Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, budu dělat sádrokartonové příčky a chci se poradit,
1. Kolik měří SKD desky co prodává přeba bauhaus?
2. Budu usazovat profily na zed, jak řešit to, když jsou stěny třeba o cca 0.5 cm křivé?
3.Jaké hmožděnky použít, klasicky hmožděnku, do toho šroub, nebo natloukací hmoýděnky?.
Po vytmelení všech spár, chci vymalovat, je nutné pouižít penetraci. nebo ne? Někdo říká ano, někdo ne.
Děkuji za rady a přeji hezký večer.
1) to si musíte zjistit v Vás v obchodě, páč klidně můžou mít šířky:
625, 1200, 1250mm. Délky jsou od 2000, 2500, 2600,2750,3000mm
2) použijete přímé závěsy a tím srovnáte do roviny
3) zatloukací hmoždinky pro ucyhcení přímého závěsu. K čemu potřebujete hmoždinky?
4) někdo říká ano, někdo ne, to si musíte vybrat. Já nepenetruji desítky let a nic se neděje. ten kdo penetruje Vás bude přesvědčovat o opaku.
1. Záleží na výrobci, tuším že Bauhaus prodává SDK systémy od Knaufu, rozměr standardních desek je tedy 2000x1200x12
2. pokud jsou pouze "nesvislé", při rastrování neřešit. Pokud jsou "zprohýbané", tak UW nastříhat (aby se mohlo prohnout bez deformace svého profilu) a přivrtat na více místech
3. Natloukačky, ušetří to práci, pouze pro opravdu "nedržící zdi" je nutné použít jiné kotvení rastru
Penetrace - já říkám - zbytečnost...
Dobrý večer,
1. klasická deska měří 125 x 200 cm. Seženete ale i jiné rozměry, např. 120 x 200 cm;
2. pokud použijete přímé závěsy, tak vyrovnání křivé zdi je naprosto snadné. Přímý závěs má po své délce spoustu dírek, a tak použijete tu, která je potřeba. Nejprve tedy dáte cd profil "do váhy" a následně přišroubíte dvěma vruty (tex) přímý závěs k profilu. U jednoho profilu použijete pravděpodobně více přímých závěsů (pravidla upevnění najdete v manuálu, knize či někde na internetu), a tak pokud máte křivou zeď, tak u každého závěsu použijete k upevnění profilu jinou dírku.
3. Doporučuji originální natloukací hmoždinky. Pro lepší efekt jsem je ale stejně dotahoval akuvrtačkou.
Otázku penetrace právě také řeším. Nakonec jsem se rozhodl penetrovat a použít kvalitní barvu Hetline. I když zrovna u téhle barvy jsem opakovaně narážel na názor, že penetrace je zbytečná. Těch pět stovek mi však nestojí za případné riziko. Penetrování má za cíl sjednocení savosti, eliminaci prachu a také zajistí, že následně nebudou při určitém dopadu světla viditelné zatmelené spáry.
Pěkný večer
Jarda
doplněno 04.08.13 21:16: Tak nakonec jsem až třetí Ale aspoň se v odpovědích trochu lišíme, tak si vyberte...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.