Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pocitace - Ip adresa a aukro.cz

Od: petanek80 odpovědí: 6 změna:
Dobry den,muj dotaz bude zajimavy,a duležitý.Pouzivam obch.portal aukro.cz kde se prihlasuji,jelikoz jsem bydlel zde s dalsimi 3spolubydlicimi,studenty skladaly jsme se na najem,meli jeden pocitac,a k jadru veci,otazka pro ty co rozumi pc do hloubky.Na aukru spolubydlici udelal prusvih a mne kvuli spojitosti zablokovaly ucet,a to dva,proste nevedi a nevysvetlil jsem jim ze to byl on a ne ja,mam po maturite,pracuji ale mam stejny pc a bydlim na stejne adrese a jsme u jadra veci,myslite kdyz mam ted ucet od kamaradky a zmenim si ip adresu v pc ze ji ucet nezrusim a na spojitost neprijdou?ip bude jina,internet.dodavatel to ma asi taky vice lidi a nerad bych kamaradce znicil ucet,cislo mam zmenene,takze v udajich to nebude,a myslite si ze spojitost a tak zmenou ip adresy obejdu?kdyby zablokovaly uceu,zablokujou ostatni ucty v rodine kamaradky,proto by me to zajimalo,zda to berou podle ip a jestli take nevidi nejakou internet adresu,diky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nějak se mi to nezdá. Pokud někdo dělá průšvihy, tak mu Aukro zablokuje účet, to znamená jméno a heslo. S IP adresou to nemá nic společného.

sulfan*

Myslím, že IP to může taky ovlivnit. Často se stává, že když na nějaké internetové aplikaci nebo stránce mají dva různí uživatelé účet a přihlašují se na stejném PC, tak za průšvih jednoho mohou smazat oba. Domnívají se zřejmě, že si uživatel vytvořil profily dva, aby mohl podvádět, zatímco v pravidlech je řečeno, že každý uživatel může mít maximálně jeden účet. Navíc velkou roli tu hraje taky psychologický efekt, když je jen jeden počítač v rodině. "Jdu okolo počítače a vidím, že tam můj soused prodává něco na aukru, tak ho poprosím, abych se mohl na chvíli taky ´zalognout´, abych zjistil, jestli už mi někdo nepřihodil na moji aukci, jestli jsem něco nevyhrál... apod, a po mém odhlášení ho zase nechám pracovat." A tím se přihlašují zároveň oba účty skoro v jeden čas a prohřešek je na světě a tím také důvod ke smazání.

Aukro svým uživatelům zřejmě nevěří, i přesto, že verifikace účtu se provádí zasláním dopisu na přesnou adresu. Tudíž věděli, že tam mohou být dva různí potenciální uživatelé. Je také možnost, že to zablokoval robot a doporučoval bych zavolat na hotline.

martinaa*

POkud delate na aukru prusvihy, jsou Vam zablokovany adresy, problem je v tom, ze dle pravidel aukra smite mit pouze jeden nick, jednu adresu z IP. Tak to proste je. Pokud admin vidi, ze ze stejne IP ovladate tri ruzne nicky, porusujete pravidla a pekne Vam je blokne.

Po tazatele - na aukru v sekci Forum je podsekce Poradna. Napiste to, co jste napsal se. Tam Vam poradi zkuseni aukraci, mozna i admini:)

petanek80

Ano je tomu tak,blokují to z důvodu SPOJITOSTI s ostatními uživately,je to řetězová reakce,někdo někde udělá průšvih,a ostatní co se přihlásí na tom pc klidně třeba za měsíc,se stejnou ip adesou mají taky zablokováný účet...

Do vlákna poradny toto dát nemohu bylo by to smazáno,já se snažím obejít systém tak že se táži jestli změnou ipd adressy na mně přijít nemohou,není to to nejlepší ale v mém případě to za pokus stojí.

Jinak ve smlouvě je uvedeno,jeden uživatel může vlastnit více uživatelských účtů ovšem nesmí si mezi sebou přihazovat.

Ano aukro má roboty,tedy systémy kteří hledají spojitosti,které fungují nonstop,a když spojitost najdou tak jí vymezí a následně administrátor aukčního systému nebo pracovník aukra který je za toto zodpovědný tak potvrdeí odstavený účtu.

Více co je nejhorší?Dnes toto samé funguje i na mobilu,pokud se na aukro přihlašujete přes mobil,blknou vám to taky.U lepších mobilů se systémy android,a oper.,systémy to je 100% ,ale u starších to nevím,to jsem nezkoušel ani se o to nezajímal.

Mně zajímá jediné,pokud si změním ip adresu mohou na mně přijít?Teda jestli existuje ještě něco co by mně mohlo dát do spojitosti,samozhřejmě to můřže být telefóoní číslo,ale vím že je IP adresa a zajímá mně jestli ještě existuje něco dalšího čím si mně můžou spojit.

Děkuji za tipy.

martinaa*

POkud budete mit jiny PC s jinou IP, pak Vas nezablokuji... ovsem neni mi docela jasne, jak to udelate.. kdyz jste psal, ze mate jeden PC, na PC si IP aresu jen tak zmenit nemuzete, leda na jinem PC, ovsem s jinym poskytovatelem site, jinak - ackoli mate jiny PC v jinem pokoji - stale mate jednu aresu.

etanek80

Dobrý den ano, když doma máte víc pc-máte stejnou pi adresu,protože 1 pokytoval-2pc-a le jedna ip adresa.Ale když máte jeden PC a jednoho poskytovatele-ip adresa změnit jde!

A je to různé ale pokud máte jeden PC adesa změnit jde,ovšem záleží na připojení co máte jakého poskytovatele,většinou se platí poplatek za mněu ip u poskytovatele 1000,-kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]