Nejste přihlášen/a.
nečetla jsem tento dlouhý článek ale jedno vím určitě, že fandím odborářům, protože to je děs co ta vláda dělá...no jo hold někdy ovečkám dojde trpělivost a jsem ráda, že došla.
Za prvé nepsala jsem to já pro pisatele nad Vámi .
Za druhé to : @metallica
Děkuji za souhlas.Souhlasím s tím,že je třeba s tím něco dělat.Holt někteří lidé se v tomto ,co tu teď je ,cítí dobře,ba naopak nejen ,že si změnu nepřejí,ale v tomto si libují.Myslím však ,že těch nespokojených je drtivá většina.
Nikdy nebudou lidé ve všem souhlasit co člověk to jiný názor, ale pro tohle jsem opravdu a vím, že to nepomůže ale alespoň už ta naše sobecká vláda bude vědět, že se to lidem přestává líbit...vždyť se absolutně vysmívají lidem, samozřejmě, že bude spousta lidí co se i tak mají fajn ale pro většinu národa to přestává být únosné...vždyť se akorát vysmívají ani nedorazí na schůzi s odboráři a ušijí boudu na odboráře...je vidět za co je mají...co se týče zákonů...to najednou umí rychle udělat nějaký nový zákon proti stávkám...to najednou jde a jak rychle, ale že je ve státě bordel a že další zákony trvají tak dlouho, že bych se zatím dočkala dalších Vánoc...teď to jde najednou tak rychle...akorát věčně poslouchat jak ten nadal tomu a tamtomu...nechápu tuto vládu a ani pochopit rozhodně nechci jelikož to je ke zvracení...a dokud lidi budou opravdu jen sedět u piva a stěžovat si tak se nic nezmění a jsem za to děsně ráda, že ta stávka bude klidně bych dala 48 hodinovou.
Nezastávám se vlády ani odborů, ale v zájmu pravdy: žádný zákon proti stávkám není "udělaný", je to zatím jen myšlenka, aby byla jasná pravidla o vyhlašování stávek a nemusel příště o tom rozhodovat soud. Žádný zákon nevznikne a není schválen ze dne na den. A že by vláda nedorazila na schůzku s odbory, o tom nic nevím, možná mi to uniklo.
A co to bylo v sobotu když odboráři přišli na vládu že budou jednat a místo toho aby se s nima někdo sešel tak dostali papír od soudu že se stávka zakazuje. To byl podraz na entou a vrchol arogance svazáka Nečase a převlíkače kabátů Kradlouska!.!.!
luisi, ale takto to vůbec nebylo, mýlíte se. Zeptejte se obou stran, jak proběhlo sobotní (ne)jednání.
Máte právo na názor, neupírám Vám ho, ale nesmíte psát nepravdy... i když je demokracie, klidně můžete psát co chcete a i beztrestně nepsat pravdu.
A on se v sobotu s nima někdo na vládě setkal?.?.? Pokud vím tak jim nějaká justiční stráž dala ty lejstra a byl konec.
Justiční stráž je povinna rozhodnutí soudu doručit adresátům, neboť odboráři nemají ani datovou schránku. Jelikož člen justiční stráž věděl, že odboráři budou na úřadu vlády, tak si na ně počkal a rozhodnutí předal - kde jinde je měl nahánět? Jestli mu to někdo poradil nebo ne, o tom nechci spekulovat. Odboráři se naštvali a odešli. Takže kdo zmařil domluvenou schůzku?
metallica, ale takto to vůbec nebylo, mýlíte se. Zeptejte se obou stran, jak proběhlo sobotní (ne)jednání.
Máte právo na názor, neupírám Vám ho, ale nesmíte psát nepravdy... i když je demokracie, klidně můžete psát co chcete a i beztrestně nepsat pravdu.
"nechápu tuto vládu a ani pochopit rozhodně nechci"... to je ten problém, nechcete...
i soudce musí slyšet obě strany...
"to najednou umí rychle udělat nějaký nový zákon proti stávkám" kde jste sebara takovou lživou zprávu?
" jsem za to děsně ráda, že ta stávka bude klidně bych dala 48 hodinovou." máte právo na tento názor, ale co bude dál? Připustmě že vláda padne, co dál, vítěz voleb nedokáže sestavit vládu, nové volby ... nikdo není prorok, aby sdělil jak dopadnou volby...
jsou potřeba reformy? Jistě že ano... a omílané důchody v 70 letech... i odbory sdělují že to není tak...
no ono brát všem je děsně jednoduché v tom je ten problém...vyházet tem úplně všechny a nahradit je lidma co to mají v hlavě trochu v pořádku...a nepříjde mi normální aby každý den v televizi poslouchala jak se tam akorát věčně hádají nebo že tam hodná a seriozní vláda třeba spí...ale jo jinak se snaží aby se lidé měli dobře.
doplněno 15.06.11 19:50:a ještě něco...akorát nás věčně zadlužujou a teď na to dojíždějí na občané hlavně aby se napakovali sami.takže z této vlády mi je opravdu zle
doplněno 15.06.11 19:53:a ještě co nemůžu rozdýchat že někoho odvolají a vzápětí je zas někde jinde prostě totálně pro smích, v jiných zemích by si ani neškrtli ale tady se budou točit jak na kolotoči papaláši
Kašlu na to v kolika letech půjdu do důchodu protože se do tý doby nejspíš chcípnu hlady.
Když sem teď na Nově ve zprávách slyšel jak přesčas Nečas mluví o tom že se lidem, pokud nebudou reformy, znehodnotí úspory tak se mi chce zvracet. Oni jsou totiž i tací kteří si kvůli nízkým výdělkům ani nemají co spořit.
...ale vždyť to je naprosto v pořádku, že půjdem někdy v 70 letech do důchodu, vždyt občané to zvládnou...ona si ta naše inteligentní vláda ale neuvědomuje že ne všichni sedí (nic proti nim)v kanceláři...to je tak k pláči až to je k smíchu už vidím jak 70 děda fárá, nebo kope silnice
doplněno 15.06.11 19:58:to se mi bude teď zashezky usínat...on řekne že si odboráři dělají z občanů štíty...a co dělají oni?oni ochraňují občany předtím aby se měli dobře...vždyt peníze kazí charakter vlastně...
no to máte pravdu jen ne každý člověk je ale ve vaši situaci(resp.vaši příbuzní)a opravdu když si myslím, že je něco dobré tak to řeknu ale tato vláda se mi opravdu nelíbí
metalico, respektuji že se Vám vláda nelíbí, mě se nelíbí spoustu věcí, ale je demokraticky zvolená, má většinu, kdo by nám měl tedy vládnout?
(důchod může během 60 let změnit kterákoliv vláda) i mě by se líbilo jít v 55 letech do důchodu, větší mzda, levnější nájmy...
ale ekonomicky to nelze.
Střední délka života se zvyšuje u nás i v celé Evropě. A podle toho se také posouvá hranice odchodu do důchodu. Již dnes má několik evropských zemí stanovenou hranici odchodu do důchodu na 67 let. A že by měl někdo u nás pracovat do 70 let? To se týká dnešních středoškoláků - skutečně nikdo neví jak bude vypadat populace za 60 let. Když řidiči dopravních podniků prohlašují - my nechceme do 70 let řídit autobusy, tak to svědčí o tom, že o důvodech stávky toho moc neví. Ještě mě napadá, že dnes již zrušené důchodové kategorie zcela nesmyslné nebyly.
Nechci vam do toho kecat, ale nezpivalo se nahodou v jedny pisnicce po roce 1948: Ted uz mame co jsme chteli, do rachotu z vesela Ja myslel, ze jste byli radi, ze jste se zbavili v roce 1989 komunistu
Ja vim jsem emigrant, tak bych nemel davat rady. Ja jen ze za komousu se stavkovat nesmelo
No i ja jsem doufal. Mam jeste v Cechach sestru a ta ma 3 deti, tak jsem si myslel, ze pro ne bude lepsi budoucnost
Mrzi me, ze to dopadlo, jak to dopadlo
Nevim jestli to vite a nebo tomu i verite, ale tuhle stranku me poslal jeden muj znamej z Cech a docela bych tomu i sam veril, ze to tak nak asi bylo analyza.wz.cz/...
Přečetla jsem to za tohoto letního večera... a jsem smutná. Nejsem tak naivní, abych si myslela, že jsme něco víc než poslední pěšáci na šachovnici, ale když mi to někdo takto naservíruje, je to opravdu tristní.
pro p. Nikla - reakce na analýzu ...
Sice jsem to nezvládla přečíst celé, ale mnoho zde uvedených údajů mi jen potvrdilo to, co jsem věděla, nebo tušila. Nenapadlo mne, že budu číst podobné informace tak detailně zpracované, to trochu jejich věrohodnost zpochybňuje, ale z větší části je to nejspíš pravda. Některé události, na př. průběh 17.11.1989 mohu osobně potvrdit, protože jsem bydlela ve Spálené ulici a přípravy ozbrojených policistů na Národní třídě nám nemohly uniknout. Do smíchu z toho nejspíš nikomu není, ale teď je pro nás nejbližší budoucnost důležitější, než již odžitá minulost. Jenže možná o naší budoucnosti je již někde rozhodnuto...Patronka
" nikl", kousek odkazu z té analýzy, pár úryvků - http://analyza.wz.cz/
MIROSLAV DOLEJŠÍ (20.11.1931 _ 26.6.2001)
Základní myslifikací je tvrzení že, 17.11.1989 došlo v Československu ke spontánní revoluci obyvatelstva proti vládě KSČ. Tento politický převrat byl připravován přibližně od června 1988, přičemž situace k němu byly vypracovány už od prověrek v KSČ 1969-70 a založení Charty 77. Tento závěr dokládají tato fakta:
1) K převratům došlo ve všech komunistických státech Evropy synchronizovaně v průběhu 7 měsíců. Z hlediska sociologického a psychologického je vyloučeno, aby tyto převraty byly uskutečněny spontánně, neorganizovaným, dezorientovaným a víceméně loajálním obyvatelstvem, proti téměř neomezené moci komunistických vlád těchto zemí, zajišťovaných vojensky a bezpečnostně druhou největší mocností světa - SSSR, jejíž síla nebyla otřesena.
8) Politický převrat v Československu ani politika vlády Václava Havla nejsou v žádném případě autonomní záležitostí Československa, nýbrž součástí kontextuální politiky SSSR - USA pro Evropu. Každý jiný předpoklad pro analýzu a výklad této politiky byl neúspěšný.
STAV ZEMĚ
Všeobecná krize Československa je především krizí morální. Všechny ostatní krize se od ní odvozují. Počátky této krize neleží pouze v hranicích tohoto státu a nepočínají komunistickou diktaturou. Osvícenectví, renesance, zprůmyslňování, atheismus, bolševismus i amerikanizace rozrušily původní lidskou pospolitost a vytvořily abstraktní virtuální společnost, v níž vládnou zcela odlidštěné principy.
VÝCHODISKA
Ze společnosti byla rafinovaně vyjmuta nezbytná složka jejího hodnotového systému _ přirozená nábožnost, která byla vytlačena ideologiemi. Každá ideologie je scestná a vzbuzuje v lidech iluze, které jsou utopické. Připomínám to jako memento pro případ pokusu, učinit z demokracie, lidských práv a humanity oficiální ideologii - "náboženství"československé vnitřní a zahraniční politiky. Stav současné masové společnosti na Východě i na Západě je dokladem zhroucení všech pokrokových a rovnostářských idejí a neměli bychom na to zapomínat především dnes, kdy máme ještě jakous takou šanci volby. Ideje pokroku všeho druhu už selhaly, i když si od nich svět tolik sliboval a tolik věřil _ výsledkem je oblouzený, rozvrácený, zbloudilý svět.
Ekvivalentem přebytku hodnot, produkovaných takovou konzumní společností, je obtížnost volby a výběru: masový člověk je v postavení malého dítěte v obrovském hračkářství: všechno ho to přitahuje, ale všechno si koupit nemůže a když už se pro něco rozhodne, ví, že ho to nebude dlouho bavit. Je indiferentní ke všemu specifickému. Je evidentní, že v Československu tento typ lidí převládá a mělo-li by se stát cílem jeho zdokonalování v těchto jeho vlastnostech, pak je demagogií deklarovat demokracii, humanitu a lidská práva, protože takové ideje jsou s takovými lidmi neuskutečnitelné. Davy takových lidí budou dnes zbožňovat Václava Havla se stejnou samozřejmostí, jako zítra v milionech budou požadovat jeho veřejnou popravu.
Destrukce člověkova vztahu k transcedenci je paralelou rozkladu jeho vztahu k ostatním lidem. Dnešní lidé jsou blíže primitivnímu modlářskému kmeni než náboženské kultuře středověku. Kromě regrese k modlářskému pojetí boha vnikly do náboženství představy podstatných rysů současné konzumní společnosti. Konzumní člověk , přeměněný ve zboží a prožívající svou životní energii jako investici, která je mu prostředkem k dosažení co největšího zisku se zřetelem k jeho postavení a k situaci na trhu osobností, si přeměnil víru v boha v psychologický nástroj lepšího přizpůsobení pro konkurenční zápas, v prostředek ke zvýšení schopnosti dosáhnout úspěchu. Stejně tak si sympatie k ostatním přeměnil v neosobní slušnost a boha změnil v generálního ředitele akciové společnosti světa.
Jenom dvě poznámky: Znám hodně lidí (a že to byli zarytí antikomunisté), kteří se dnes hluboce stydí za to, že cinkali klíči na Václaváku. A za druhé: Stávkovat si může dovolit jenom někdo. Máš představu, kolik lidí je zaměstnáno např. v obchodních řetězcích a v jakých podmínkách pracují? Jak myslíš, že by to dopadlo, kdyby jenom pomysleli na stávku?
Ja vim jak, vyhodili by vas na dlazbuTady taky nemuzu v moji praci stavkovat, protoze nejsem v odborech, ktery by me "kryli"
Ahoj "nikl", a měl byste důvod ke stávce v Kanadě? Tak se vraťte zase "domů", tady se budete mít prima, co říkáte? - stařenka
Největší paradox je že ač sem dlouholetej antikomunista sem tak znechucenej vším co se v tom našem KOCOURKOVĚ (tímto se všem z Kocourkova omlouvám), začínám dost vážně uvžovat o tom že budu komunisty volit, V mým okolí to tak cítí čím dál víc lidí.
Ja se ti ani nedivim. Hodne lidi me rikalo, ze vsichni byvali komuniste jsou "rozlezly" po vsech jinych stranach, jako ODS atd...
Ti lide, kteri jsou v dnesni dobe v KSCM to "pry" mysli dobre, ale jak jim nekdo muze verit. Muzou se dostat k moci a bude to mozna jeste horsi, nez ted
Dobrý den, snad se mi to podařilo přečíst celé, je tam možná vyjmenováno všechno co je špatně, ale nikde nevidím ani náznak řešení. Dobře, vláda tedy podá demisi, budou vyhlášeny nové volby. A co dál.? Zase bude muset být někdo zvolen a ten někdo by měl mít tak dobrý program, aby vytáhl tuhle zemi z nesnází. Ví někdo o někom takovém, o takovém programu? Nemám asi dost informací, možná by se hodil odkaz, kde něco podobného hledat. Od roku 1989 se vystřídala spousta vlád, ale zatím se žádná k obratu k lepšímu nedobrala. Nechápu, k čemu bude dobrá časově neomezená stávka, umím si představit jen její negativní dopad zas jen na střední a nižší vrstvu obyvatelstva. Jsem dost stará, abych mohla posoudit běh naší společnosti od 2.světové války, ale srovnávat nechci. Ráda bych jen věděla, jestli má vůbec někdo představu, jak by naše současnost měla vypadat, o co má skutečně smysl bojovat. Návrat před rok 1989 to doufám není, to by vypadalo na velkou neznalost nebo krátkou paměť. Může mi prosím někdo z rozhořčených pisatelů dát aspoň přibližnou odpověď? Děkuji. Patronka
nemůžu tyto éry srovnávat takže se vyjadřuji jen o současnosti, ale jestli považujete za dobré to, že je čím dál obtížnější uživit se, že si ani neumím představit jak vycházejí s penězi svobodné matky, neúplné rodiny, že seberou vše co se jen dá, a absolutně nevím jak dokáží vyjít finančně lidé co jsou sami a třeba i nemocní protože ta hodná vláda sebere vše co se jen dá?ani se nedivím, že čím dál víc mladých nechce děti a to nemluvím o tom jaký je bordel v zákonech a že i co se týče trestů to je výsměch...takže ano radši budu komunista a budu mít alespoň v určitých směrech jistotu než žít v tomhle bordelu
Nikdy nebude nikdo spokojený. Víte, kdyby najednou někdo přicestoval z roku 1969, tak by obdivoval, jakou tady máme svobodu. Můžete jet do zahraničí, jak se vám zachce. Můžete nadávat na politiku v hospodě a dokonce můžete i napsat tento příspěvek o nespokojenosti. Místo toho, abychom si vážili těchto věcí, tak raději nadáváme na všechny kolem. Opravdu vtipné mi přišlo, když si všichni stěžovali, že bezdomovci a jiní chodí zadarmo spát do nemocnic a zabírají tak místo ostatním. Když se toto ošetřilo (alespoň částečně) poplatky, tak zase všichni nadávají, že musí platit taky.
Co se týče bordelu v zákonech - neznám stát, který by měl spravedlivé tresty. Jediná možnost je americký "sčítací typ trestů", ale pochybuji, že ten by se tady zavedl.
To, že mladí nechtějí děti - a co vám to vadí? Tak je mějte vy. Dnes je spousta možností, které můžou mladí dělat a ne jen šu*at, jako v totalitních státech, kde opravdu nemůžou dělat nic jiného. Navíc Země je přelidněná, tak co chcete.
Taky nesouhlasím s tím, jaké to je po finanční stránce s naším státem (máma je taky samoživitelka, bratr ZTP), ale to neznamená, že hned budeme volat po revoluci a podobných nesmyslech.
já bych třeba děcko chtěla ale finančně bych to neutáhla a tak si ho prozatím pořizovat nechci...aha tak to pardon ale jste úplně ubohý s názorem, že ať mladí dělají něco jiného a ne jen š...jí...dovolím si napsat takové přísloví...podle sebe soudím tebe?takže kvůli tomu že země je přelidněná nemají být děti?Hmmm zajimavý názor...to bych taky mohla říct, že (nevím kolik Vám je)třeba starší občané zabírají místo ale to bych neřekla ani nahlas protože bych se musela stydět...tak jedte třeba do Ameriky aby jste nám prokázal čest a nechal tu jedno volné místo
No právě, nemůžete srovnávat. Tak si o tom aspoň něco přečtěte, nebo nechte vyprávět pamětníky. Ani mně se nelíbí, co se tu dneska děje. Ale která vláda myslíte, že to vyřeší? Všechny předchozí měly plnou hubu reforem, ale skutek utek. Tahle vláda sice dělá kraviny, ale jako zatím jediná zkusila něco opravdu udělat. Ne, nezastávám se jí. nedělá to dobře. Ale vy snad víte jak na to? Proč teda jen kecáte na Netu a nepřiložíte vlastní ruku k dílu? Kritizovat umí každý.
a stát se politikem jo?spíš když vy víte co je dobré proč tam nejdete Vy?
doplněno 15.06.11 20:16:a ještě něco já se třeba mám ještě jakžtakž ale až budete mít vedle sebe někoho kdo je od rána do večera v práci a nemůže si dovolit ani spořit aby se měl lépe tak třeba i vy pochopíte...vím že to je i o finanční gramotnosti občana a že spousta lidí nezachází dobře s penězi ale tady už utahují opasky fakt hodně
Nevím, co by se s tím dalo dělat a do politiky nechci. Ale taky se zbytečně nerozčiluju na fóru a neprskám kolem sebe. Rodinu mám zabezpečenou a dokážu se o sebe postarat.
Patronko jedna věc je volební program a druhá věc je toho programu se držet. Slibovat umí každý a nejvíc mě může nas...t, jak se v tv ti největší hulváti smějí národu do očí. Politik typu Vondry by v jiném státě byl na svém místě maximálně pět minut a ti, kteří se ho dotěď zastávají by šli s ním. Nebo dále věříte pohádkám o tom, že každý občan dluží státu 133tisíc? Vy neplatíte daně, pojištění zdravotní a sociální ...? Nevím o tom, že by mi stát něco půjčil a ani si nevzpomínám, že bych někoho okradl. Kde byste byla, kdybyste takhle vedla rodinné finance?
Dnes jsem dostal taky jednoho emila a myslím, že je tam taky dost otázek a něco pravdy.
Otevřený dopis - Promopro alias Vondra
Dobrý den, prosím odpovězte mi jednoduše, krátce, logicky, tak abych to pochopil i já, obyčejný pracující "otrok", této "svobodné" země a rukojmí této vládnoucí arogantní garnitury.
Když já, jako občan, způsobím komukoli, ať státu, nebo soukromé osobě škodu nad 5 tisíc, jde o trestný čin a budu se zodpovídat před soudem.
Pokud poslanec, politik, ministr způsobí státu škodu víc jak půl miliardy, stačí se mu omluvit a všechno je v pořádku? Mluvím o tom arogantním nadčlověku Vondrovi a korupci s firmou Promopro. Protože dělám ve stejném oboru jako jsou poskytované služby promoprem, mohu konstatovat, že zakázka byla minimálně 10x předražená. Pro mne a většinu svéprávných lidí je na první pohled jasné že utekly stovky milionů v době, kdy údajně vládě záleží na každé koruně a ždímá bezcitně peníze i z těch nejchudších...
Vysvětlete mi, jak je vůbec možné, že člověk, který má pohádkový plat taky za to, že zodpovídá za určitý resort a dojde k takovému průseru, že vůbec může setrvat ve své funkci a to nemyslím ze své vůle, ale že nemá hodinovou výpověď, jakou by dostal v každé soukromé firmě, kdyby prošustroval on nebo jeho podřízení jen zlomek z částky o které je řeč.
Jak je vůbec možné a jaké to máme zákony, že takový člověk vůbec ještě má přístup do parlamentu, vlády, že pobírá plat a další ministerské výhody? Za co má svůj plat a výhody?
Odpovězte ať to pochopím já další miliony voličů a občanů, kteří si kladou stejnou otázku!
Proč lidé ve vládě, poslanci a ti co mají moc, mohou okrádat stát, tedy nás všechny, proč potom vůbec platíme daně, na co, komu? Aby jste měli na své zlodějny, tunely, podvody, korupce? Kolik z toho rozkradeného bilionu korun za posledních 10 let se vyšetřilo, objasnilo a kolik lidí za to bylo exemplárně odsouzeno, byl jim zabaven majetek a obstaveny konta?
Proč nehledáte peníze tam kde jsou, na těch tajných kontech zkorumpovaných politiků, tam jsou ty stovky miliard!
Proč je chcete tahat z kapes lidí kteří žijí od výplaty k výplatě se strachem jestli koncem měsíce budou mít na nájem?
Je směšná vaše důchodová reforma a hledání 2 miliard na platy lékařů v době kdy díky korupce mizí stovky miliard. Jak bychom se měli dobře i bez reforem, kdyby jste pánové politici vystačili se svým nemalým platem a dělali jen svou práci.
A nebo je účel toho teátru opět nasrat slušné lidi, kterých je pořád většina do té míry, že zase vyjdou do ulic, protože je tam vyžene pocit bezmoci stejně jako před 20ti lety?
Myslím, že dnes by byla revoluce možná oprávněnější než tehdy, většina těch, co cinkala klíčema, měli tenkrát vyšší životní úroveň než dnes a o sociálních jistotách ani nemluvím!
Proč se korupce neposuzuje a netrestá jako vlastizrada výjimečnými tresty? Vždyť jde o vlastizradu, jde o ten nejhorší čin po vraždě, vždyť vraždíte národ jako takový!
Nebo se řídíte heslem Stalina, že když zemře /trpí/ jeden člověk, je to tragédie, ale když zemřou /trpí/ tisíce, je to statistika?
To co se v této zemi děje, je tragédie i když trpí miliony. Je to nepochopitelné, neomluvitelné a bohužel naprosto beznadějné. Jako občan už naprosto ničemu nevěřím, ani v lepší budoucnost, ani ve spravedlnost, v nic. Zůstává jen hořká příchuť beznaděje a bezmoci...
A toho jste pánové dosáhli po 20 letech od revoluce. GRATULUJI. Musíte být na sebe, jako politici opravdu pyšní. Uzavřu to moudrým a pravdivým konstatováním: KOMUNISTI NÁS 40 LET VEDLI DO PRDELE, ALE VY JSTE NAŠLI ZKRATKU!
Bezmocný rukojmí teto nekompetentní, bezpáteřní anarchistické vlády / i těch předchozích/.
TŠ
Já bych k tomu dodal toto:
nejsme bezmocní, my jsme jejich živitelé, ne oni naši! To oni jsou našimi zaměstnanci, ne my jejich. V současné době je přeci úplně jasné, že tady nikdo minimálně dvacet let pro nás nejen nic nedělá, ale vyloženě nám škodí! Kdo by trpěl takové zaměstnance? Legální postup je dát jim prostě výpověď (a to bez udání důvodu, přesně tak, jak je to v jejich v návrhu nového pracovního zákona) Pokud ji nepřijmou, přestat jim platit! Nebo si snad ještě dnes někdo myslí, že by bylo bez těchto parazitů hůř?
Slone,
asi jsi napsal,trošku blíže ,to co si o situaci myslím i já.
Především bych dodal,že když se mají vytvářet nějaké hodnoty,musí se docílit prací.Ale co těch deset procent,kteří nepracují?
mají se k práci nějak přimět,když pracovat nechtějí?Ale spíše je tu stát,který by jim měl práci opatřit,když pracovat chtějí.Jinak stát a jeho instituce nepotřebují.Proto kradou a loupí.Co mají dělat?
Toto vše je jen důsledek nejdemokratičtějšího kroku v dějinách - kuponové privatizace.Myšlenka našeho vůdce profesora Klause
"Každá věc musí mít konkrétního majitele".Tím se podařilo hospodářství Česka definitivně rozkrást.Dnes už Čechům nepatří ani 2 % majetku(průmyslových podniků),Pokud ještě existují.
JABRAKA
Štírečku, tohle ale není ani náznak odpovědi na mou otázku, zas jen co je špatně. Já už dávno na pohádky nevěřím, jsem vdova, důchodkyně, ale úplně hloupá snad taky nejsem. Samozřejmě jsem celý život platila daně i pojištění, nikdo mi nic nepůjčil, ani zadarmo nedal, nikoho jsem neokradla a přesto se mi daří dobře, aspoň podle mých představ. Možná právě proto, že jsem dobře vedla rodinné finance. Jenže tady přece nejde o mne osobně, mne zajímá, jestli existuje nějaké řešení, nějaký konstruktivní návrh jak se dostat z problémů ale ne za cenu nepřiměřených obětí. Na takovou odpověď tu teď čekám. Patronka
Patronko s touto vládou bohužel řešení není, stačí nekrást, ale to oni neumí. Vy taky nemůžete utratit víc než máte nebo respektive můžete, ale pak byste musela dětem vysvětlovat, proč za vás musí platit dluhy. Po komunistech jsme zdědili dluh ... prý...to byla častá výmluva za dob kupónové privatizace a vše co se ukradlo, přičetlo se na dluh pozůstalým komunistům jakože. Dnes ten dluh je daleko vyšší, pohybujeme se v řádech bilionu. Po komunistech jsme taky zdědili důchodový účet nabitý penězi, jenže po té, co ho ods sloučila se státní kasou, peníze najednou nejsou a dnes nám budou tvrdit, že nebude na důchody? Tam bylo tolik peněz, že dnešní důchodci by měli z čeho žít a navíc silný "ročník 70" by jej dále nadíval na další roky dopředu. Co nedá slabší generace, silná dodá, ve výsledku by na důchody bylo, kdyby se to nerozkradlo. Jenže média nás masírují opačným směrem a lidi, jak je vidět zde, někteří tomu stále věří. Přídavky nebo nemocenské dávky se počítají v řádech desítek miliard, v žádném případě to nejsou stovky miliard, jak nám naše vláda tvrdí. A tyhle stovky miliard ročně navíc utíkají, protože Kalousek neumí nebo ještě se to za dvacet let nenaučil vybírat daně. Takže jednoduší je zvednout daně všem, zavést povodnóvé daně, odebrat sociální dávky, vzít důchody atd atd atd takže oběti nejsou ti, kteří daně neplatí, ale všichni. Stejné je to i s nemocenskou, pro neschopnost zabránit zneužití, ji vemou všem.
Vždy takováto debata rozpoutá diskuzi a lidi se rozdělí na souhla a nesouhlas. Každý má právo věřit čemu chce. Nedovolil bych si obviňovat kohokoliv jen podle donesených zpráv.
Někdo zde zmínil Vondru a Promopro a někaký podfuk, či zpronevěru...
Pokud mám informace z medií, smlouvu podepsal někdo jiný nežli Vondra... ale to by bylo na samostatnou kapitolu...
co Vaši starostové, sousedi... kolegové...
spoustu lidí sdělí, že kdyby byli u vesla, kradli by taky, jak na stavebním úřadě, tak na evidenci řidičů, vozidel, u doktora aby přišli na lepší léky...
Úplatky a zpronevěry jsou po celém státě, ve všech sférách, ale když se řekne Vondra z vlády... tak to papouškuje každý...
Jsem pro potrestání všech viníků, ať je to na obci, či na státním zastupitelství... ale po dokázání viny, a soud musí rozhodnout. Vláda lidu je jen blábol...
Milane a co říkáte na Drobila?.?.? Takovej člověk by si jinde už ani nevrznul. ODS ho pomaloučku potichoučku strkala sice za ty důležitý ale byl v záběrech kamer. No a teď už se vesele vyjadřuje skoro ke všemu.
luisi, pracuji v obchodě, stýkám se se spousty lidmi, jak z oboru tak i mimo, klidně povedu polemiku o politice,
toto se netýký přímo Vás.
ale bez lží a blábolů, demagogie a papouškování jiných názorů...
luisi, prosím, schválně jsem napsal že se to netýká Vás, a vy se mě optáte jestli myslím Vaší lež?
NE VAŠÍ LEŽ NEMÁM NA MYSLI.
Lidišky drazí buďte rádi, že do toho svinstva nevidíte, mám známého lobistu, těžce v balíku občas nějakou informaci pustí a vše se domlouvá se všemi politiky a je jedno ze které jsou strany, ten tomu a ten zase tomu a v médiích jen fraška pro blbce ( bohužel se mezi ně řadím i já). O hlasování se domluví předem a pokud jim hlas chybí tak si zaplatí toho přeběhlíka co to prohlasuje, rodinné příslušníky dosadí do funkcí generálních ředitelů podniků a pak jen stačí pěkně dávat zakázky firmám opět rodinným a vytunelovat podnik který se prodá za babku ale zase ti horní aktéři obdrží slušné peníze. Nezmění se nic ať tam sedí kdo chce. Kapři si rybník nevypustí.
liduš, co když ten Váš lobista narazí na mého lobistu? nebo lobistu od jiného zájmu...
takže je dobré když se domluví, nebo když se hádají?
"Nezmění se nic ať tam sedí kdo chce." tak proč tolika humbuku?
Máte pravdu Milane, lobisté se domluví vždy a ten jiný zájem to je snadné, jednou prosadí a má z toho ten a podruhé zase pomůže on a má ten druhý. A jak říká můj známý lobista nelobuju jen pro jednu stranu, nejsem blázen. Proč tolik humbuku? Myslím, že lidi jsou už docela dost nasr..., pro toto klíči nezvonili. Platy ve státní sféře klesají, sociální jistoty téměř nulové (mimo jedněch spoluobčanů co se měli dobře za každého režimu). Já se až tak nevzrušuju mám ID, manžel výsluhu i když mu jí zdanili, mám kde bydlet, dítě zaopatřeno, celý život jsem nedělala dluhy ale šetřila a tak mám i na léky a na vše co chci. Netajím se tím, že pokud bych tam seděla já tak taky nasypu sobě a rodině.
"My, nespokojení obyvatelé České republiky..." Tak tohle mám rád! To už jsem kdysi zažil ("my, pracovníci podniku XY odsuzujeme členy Charty 77..., my, úderníci z ČKD odsuzujeme západní imperialisty, my, komunisti z celého svobodného světa..., MY, MY, MY!
Sakra mluvte už konečně sami za sebe a neschovávejte se za anonimní dav!
Aby bylo jasno a abych předešel napadání mé osoby: s tím co se v tomhle státě děj nesouhlasím, ale na některé projevy "rádobyodborníkú" na všechno a na politiku zvlášť jsem dost alergický. Pokud znáte řešení, tak ho prosaďte. Pokud umíte jen remcat, radši držte ústa. Mimochdem, byli jste u voleb?
tak co se týče mě tak u voleb jsem byla klidně vám můžu říct i koho jsme volila...tak já zas s nějakýma reformama jsem souhlasila ale te´d posledních pár měsíců mi příjde opravdu že už to opravdu přehání
doplněno 15.06.11 20:23:a vy mslíte že když budou takhle utahovat opasky že bude líp?to by také museli i pak lépe s těmi penězi zacházet
metalico, prosím, "nějakýma reformama jsem souhlasila" sdělíte se kterými? A jak proveditelné?
Páč všichni politici, od leva až do prava chtějí pro lid jen to nejlepěší, ale každý jinak a jinou cestou.
např...měně peněz pro nezaměstnané, protože kdo chce ten si práci najde vždycky ale co se mi např.nelíbilo že rodička s druhým dítětěm dostane pakatel...teď s emě to netýká ale dost mě to naštvalo
doplněno 15.06.11 20:40:a i ta důchodová reforma mi nepřišla zas tak špatná
doplněno 15.06.11 20:43:a naopak třeba ještě větší poplatky za DPH stačí zatím?
metalico, asi jsem se měl zeptat s čím a proč nesouhlasíte... ale kdybychom tak mohli někde u řízkové pochoutky debatovat,
páč mám i jiné povinosti, musím ještě připravit práci pro brigádníky na zítřek.
tady u toho by jsme diskutovali ještě asi hodně dlouho a já jsem horkokrevná asi by to špatně dopadlo
jo a stavebko že snížili příspěvky to se mi taky nelíbí...těch věcí je víc co se mi nelíbíuž ale pomalu chladnu
ale stavebko nesnížili, nebo myslíte příspěvek od státu?
já dostal 4500Kč
"já jsem horkokrevná asi by to špatně dopadlo"
co by se stalo, jedině že si necháme každý svůj názor...
Tak zrovna o stavebku se radši ani nezmiňujte! Proč máte dostávat od státu příspěvky (třeba i na dovolenou, nebo na auto) z mých daní? Daně by snad měly být použity na obecně prospěšné věci. Ne na podporu vybraným jednotlivcům. To samé stravenky. Pokud chce (a může si to dovolit) nějaká firma podporovat své zaměstnance, ať tak činí, ale ze svých peněz. Proč z mých? A proč jen někomu?
Nejvíc mě vytáčí když slyším to jejich ,,PADNI KOMU PADNI".
Příznám se že sem volil Véčka. Teď ale vidím jakej to byl podvod na lidech.
Reformy měli začít už v roce 90. Nikde se ale nedělají reformy takovým způsobem aby to odsr@li ti kteří mají nejmíň peněz a mají nejhorší možnosti k tomu aby si polepšili!.!.!.!.!.!
Lidi neblázněte. Začínáte se tu hádat a stejně to tady a teď nevyřešíte. Pak ve vás nezůstane to, že ten je starší pán s dobrými radami o rodině, ta se vyzná ve vaření, ten umí poradit jak postavit dům, či zasadit strom a třeba i zplodit syna. Ne, budete si pamatovat, že ten volil někoho jiného než tamten, ten byl proti stávce a ten zas pro. A už to ve vás zůstane, což je hrozná škoda.
Mařenko, máte částečnou úpravu, taky mě překvapilo že mistní rádce sdělil, (mými slovy)
" až začne policie střílet do stávkujících... to mě utkvělo v hlavě, ale jinak opravdu respektuji názor každého z Vás i z okolí. I šváru, který prohlásil, že Klaus je haizl, protože nedal ČSSD šanci po volbách sestavit vládu. Netušil že se toho vzdali sami. To mi vadí, že se něktří hádají a neví pravdu, jen jí tuší, nebo jí papouškují.
Opět nemyslím tím nikoho konkrétně zde, abych se vyvaroval osočování.
Mařenko, ještě se mi (snad) nestalo, abych někomu po internetu nadával sprostě, urážel, hulvátsky, atd... raději začnu mlčet...
opět nikoho nemyslím konkrétně.
Vážení, to je debata na dvě věci. Nevěřím, že by se někdo rozumný chtěl vrátit před rok 1989. Nevěřím vlastním očím, že by někdo chtěl volit komunisty, aby dali naší republiku "zase" do pořádku. Stejně tak ČSSD. Vždyť všichni se na tomto, co se nám momentálně nelíbí, ruku v ruce podíleli. Zde to opravdu nevyřešíme. Já bych navrhovala zavzpomínat, jaké byly ty "staré dobré časy". Potom i na to, jak nám vládla a jak nás zadlužovala ČSSD. A jak se na tom podíleli ti, co už tak dlouho sedí v partamentu a senátu. A když koukám na ty odborářské šéfy, co chtějí za nás bojovat, tak se mi otevírá kudla v kapse. Tak já od nich záchranu určitě nečekám. Nemějte mi to za zlé, ale bude prospěšnější, když se přestaneme hádat a raději začneme opravdu a s chutí radit těm, co nás o to žádají!
Tak to jsem ráda, že nejsem sama, komu se tato diskuze nelíbí! Původně jsem se nechtěla zúčastnit, ale když jsem viděla asi 70 příspěvků, tak jsem si řekla, že už mohly být zodpovězeny skoro všechny dotazy. :D Pamatuji se někdy před rokem, že jsme na kontě poradny neměli ani jednu otázku bez odpovědi.
Milane, děkuji ti! Já nechci nikoho ovlivňovat, každý má nárok na svůj názor. Ale říkejme to těm, kteří mohou a především by měli konat pro občany a ne pro svou partaj a kapsu! A to je opravdu moje poslední věta k této diskuzi.
Lidko, právě čtu "naděje a zklamání" pražské jaro 1968 a vzpomínám na to co se psalo, říkalo, učili jsme se, doma )ne)říkali...
"začneme opravdu a s chutí radit těm, co nás o to žádají!"
souhlasím a poslouchám Vás. Tímto se omlouvám všem, již se nebudu zůčastňovat politických debat na internetu.
Zdravím Lidko, Mařenko, Milane...já tedy požádám o dnešní poslední radu. Byla jsem v sobotu koupit v Penny kočkám stelivo a měli tam Božkov ( dříve rum ) v akci, ale musel se předložit kupon vystřižený z jejich letáku, kterých tam ovšem bylo dost, jenže nebyly nůžky. Ač jsem normálně slušný zákazník, tentokrát jsem trochu zdržela frontu u pokladny a kupon elegantně odtrhla. Tak tu teď mám litrovku a otázka zní : mám si dát panáka před spaním? Já bych se i s vámi všemi rozdělila , ale jsme od sebe v jistém smyslu daleko, ale v jiném zas velice blízko. Tak na zdraví... a tak. Patronka panáka tam admin nemá.
Patronko, pokud Vám uvedený nápoj chutná, dejte si za mě. a to 2x. Kořalku již nepiji od minulého století. Neumím to, nechutná mě to. Dříve jsem se polil, dusil, lapal po dechu, teklo mi to mimo pusu...byl jsem pro legraci.
Nejsem abstinent, ale klidně si dám občas pivo, třeba naposledy v uterý ve 22:25 (pět minut před zavírací dobou) po divadle v Pardubicích. Příští pivo až...
dejte si...ale s rozumem...
Liduš a které byste nechtěla volit komunisty? Ty levé nebo ty pravé? Co udělali ti novodobí sami vidíme, nemají už ani pud sebezáchovy. Ono každý parazit si hýčká svého pěstitele, protože ví, že kdyby ten pěstitel umřel, tak umře taky.
Ke dluhu se nemá cenu taky vyjadřovat, pokud neznáte fakta. Pokud se někde dočtete, kolik je dluh dnes, věřím, že se vám protočí panenky.
Na odboráře si můžete udělat názor jaký chcete, ale je důležité znát fakta. A pokud věříte, že z problémů nás dostane stejná strana, která nás do nich dostala, nechám vás při tom.
V roce 1998 kdy vznikla první vláda ČSSD byl dluh ČR 200 miliard, a v roce 2006 kdy ČSSD vládnout skončila byl dluh 800 miliard, přitom vlády ČSSD zaplatily dluh po Klausových vládách (692 miliard), zaplatily povodně 2002 (70 miliard) a nechali v rezervním fondu 150 miliard, kterou Topolánkova vláda jaksi utratila.
Dobrou noc.
Politika je špinavá věc vždycky. Každý z nás má na stavu naší země podíl. Někdo větší, někdo menší. Každý z nás. Jen malé využívání sociálních dávek, nemocenské, úřadu práce, nechuť pracovat jednoho člověka jde za pár roků do astronomických částek. Ruku na srdce, kdo z nás je čistý jako lilie?
Všechno toto všechno je daň za svobodu, ale i s výší takovéto daně bych nechtěla zpět KSČ a jiné podobné diktatury. To je můj názor.
jarm. Přesto, že naší rodinu donutili komunisti do JZD, přesto, že nikdo nebyl v KSČ, i přesto jsme my děti vystudovaly VŠ, přes to, že jsme cestovali pouze do Bulharska, SSSR, NDR, Ma´darska a dokonce i Finska i přesto jsem tu osobně žádnou nesvobodu a nedostatek nepociťovala. Dostat děcko do mateřské školy nebyl problém, zdravotní péče byla jaká byla a dnes lepší není, republika měla minimální zadluženost, práci měl každý, bydlení taky nebyl až takový problém. Jaká, že je dnes demokracie a velká svoboda? Vždy´tam sedí ti stejní lidé co jen převlékli kabát a velmi rychle chytli vítr do plachet. Kdo na to vše doplatil? Jen a jen obyčejní lidé, rodiče jásali když jim vraceli pole a živý inventář - dodnes z nich nemají téměř nic, Manžel který půl roku po střední policejní škole musel zůstat v Praze u ostrahy baráků papalášů má díky tomu pozitivní lustrák a velmi omezené možnosti práce. V každém inzerátu na práci čtete angličtina slovem i písmem a to snad i pro uklizečku-proč?., žiji v ČR a mluvím česky. A děda co jeho otec byl označen za kulaka si dnes zpívá písničku "bajo to byly časy, smutek mám ve tváři..." Třeba mě zabte ale já si fakt nemyslím, že jsem se před 89 měla hůř. To neznamená, že volám po návratu před 89, ovšem dnes kdo si myslí, že ať volí kterou chce stranu dojde ke změně je naivní.
Nevím kde se stávkuje, koukám z okna a v Brně šaliny jezdí. Ani stávkovat neumíme pořádně.
Takže taky poslední příspěvek:
Zájezd do Bulharska - dva dny (a noci) ve frontě před jednou z mála (snad dvou?) cestovek v Praze. Auto - pořadník na několik let, pak jste si mohli vybrat mezi 3 typy a mezi modrým a zeleným (když jste měli štěstí). Ovoce - mimo tuzemských nahnilých jablek (vybírat se nedalo) lepší ovoce jen před vánocemi, nekonečné fronty. Toaletní papír - několikahodinové fronty (když jste se včas dozvěděli, kam ho přivezou). Bydlení - v bytovém družstvu čekání v pořadníku 7 až 10 let, státní byt prakticky bez naděje, takže nejspolehlivější bylo vlastníma rukama ve volném čase za cca 2 až 3 roky postavit domek. Chcete televizi? Na trhu 2 typy od jednoho výrobce. Chcete jinou? Připravte si všimné a sežeňte dobrého známého. Nebo běhejte po obchodech v celé republice, když budete mít štěstí, možná jí do roka seženete. Takhle by se dalo pokračovat hodně dlouho.
Lidi mají strašně krátkou paměť!
Tož já jsem Trabanta v 1975 koupil i bez pořadníku, bez bakšiše,... na Slovensku.
Ale jinak ten bezstarostný život, strana a vláda volená > 95 % e starala ...
Tož jaký třetí odboj, protilidový? Kdyby dnešní vlády měly takovou podporu ... kdo kdysik stávkoval ( i když o jedné vím, kupodivu Tesla Rožnocv n.p., aha to tam ale ještě Nečas nebyl ...)
Ale jinak: KDE vzít poctivé lidi do vlády, aby nekradli, nedovolili krást a řádně nás zastupovali, abychom se měli dobře?
Víte o takových?
Pokud by se ta politika člověka nijak nedotýkala, byla by tato diskuze celkem i úsměvná.Když bych chtěl použít podobnou demagogii tak bych mohl třaba napsat. Zájezd do Bulharska pokud se vám už podaří našetřit, můžete si vybrat z nepřeberného množstí cestovek. Nikdo vám však nezaručí, že opravdu na dovolenou odjedete a i když se odjezd podaří, opět nikdo nezaručí , že nestrávíte dva dny (noci) čekáním na dopravní prostředek, který vás odveze domů páč cestovka už neexistuje
Ovoce už nemusíte nakupovat jablka od tuzemských pěstitelů, ale nakoupíte jablka z dovozu, size drahá a nikdo vám nazaručí , ža se po konzumaci ovce nadozvíte z médií, že se po nich můžete po... Dokonce i v lednu můžete koupit jahody a třešně, co na tom , že mají chuť umělé hmoty.
Auto si vyberete, a hned pokud nejste movitý koupíte ojetinu a dovolíme vám zaplatit i ekodaň, polplatky za dálnice a placené úseky, průměrná cena povinného ručení na rok (3000) vás přijde jako tenkrát na 20 let
Bydlení Na družtevní byt za 25000 rovnou zapomeňte , stejně jako na byty státní. Můžete si opět zakoupit byt za několik mega (jako mladý člověk máte jistě našetřeno) Pokud ne bydlete v podnájmu, třeba podnájem bude levnější než je celá mzda. Při stavbě domu zapomňte na nevratnou pučku 150000 a cenu postaveného domu cca 280000. Můžete si nechat jako variantu postavit krásný dům z vyřazených kontejnerů.
Opravdu demagogicky by se nechalo pokračovat hodně dlouho, ale to nikam nevede, stejně tak nikam nevede myšlení kdo nejde s ními jde proti nám.
Čím dřív si uvědomíme, že celá slavná reforma je stejný blábol jako za komančů přestavba. Pokud se nezmění pravidla "hry" a bude možné stát a rozpočet donekonečna tunelovat a "rozkrádat" přihráváním státních zakázek do "svých" firem, nesmyslných dotací do EU ze kterých se nám milostivě vrátí polovina a pak ještě tvrdíme jak nám na to EU přispěla a další a další "vymoženosti".Budeme muset neustále tvrdit a poslouchat jak celý dluh zapříčinili důchodci, nezaměstnení a nemocní. Ono , že za to můžou komanančové, to už je tak zprofanované, že se to už dnes použít nedá. Možná , že zase Kája Trautenberk a spol pošle nějakou tu složenku před volbama.
Karel Kryl by použil jednu větu " Už zase ryjeme držkou zem "
To byly tenkrát zlatý časy, Are, co? Tak si můžeš zavzpomínat i s fotkama, možná i slza dojetí ukápne.
Akorát mě je z toho trochu blujno.
Víš, kdyby jsi četl pořádně tak pochopíš jak jsem to mylsel. Proto , že máš ,ale myšlení pravého bolševika, který jak se někdo dotkne jeho idolů hned se staví na zadní a kope, tak to zřejmně nepochopíš. Ani netušíš jak jste stejní. Mě osobně je blujno z tvého avataru.
Jo, ARe, dobrý, máme na věc asi podobný názor. Ale já si myslím, že když už se každý ohání pohledem do minulosti, tak je příliš krátkozraký. Já bych zabrousil až do doby temné gotiky. To musel bejt život, panečku! Škoda, že si nebudu moci přečíst tyto debaty za 700 - 800 let a pobavit se jimi.
Jo jo, já dneska i bez politiky měla dost hodně blbej den. Udělala jsem mega malér, seřváno tak, že jsem se div nepočůrala. Ani nevím, co z toho bude dál. Říkám. Já jsem zralá skočit pod vlak. A manžel na to. Hmm, to sis vybrala špatnej den, dneska žádnej nejede.
Tak.
Mařenko, neboj se, nic se nejí tak horké, jak se to uvaří... a manžel byl opravdu vtipný, to je pozitivní
Zdravím inžinýrko, já před chvilkou poslala Mařence mail a použila jsem naprosto stejná slova, ale fakt jsem neopisovala. Patronka
Maruš, nic vezlém, ale myslím, že Ty ses už dokázala "vyškrábat" z větších šlamastik a jen tak tě něco nezlomí. Jak jsem Tě poznal tak taky držíš heslo že "nehorší smrt je z vyplašení" a žádnej problém není neřešitelnej. Takže na ty vlaky rychle zapoměň.
Díky vám všem. (inzinyrka, magdon, patronka a omluva koho jsem zapomněla).
Are, to víš. Včera jsem byla šťastný člověk. Dostala jsem v trafice tričko zadarmo. Jen tak, mají mě tam ženské rády. Vyhrála jsem v soutěži háček na kabelku. (je mi k ničemu, ale ten pocit vítěze!
) A ještě něco, to už jsem zapomněla, ale vím, že toho byla fůra. No a dnes pecky do hlavy.
Tatínek vždycky říkal, kdo vysoko létá, hluboko padá.
A největší poklad, který bych kolikrát už za těch 8 let vyměnila, sedí vedle mě. Uklidňuje, řeší, stojí při mě. Tak na co si vlastně stěžuju, že jo? Jen si zase můžu vyslovit mojí dávnou větu. "Cesty mých průšvihů jsou dlážděny dobrými úmysly." Anebo. Kdo hodně pracuje, hodně pokazí. Kdo pracuje málo, málo pokazí. Kdo nepracuje vůbec, nepokazí nic a tudíž bude povýšen.
Uvidím ráno. A díky.
Maruš abych tě pobavil, tak ti popíšu jaký opravdu těžký "den" jsem měl já. Když bylo tak krásně rozhodl jsem se pro projížďku na horalu s tím, že si přivezu nějaký pěkný kámen do akva. Zajel jsem do jedné lokality kde jsou celkem pěkné a opravdu jsem brzo jeden objevil. Už když jsem ho dával do batůžku tak se mi zdál těžký. Po 3 km jsem měl dojem, že na zádech vezu Snežku a po dalších 5 jsem byl dokonce přesvědčen , že to jsou celé Krkonoše. Doma jsem ho zvážil a má "krásných" 19 kg. Takže opravdu těžký den. Zítra ani nemluvím, návštěva zubaře. Má cenu ještě něco dodávat.
Are, takový šutr mi spadne ze srdce, až se vše zklidní. Teda ale ten zubař, brrr, to mě už teď bolí zuby, jen na to pomyslím.
Prosím Tě aby Tě ještě nebolela záda z toho kamene.
Budu na Tebe myslet, no fakt.
Mařenko nebyla jsi sama, kdo měl den blbec, já jsem nas...ný od rána, když jel tady okolo našeho "profesionální" šofér a vezl na stavbu nějaký polystyren na zateplování. Takhle to dopadlo a ještě jsem stihl i toho zubaře
Maruš, záda jakž takž, ale to dolní zakončení zad, to je horší . Jinak díky, taky si zítra vzpomenu až bude ta "inventura". Tak ať to dobře dopadne. Držím ti pěsti.
Pro Hopa asi ti ten oblázek pustím na nohu . Pak si pokecáme o mikro
Jen tak mimochodem, v sobotu se dívej od 20 na Markízu. Bude tam ten tvůj blonďák z laguny.
Jo, a dík za info, do soboty musím sehnat satelit, na společný anténě to nechytám...
Are, ale Ty jsi ale stejně dobrej POTVORA!
hele Hope, tu sobotu 20.00 beru zpět. Je to neděle 19.6.2011 ve 14 hodin. Což je asi lepší, máš víc času na shánění "satanu"
MAGDON- já asi žila jinde, zájezdy s Čedokem bez problémů, téměř všechny přes ROH, v roce 1979 televizor Tesla do druhého dne na multiservis, auto škoda 120 v roce 80 bez čekání ale pravda měli pouze žluté, státní byt dostal manžel do půl roku od podání žádosti. Domek svépomoci , tehdy bylo sice 350 000 hodně ale u nás na vesnici kde máme chalupu dostávali 200 000 nenávratnou půjčku od státu a stavební místo zdarma. V ESU k dostání kvalitní potraviny i ovoce. Paměť mi zatím slouží, jistě bylo toho spousty na h... ale teď to až tak jiné není.
Tak to jste asi opravdu žila jinde. A pokud vím, prodejny ESO byly jen pro vyvolené (patřila jste mezi ně?). ceny mnohem vyšší, než jinde, podobně jako Tuzex.
Kdyz uz o tom tedy pisete, tohle jsem dostal pred nedavnem od meho kamose z Cech:
Bordel v Cechach kočírujou komunisti, bývalí komunisti, převlečení komunisti, synové a dcery komunistů, lidé vyškolení a zaučení za komunistů mínus možná pár světlých výjimek, co to myslí upřímně
Kdyz tady ctu ty prispevky, jak krasny to bylo za totality, tak sem rad ze jsem "zdrhnul"
Milane, nedělej si násilí a klidně si ulev. Nedrž to v sobě, to není dobré na tlak!
Teď jsem to také i já porušila. A když už jsem se ozvala, musím pozdravovat Mařenku. Neboj Mařenko, zas bude dobře. Já jsem sice dneska měla hektický den, ale strašně pěkný. Tak se s tebou rozdělím a posílám ti půlku!
Respektuji názory všech, mají k tomu jistě své důvody. A přeji všem hezký večer a i celý víkend.
Milane, to je dobře. Já si řeknu svůj názor a na druhou stranu respektuji názor jiných. Jenom se někdy neudržím a trochu se divím.
A je dobře, že si můžeme své i třeba hodně rozdílné názory říkat na veřejném fóru.
Dobrý večer, včera jsem se tu ptala na nějaký odkaz o možnostech řešení současné situace ale tady jsem žádný nedostala. Nezbylo mi tedy, než si pustit televizi a na Hyde Parku ČT 24 jsem získala aspoň jeden : ekonomickareforma.cz/..., možná už má někdo další. Sledovala jsem několik diskuzí a v podstatě ze všech vyplynulo, že nemá smysl stávkovat proti něčemu, ale za prosazení něčeho konkrétního. Takže zase jeden ztracený den, dobře udělali ti, kteří si aspoň užívali pěkného počasí. Patronka
Patronko těžko říct, pokud si neuděláte svůj vlastní názor na věc nebo pokud si sama nezvládnete říct, kdy jste se měla líp a kdy ne nebo jak se chcete mít v budoucnu vy nebo vaše děti, vnuci...Takže všechno v životě má smysl.
Pobavit se můžete třeba zde: motejlek.com/...
Štírečku, já můžu mít vlastní názor, ale nejsem odborník na ekonomiku, tak těžko posoudit, zda je dobrý, nebo není. Po materiální stránce jsem nikdy nestrádala, ale to zas díky skromnosti a výchově, prostě co nemůžu mít, tak nejspíš ani nepotřebuji. Nikdy jsem neviděla moře, moje dovolené byly čistě " na maltě ", ale mně to tak vyhovovalo a vyhovuje. Nová doba mi přinesla těžké a nenapravitelné ztráty v osobním životě, ty rány se nikdy nezhojí, ale musím se snažit žít. Proto se nesnažím srovnávat nesrovnatelné, všechno v životě člověk bohužel ovlivnit nemůže. Váš link mne nepobavil, je těžce tendenční, já hledám jen takové, kde mohu předpokládat objektivitu a nadhled. Že včerejší "stávka" byla nesmyslná už pochopili snad i sami stávkující. Patronka
Asi ano, nemá to smysl, lidi se nikdy nedomluví! Budou sice nadávat, ale strach, pohodlnost jim to nedovolí, ať to udělá ně+kdo jiný. Nelze to jak někdo srovnává s rokem 1989, to nejde! je to blbost. Tehdy nebyli soukromníci, všichni byli zaměstnaní "státem".
Opakuji, kde se vezmou pro vládnutí poctiví lidé? Znáte je? Pokud jste ta správná osoba, chcete to dělat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.