Nejste přihlášen/a.
Jsem držitel ZP - E. Jak mnozí vědí, po pěti letech je nutno vyřídit nový, v zásadě jde o formalitu, s výjimkou lékařské prohlídky, kterou musíte úspěšně absolvovat...hlavně to všechno stojí těžké prachy...Před pár měsíci jsem zahájil "třetí pětiletku" a mohu nepatrně bilancovat. Na úplném počátku bylo neuvěřitelné nadšení, bouchačku jsem nosil pomalu i na záchod. Pak se hračka omrzela a také přicházelo postupné vystřízlivění. Na střelnici jsem nebyl snad osm let. Když jsem se tedy v září dostavil na odbor zbraní a rozhlédl se po asi dvacítce ostatních, kteří se dostavili z téhož důvodu, docela mě přešel humor: hotová přehlídka přizdisráčů. Žádní předpokládaní Rambové, naopak, samí nenápadní strejdové. Jistě, podobně mohli hodnotit oni mě. Čekám na vyvolání pořadového čísla a čtu nástěnku, kde Policie upozorňuje na velkou benevolentnost českých zákonů v přístupu ke zbraním a najednou to všechno vidím v úplně jiném světle. Každý kretén, kterému se podaří uspět v písemných testech, trefit čtyři jedničky na pět pokusů a vybít pistoli před komisařem, zbroják dostane. Nikdy nevíte, do koho ve frontě na košíky nechtěně vrazíte, nebo mu v tlačenici neúmyslně šlápnete na nohu. Statistiky sice praví, že z takového důvodu u nás zatím nikdo nikoho nesejmul, ale stejně...přimlouvám se za tvrdé psychotesty pro všechny uchazeče o ZP, i když to ode mě coby absolventa mnoha náročných psychotestů (v rámci výkonu povolání) může znít poněkud alibisticky.
Bohužel po zkušenostech si myslím že veškeré psychotesty toliko pro hovada dobré jsou. Průměrně inteligentní člověk s nimi lehce "vydrbe". Vzpomínám si, jak jsem byl na jedněch hned druhý den po hádce s manželkou, kdy jsem vzteky vysklil vnitřní zasklené dveře. V dotaznících se soustavně opakoval různě modifikovaný dotaz, jestli jsem někdy něco úmyslně rozbil. Testy mi vyšly na jedničku. Byl jsem úplně neškodný beránek.
To co navrhujete, to je ta největší blbost. Psychotesty jsou dobré jen na jednu věc - na vytahování peněz z lidí. Člověk by musel být po lobotomii aby odpovídal tak hloupě, že by jimi neprošel. Pokud by se náhodou zavedly psychotesty kvůli zbrojáku, bude to mít jen jeden efekt - neeliminuje to nebezpečné jedince, ale zcela vyrovnané jedince, kteří nejsou tak bohatí, aby mohli dát za psychotest třeba 3000 Kč každý rok. Sníží se počet zbraní mezi lidmi a tím pádem se dá výhoda gaunerům, kteří mají zbraně nelegálně a na psychotesty a zbrojáky kašlou. Nejvíc zločinů se zbraněmi se odehrává v tzv. gun free zónách, potože tam si může být gauner s nelegální zbraní jistý, že když na někoho vytáhne pistoli, nikdo v okolí nebude ozbrojený a on tak bude ve výhodě. Btw. co je na tom špatného, že zbrojáky mají "nenápadní strejdové"? Přece logicky ty zbraně také nejvíce potřebují aby v konfrontaci se zločincem vyrovnali šance. Nikdo si netroufne na 150 kilového namakaného Ramba, tomu je zbraň skoro k ničemu.
Jak by asi dopadl známý důchodce, který musel v sebeobraně zastřelit jednoho útočníka a druhého postřelit? Kdyby neměl zbraň, byl by dnes umlácený k smrti a prděl by do hlíny. V televizi by možná proběhla krátká zprávička o tom, jak neznámí útočníci ukopali důchodce a ten vážným zraněním podlehl. Za týden by si na něj nikdo nevzpomněl a ti gauneři by řádili dál. Jedině legálně držená zbraň tomuto "nenápadnému strejdovi" zachránila život. A Vy byste ho chtěl o ni připravit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.