Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
občas sleduju westernový filmy z 20.století. Všiml jsem si že ve většině filmů, když něco jedí tak jsou to fazole. Docela mě to začalo vrtat hlavou, byly v té době fazole dostatkovou a levnou surovinou? Nebo proč?
Možná to vypadá divně když se na to tak ptám, ale docela by mě to zajímalo.
Díky za odpověď.
Co to je za blbost? Chili je koření, toho by se kovboj moc nenajedl. Základem to ho "kovbojského chili" jsou samozřejmě fazole.
doplněno 28.11.13 14:13:Mimochodem je to zcela patrné i z toho receptu na Vašem odkazu.
žádná blbost, ale holá skutečnost. To jídlo se jmenuje kovbojské čili a ne kovbojské fazole. Základem bramborového guláše jsou brambory, ale jmenují se guláš. Divné, co? Kdo by to byl řekl?
"Základem bramborového guláše jsou brambory, ale jmenují se guláš"
Ne, ty brambory se nejmenují guláš, ale pokrm z brambor v určité úpravě se jmenuje bramborový guláš. Zrovna tak fazolím, upraveným v jedné určité úpravěse dá říkat "kovbojské chili". Oni ty fazole určitě nejedli upravené jen tím jedním způsobem. Pokud je upravíte jinak, těžko to můžete kovbojské chili nazvat.
To máš podobné jako Kari. Pro nás je to jen koření, ale v Indii je to název jídla, respektive omáčky s masem. To se kořenilo směsí koření, které si Angličané pojmenovali podle jídla, které se jím ochucovalo. Podobně to máš s Chilli - je to jídlo z fazolí a masa, kořeněné chilli papričkami. Já osobně bych se samotnými chilli paprikami živit nechtěl.
dobra skladovatelnost, dlouho vydrzi, snadna priprava na mnoho zpusobu, z nichz jeden z mnoha jsou kovbojske fazole.
Kazdopadne jsou syte, vyzivne, maji hodne dobrych latek a vlakniny, zasyti a pritom po nich muzete zpet do sedla. Pouzivame doddnes, kdyz jsme s konma venku nekde na vic dni.
Protože jsou bezpečné ke skladování, nerozbijí se, nezkazí se. Namočením a uvařením hodně nabudou. Zasytí. Mají vysokou výživovou hodnotu. Nic lepšího na život v divočině, jako příloha není. Chléb s kváskem v divočině, to je neuskutečnitelný nápad. Brymbory? Byly už? A asi táhat sebou pytle s bramborami, to také není ideální. Kukuřici? Ta asi není nic moc fajn. Dovážet rýži odněkud? :D Víte jak se vaří kovbojské kafe? Nasype se do kotlíku kafe, kápne se trocha vody a vaří. Pak se tam hodí podkova a jestliže klesne ke dnu, přisype se kafe :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.