Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se naučit hrát karty?

Od: martinxx1 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den mám dotaz,chtěl bych se naučit karty třeba Poker Texas Holdem ale já vubec nevím co která karta znamená,na některé jsou srdce na některé listy v ruzných kombinacích a červená nebo černá,neumím žádné karty,ani prší jak se je naučit sám?A co hlavně znamenají?Mají karty v Poker Texas Holdem stejný význam jako třeba v prší nebo jiné karetní hře?Nebo má i stejná karta v každé hře jiný význam?

předem díky za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chickcz*
hodnocení

0x

Tak , s tím/Vám nepomohu. Snad jen to že se zkuste podívat někdy na nějaké video o poker tour tam to někdy vysvětlují.. Jinač strejda google prej taky rád pomůže ...

doplněno 26.11.13 16:21:

Ti/Vám

martinxx1
hodnocení

hmm nepomuže protože tam nemužu najít co která katra znamená :(

martinxx1
hodnocení

třeba tady jsem něco našel ale vubec teda nevím proč a jakou kartu hodin v danou situaci na stul :( prosím poradte

chickcz*
hodnocení

0x

Snad to není zakázané .. Rychle sem zagooglil a našel ti toto :)) http://www.hazardni-hry.eu/karty/poker.html
P
okud je to zakázané tak se omlouvám.. :)

chickcz*
hodnocení

0x

U holdem pokeru ukazuješ své dvě karty až potom co Krupiér vyloží pět karet. Tvoje karty mohou utvořit kombinacemi i s kartami co jsou na stole ... :)

luke237
hodnocení

0x

Karty maji v kazde karetni hre takovy vyznam, jaky pro ne puvodni autor te ktere karetni hry vymyslel. Dnes se o vyznamu a pouziti vsech karet v dane hre muzes docist v navodu, jak hrat danou karetni hru. Ty navody jdou najit na Internetu (nejaky odkaz uz sem nekdo poslal) a par navodu na nekolik her se nekdy priklada i primo do balicku s kartami.

Tedy napriklad karta "srdcova desitka" ma jiny vyznam a pouziti v karetnich hrach "prsi", kanasta, "zoliky", poker atd.

Zkus se take podivat na ceskou Wikipedii. V anglicke verzi (odkaz na strankach ceske verze) muze byt vice informaci.

martinxx1
hodnocení

Pokud jsem to tedy dobře pochopil,musím se naučit karetní kombinace abych věděl jakou kombinaci mám složit za použití pěti karet na stole a mojich dvou pro výhru

a naučit se kdy používat výrazy Open,Check,Call,Raise,Fold,Check-raise

že? :)

luke237
Karetni kombinace a klicova slova ovlivnujici dalsi prubeh hry jsou prave ta pravidla te dane karetni hry, ktere si musis prceist, aby jsi vedel, jak se ta konkretni karetni hra hraje. *smich*
martinxx1
hodnocení

to se ty karetní kombinace ale musím naučit na spaměť že jo a i ty slova...:)

luke237

Ano, kombinace se musis naucit, stejne jako se musis v sachach naucit, jak se muzou jednotlive figurky pohybovat. Bez toho se proste sachy hrat nedaji *smich*

Ta slova se pouzivaji i v cestine pri hrani pokru (pokeru), jen se proste rikaji cesky. Takze treba to anglicke "Fold", znamena cesky "pokladam", a v cestine se pri hrani pokeru rika "pokladam", "koncim", atd. A anglictine se take casto misto "fold" rika "Im out" nebo neco podobneho. Hlavni je, ze das ostatnim hracum najevo, jake je tvoje konkretni rozhodnuti v tomto okamziku hru a podle toho hra pokracuje. Tech klicovych slov moc neni a kdyz umis alespon trosku anglicky, tak ti to prijde jako prirozeny komentar k prubehu hry, stejne jako ti prijdou ceska slova pouzivani pri hrani pokeru v Cechach.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kanasta

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]