv.

miklous*
hodnocení

0x
To že Ti je 18 snad ještě neznamená, že Ti jednoduše nemohou napsat omluvenku rodiče. A rodinné důvody podepsané matkou či otcem by mohli paní učitelce stačit... :)
Nebo se mýlím?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rodinné důvody

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]