Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztracený přítel

Od: xpetra1* odpovědí: 29 změna:

Dobrý den,

hledám svého "známého" který nedávno přišel o svou práci, při které musel vrátit firemní věci do nichž spadal taktéž jeho byt, mobil, auto...Nyní má jeho telefon nový spolumajitel firmy, a nevím co se děje s mým ztraceným Jiřím :(...neozývá se, zprvu jsem si myslela že se bude doslova utápět v alku .)), ale dva týdny je opravdu dost dlouhá doba ;)..Pořád si říkám, že je to snad kvůli práci kterou si teď shání a chce se dostat z těchto obrovských problémů...když vracel telefon, vracel ho i se sim kartou, tudíž si nejspíš neopsal své čísla, nebo je nyní pořád bez telefonu? Je to poněkud divné, ale nejde mi to do hlavy...To, že by se mě chtěl nějak "zbavit" je taky naprosto vyloučeno..Vůbec nevím, jak ho teď najít? Vím jen jeho jméno, jména a věk dětí, mám jeho tři fotky (i s dětmi) a věk...bydliště mi je teď k ničemu...Tak jak byste tuto situaci řešili?;)

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Email nemá?

patronka*
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud tomu dobře rozumím, znala jste jen přítelovu původní adresu a číslo mobilu. Byt i mobil musel vrátit majiteli, ale na poště by měl zanechat adresu novou, pro případ možnosti doručení další došlé pošty. Napište mu tedy dopis a pošta mu ho doručí na novou adresu, nebo tam, kam mu přeposílá ostatní zásilky. Jenže jestli přítel všechny Vaše údaje má a přesto se neozývá, má k tomu nejspíš nějaký osobní důvod. Pak by bylo trošku trapné ho nahánět, nechte to na jeho rozhodnutí. Patronka

xpetra1*
hodnocení

Právě že kromě telefonního čísla jsme na sebe neměli vůbec žádné kontakty ..Takže jsme na tom stejně

palenka*

napište jméno, bydliště a ostatní dostupné informace a zkusíme zapátrat

xpetra1*
hodnocení

Jediné info co vím, je jeho bývalé telefonní číslo, které má teď nějaký nový člověk z té jeho firmy - 602 617 158 -, bydliště, to vím že bydlel v Modřanech, jinak přesnou adresu nevím, pokud ten byt byl napsán na firmu tak už tam nebydlí, dále věk - 38, má dvě dvojčata - Marek, Vojta 5 let, ..ani dokonce to příjmení jsem se nestačila ani dozvědět..Vím, že to vypadá divně .)

patronka*

Promiňte, ale tak to zas až tak blízký přítel zřejmě nebyl, když neznáte ani jeho jméno. Zkoušela jste na to číslo mobilu zavolat? Napadá mne i možnost, že Vám dotyčný něco napovídal, abyste ho nemohla dohledat. Když má člověk v zaměstnání takové postavení, že to obnáší mimo mobilu i byt a auto, těžko může odejít ze dne na den. Nevěřte na duchy, kdyby Vás měl zájem kontaktovat, určitě by si číslo Vašeho mobilu přepsal, jistě tam měl čísel víc. Pokud Vám to nebude trapné, tak zajděte na jeho bývalou firmu, ukažte fotky, třeba Vám tam někdo poradí, ale velkou naději Vám nedávám. Patronka

palenka*

Auto a mobil měl pravděpodobně pohotovostní - klient zavolá a dotyčný jede vyřešit problém. Byt je nadstandard, to ano.

doctor

Patronko, právě že... když má člověk v zaměstnání postavení od určitého místa nahoru, odchází se ze dne na den.

patronka*

Doctore, to možná ano, ale byt ze dne na den těžko vyklidí, to si vůbec ( po rozhlédnutí kolem sebe) nedokážu představit. *blee*. Patronka

palenka*

To bude těžké. Telefonní číslo je uvedeno jako NONSTOP HOTLINE pro klienty firmy, kde pracoval. Hledaný ho nikde jinde nepoužíval resp. neuvedl na internetu (např. při registraci). Pokud neznáte jméno a příjmení, tak se nemůžeme podívat ani do ARES (registr ekonomických subjektů) nebo ho zkusit najít na facebooku.

cibuk*
hodnocení

0x

Proč jste si tak jistá,že by se vás tak říkajíc nechtěl "zbavit"? Píšete má děti, tudiž rodinu.A že neznáte ani příjmení, tak to my připadá také divné.Nevím jak dlouho se znáte a proč ho tak hledáte.Ale myslím si,když bude mít zájem, tak si vás najde,nebo také neví kde pracujete,bydlíte,nezná vaše příjmení?A 14 dní není zase tak dlouhá doba.Hledá-li si práci,bydlení pro rodinu tak to také nějaký čas zabere a na nic jiného nemyslí.Mohl také odcestovat za rodiči,nebo někam s rodinou,nebo se stěhují,těch možností je mnoho.Ale co když se mu to nebude zamlouvat,že ho hledáte.Co když chce jen udělat tlustou čáru a žít jinak,třeba i bez vás.Být vámi tak bych to nechal být a vyčkal,zda se neozve sám,nevyhledá vás.Ale určitě na obecným uřadě budou vědět změnu bydliště a nebo jak tady někdo navrhoval, napsat dopis na původní adresu a když tam zanechal novou adresu,tak mu dopis dojde.A bud vám odepíše nebo již nechce a když tam napíšete zpáteční adresu,tak by se vám dopis vrátil.

xpetra1*
hodnocení

Navzájem o sobě nevíme skoro vůbec nic..známe se jen krátce...Je rozvedený, žije sám..a právě že to není ten typ, který by nakukal něco ženské a vytratil se..řekl by to narovinu,...Vím že to zní dost naivně, že tohle dokážu říct po necelém půlroku co se známe, ale mám perfektní odhad na lidi.

patronka*

Dobrý den, já jsem navrhla napsání dopisu, ale to jsem ještě netušila, že tazatelka nezná ani příjmení, ani adresu. Napsat na obálku Jiří XYZ, Praha - Modřany, to by asi nedošlo. Já zrovna v Modřanech jednoho Jirku znám, ale ten nemá " dvě dvojčata". Patronka

xpetra1*
hodnocení

No právě...hledat někoho o kom nevím vůbec žádné údaje ..(skoro.) ) je fakt bezva...Nechci zacházet tak daleko, že bych kontaktovala tu firmu...ale ještě chvíli a moje zvědavost tomu podlehne .))

fran

Ta firma vypadá jako jediná stopa, tak vznést co nejdříve dotaz tam, alespoň zjistíte jméno...nebo bývalé bydliště, a tam zkusit dotázat souseda. Pátrala bych určitě, pro klid duše. A náhoda je b..., jestli jste se normálně dřív bavili, tak co když se mu nedobrého něco stalo...

xpetra1*
hodnocení

Vidím, že mě chápete.))...právě pro ten klid duše to chci zkusit, protože je to opravdu divné...a s tou firmou máte pravdu, jen musím pobrat odvahy a zavolat tam ;)

fran

Doplním: Pokud byste náhodou znala dobře senátora, má přístup k registru občanů, kam se kdo stěhuje, odkud, kdy a tak. Spolužák takhle vypátral velice úspěšně kontakty na celou třídu ke schůzce po X letech. Ale to už není služba pro normálního smrtelníka, tajných služeb tedy snad nepoužíval *cteni*.

Je dobré vypátrat přesně i to, že vás třeba z neznámého důvodu nechce vidět. I to je pro klid.

cibuk*

*smich*no a já se opičil.

doplněno 17.06.11 14:21:

Toto patří k patronce.

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, neříkal si náhodou Bilý kůň?

xpetra1*
hodnocení

Hezký den...Bílý kůň?...jako nějaký nick?..Vůbec o něčem takovém nevím..

Svatá prostoto, do kohos tu duši dal?*smich*

xpetra1*
hodnocení

Proč jste se ptal/a na Bílého koně?

hodnocení

0x

Jak jste se dozvěděla,že musel vrátit tel.,byt a auto? To Vám to řekl? Proč tedy jste se ihned nezeptala, jestli má stále Vaše číslo? Řekl Vám to telefonicky, nebo při osobním setkání? Tam přece byl určitě prostor k tomu, abyste si dobudoucna určili nějaký postup k tomu, abyste se mohli kontaktovat. Říkáte, že znáte jména jeho dvou dětí a jeho jméno. Po půl roce přátelství, Vám neprozradil příjmení. To Vám nebylo divné? On Vaše příjmení určitě zná. Kde jste se scházeli, jenom na veřejných místech, nebo jste ho také pozvala k sobě domů? Pakliže je tomu tak, tak kdyby chtěl, není to pro něj nic problematického, protože on Vaši adresu zná. Jak ho chcete najít u jeho bývalého zaměstnavatele, když ani nevíte jeho příjmení. A i kdyby jste ho věděla, podle zákona, by Vám neměl podávat žádné informace, ani kdyby je věděl. Já si myslím, že jste ho správně neodhadla, i když si myslíte, že se v lidech vyznáte dobře. "Zaláskovanost", Vás možná oslepila. Tak už to holt bývá. Já bych Vám poradila, abyste se přestala trápit. Nechte to na něm, bude-li se s Vámi chtít kontaktovat, určitě to udělá. Přeji hezké dny, bez smutnění! :)

xpetra1*
hodnocení

Volal mi ještě ten den, co odešel z práce a řekl že ty věci musí vrátit..ohledně toho tel. říkal, že si večer přepíše čísla a jak bude mít další tak mi zavolá, tak ať zvedám cizí č. ..Příjmení neznáme navzájem, jak už jsem zde psala - je to půlrok (což je pro mne krátká doba), a je to ještě takové tajuplné..Je rozvedený, žije sám..Nikdy nebyl u mne doma, tak jako já u něj...a s tím zam-lem..samozřejmě jsem si vědoma toho, že nemůže poskytovat cizím informace ať už od bývalých nebo stálých zam-ců..právě proto bych musela škemrat o spolupráci u toho, kdo má nyní ten telefon...bůhví jestli by se tím chudák zaobýval...ale děkuji za názor .)

pt®
hodnocení

0x

"xpetra1", i kdyby se Váš známý ztratil, jistě po něm nechá pátrat jeho nejbližší rodina. Vy nemůžete dělat nic, jen čekat. - stařenka

hodnocení

0x

Připomíná mi to příběh, kterým se kdysi bavila celá vesnice, kde jsem v dětství žila. Ve středu obce byl bývalý hraběcí zámek, po r. 1948 zkonfiskován a předělán na kasárna. Já byla tou dobou malé děvče, ale ty dospívající byly nadšené - plno kluků k seznámení, plno tanečníků o vesnických zábavách.

Jednou přijel k bráně kasáren rozlícený brunátný silný chlap středního věku, za sebou táhl ubrečenou dceru a hned si dal zavolat velitele. A spustil: Tady dcera hledá otce. Byla tady tancovat, s jedním se prošla po návsi a teď je v maléru. Když se velitel ptal na jméno, že hříšníka odhalí, dcera s pláčem prohlásila, že jméno neví, ale že měl ČERVENÝ TRENKY!*smich*;)

Nechte to plavat, také asi znáte jenom málo, jako ta postižená slečna. Jenom byste se ztrapňovala, když jste mu nestála za to, aby se Vám za půl roku nepředstavil. On zájem neprojevuje, vybodněte se na to. Jaga.

xpetra1*
hodnocení

No to je teda hezký ;)..akorát příběh je postaven na jednom vrzu za večer, kdežto my jsme s dotyčným neměli ani polibek, natožtak postelovou scénu..a taky, kdyby mě chtěl poslat do háje, tak jako každej normální chlap by to udělal až po tom, co mě svede..Možná (nejspíš určitě) to tady podle mého popisu vypadá tak, jak ten váš příběh ;)..ale tak to BOHUŽEL není,..kdyby ano, tak po nějakém šťouchnutí s chlapem od něj utíkám spíš pryč, než abych ho vyhledávala.

martinaa*

Kdyby o Vas tolik stal, zapise si jmeno a cislo a ozve se. Snazi se. V tomto pripade bohuzel, neverim na nahody, ze by si ho "nestihl" zapsat. Za pul roku mel plno casu, aby to nejak resil. Kdo chce, hleda zpusoby, kdo nechce...

Jedine, co muzete, je zavolat na uvedene cislo a zeptat se, ze na tomto cisle byl Vas kamarad a zda dotycny nevi novy kontakt.

hodnocení

0x

Ježíšmarjá, tak vy jste se ani moc intimně nestýkali? Tak je to jasné, že mu na Vás vůbec nezáleží a má zájem jinde. Chcete-li mít jistotu, tak se jděte do té firmy zeptat, možná, že tam ještě bude pracovat a má jen jiný telefon. A ten byt mohl mít jen vypůjčený :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]