Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkratka ZPS a ID

Od: blue* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, psal jsem na práci jednu a ptají se mne jestli jsem ZPS či ID, co to je za zkratky? jako zdravotně postižený a id je invalidní duchodce?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ZPS je změněná pracovní schopnost (asi nějaké omezení při práci)

a to druhý jsi uhodl - invalidní důchodce.

blue*
hodnocení

aha :D tak to je super to fakt nejsem no ...

fribble*
hodnocení

0x

Buď jde o firmu, která ZPS a ID zaměstnává a bere na ně dotace, nebo o firmu, kde potřebují zdravé lidi (namáhavá práce, zdrav. rizika). Proto tuhle informaci chtějí, co zkratky znamenají už víte.

blue*
hodnocení

Tak to jo ,jsem jim napsal . Jináč děkuji za odpovědi :).

luke237
hodnocení

0x
Kdybych to mel napsat jazykem ekonomie, tak invalidi jsou ned/.... Firmy je udajne shaneji horem dolem kvuli danovym ulevam.

figurek*
hodnocení

0x

zkratka ZPS znamenala změněnou pracovní schopnost. Změněnou pracovní schopnost měli lidé s větším tělesným postižením, které jim zhoršovalo možnost uplatnění v práci.

Možná také narazíte na zkratku OZZ, osoba zdravotně znevýhodněná, to bylo vlastně totéž co ZPS.

ID jak správně píšete znamená invalidní důchodce.

rakmur
hodnocení

0x

Taky to ted řeším.

1.Mám před sebou formulář kde se mě ptají - důchod ano-ne,druh,datum přiznání.

2.ZPS - změněná pracovní schopnost ano-ne.

Jelikož jsem invalidita 1 stupně a mám sníženou pracovní schopnost o 40%.

Takže tam bude - důchod Ano,druh - invalidní, ZPS Ano

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]