Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké jsou příjmy Vaší rodiny?

Od: kurest odpovědí: 29 změna:

Dobrý den, jaké jsou přibližně celkové příjmy Vašich domácností? Statistiky o průměrných platech jsou k ničemu. Rád bych porovnal. Náš čistý příjem je cca 50 tis. Kč / měsíc. Každý si stěžuje, že nejsou peníze a obchody jsou přitom plné a na silnici potkává člověk samé luxusní auta.

KureST

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miva
hodnocení

0x

Pokud bydlíte v nějakém " satelitu", nedivím se že potkáváte samá luxusní auta...

kurest
hodnocení

nebydlíme, momentálně obýváme 2+1 na sídlišti v jednom větším městě na severu Moravy

eulalie*
hodnocení

0x

Hm, tak to se máte dobře, asi lépe než většina české populace. Ano, souhlasím s vámi, statistika o průměrném příjmu je na nic, když statistikové už zapomenou udat percentil těch, kteří na průměrnou mzdu nedosáhnou.

kurest
hodnocení

50 tis. Kč je náš celkový příjem - tj. můj a mé ženy. Máme malé miminko. Můžeme koupit vše co potřebujeme, ale na vyskakování to není.

eulalie*

Jak říkám, patříte do té vyšší příjmové skupiny. Dovolím si tvrdit, že většina českého obyvatelstva musí vystačit s příjmem rodiny daleko menším,než máte vy, a to mají dětí více. Buďte rád, že to máte tak, jak máte. Co by za to druzí dali.

statistikové zapomínají, dokonce uvádějí i medianovou mzdu, spíš ti další tyhle údaje radši nikde neprezentují, asi aby lidem nedělali starosti, že nevědí, co je to za údaje. každopádně u nás na průměr nedosáhnou asi 2/3 lidí.
doplněno 15.06.11 15:45: špatně, telefon mi žere písmena. mělo být statistikové nezapomínají.

Na tom není nic divného - plus minus 2/3 lidí pod průměrem je zcela běžná hodnota i ve světě. Vyplývá to z povahy věci a způsobu výpočtu.

jabraka*
hodnocení

0x

Jsme tři důchodci a žijeme z asi 22 tisíci.V tom jsou nájmy asi 12 tisíc..Samozřejmě si nemůžeme dovolit za 1000 .- za lístek do divadla.Nebo koncert populárního rockera.Na fotbal a hokej jen televize.Kino máme také v televizi a potraviny kupujeme často ve slevách.Na nejaké BIO můžeme zapomenout.Jen za léky dám měsíčně 300 - 500Kč.

JABRAKA

ann*
hodnocení

0x

Moji rodiče, ač nebydleli spolu a já s nimi již 10 let nebydlím, vydělávali během této doby dohromady cca 25 000,- a během této doby dovystudovávali mí 3 mladší sourozenci. Rodiče se snažili si vydělat i bokem a sourozenci pochopitelně chodili na brigády. Já s partnerem nyní vyděláváme 38 000,- rozhodně to není na vyskakování, ale platíme hypotéhu, opravujeme koupený dům a také plánujeme rodinu. Nereálné to není a věřím, že bych vyšla i s menší částkou když by to bylo nezbytné (už tak jsme ale finančně skrze tzv. krizi klesly :() Ano, stará auta dosloužila, a pokud nové, tak sice fungl, ale taky je na lízačku, málo kdo by dal hotovost!? A na splátky člověk může mít všechno, dokonce se v dnešní době lidi nebojí vzít drahou dovolenou a nebo výbavu na zimní sporty na dluh. Je to šílené a toto já nepochopím! POchopím ještě tak to bydlení, ale jakékoliv zadlužování do budoucnosti kvůli něčemu, co je pomíjivé?!

hodnocení

0x

Dobrý den, pečuji o nemocnou 86 letou tchyni, musela jsem skončit v práci, a přestože babička je postižena silnou demencí, dostala jsem na to příspěvek 4 tisíce měsíčně. Na to, že se musím postarat úplně o všechno, plné pračky prádla denně, mokrá postel, v noci jančí, nevyspíme se s ní, je to spíš výsměch. Manžel je ČID, má umělou kyčli, vyhrožují mu, že ho brzy bude čekat i druhá. Pobírá částečný inval. důchod 7150 Kč. Našel si místo hlídače, kde bere zhruba 7500 Kč čistého. Je to tam ale dost nejisté, teď 4 lidi propustili, aby ušetřili a vyhrožují i dalším. Takže: 2 lidi: 4000+7150+7500=20650. Nemáme tedy ve 2 ani tolik, jako u Vás jeden. Přesto Vám nezávidím, peněz mnoho nemáme, nemůžeme si koupit vše, co bychom rádi, jako Vy, ale vycházíme spolu ve slušnosti, lásce a úctě. Možná Vám to připadá jako fráze, ale je to tak. To stojí za víc, než za všechny peníze. A klidně jsem ochotna věřit, že jsou na tom lidi ještě i hůř, než my.

Nechodíme do kina, na drahé večeře, nejezdíme na výlety. Jednak z finančních důvodů a i proto, že babička potřebuje dohled 24 hodin denně. Na obyčejný život s botami od Vietnamců to stačí. Nepíši to proto, že bych si chtěla stěžovat a naříkat, ale proto, abyste viděl, že někteří lidé jsou na tom finančně daleko hůř, než Vy /pro zajímavost, jsem bývalý pedagog, manžel absolvent SPŠ automobilní/. Dneska nám to je oběma k ničemu. *tuc*Jaga.

doplněno 14.06.11 11:16:

A jestli tvrdíte, že to na vyskakování není, považuji to za nehoráznost. Jakpak byste si asi vyskakoval s našimi příjmy?

výtka
Upozornění od sys strejc 14. 06. 2011 11:20:51
4000+7150+7500= 18650
marenka*

Babuško Jaguško, přesně tak.

Nechodíme do kina, na drahé večeře, nejezdíme na výlety. Jednak z finančních důvodů a i proto, že babička potřebuje dohled 24 hodin denně. Na obyčejný život s botami od Vietnamců to stačí. Nepíši to proto, že bych si chtěla stěžovat a naříkat, ale proto, abyste viděl, že někteří lidé jsou na tom finančně daleko hůř, než Vy *nevi* My to máme bez babičky, ale s téměř dospělou středoškolačkou. *zed*

Takže tři lidi. 500 výživné + 7240 jeden plat + cca 15 000 druhý plat. Sic mám nerva v obchodech, když narazím na kilo plece za 114,-Kč a třeba máslo za 38,- Kč kus, ale zase se ztotožňuji s Vaším příspěvkem. Máme se rádi. *ua*Včera jsem si i dělala ze všeho legraci, koupila jsem 3 hrušky a jen jsem otevřela dveře tak hlásím. "Tady máme každý jednu hrušku, abychom věděli, jak to chutná." *smich* No co, historie se vrací, já tohle nakupování ovoce na osobu kus taky pamatuju.

palec*
hodnocení

Dobrý den,

moc si to nedovedu představit, ale asi by to muselo jít. Jsme docela šetřivý, věci kupujeme jen v akci, do restaurací a kin nechodíme. Na výlety jezdíme každý týden, hlavně kvůli malému. Omezil bych ježdění autem...

Peníze pro nás nejsou na prvním místě. Nejdůležitější je zdraví, láska a náš potomek :) Možná to zní jako fráze, ale u nás jsou priority nastaveny takto.

KureST

ladinpraha*

Naprostý souhlas, především s dodatkem. Momentálně jsme doma tři a když sečtu příjmy a odpočítám pravidelné měsíční platby (a nejsou v tom žádné splátky, pouze bydlení a služby), je zůstatek cca 6 - 7.000,- Kč. Každý výpadek příjmu, nemoc a pod. je problém. Proto mi tato otázka připadá jako provokace.

Proč by to měla být provokace? Jestli někdo vychází nebo ne s penězmi není otázka výše příjmu. I s nadprůměrnou mzdou můžete fungovat od výplatě k výplatě, třebaže tomu někdo s nízkým příjmem neuvěří.

hodnocení

0x

Díky, milý strejčku, jsem to ale kus pitomce. Nejenom, že peníze nemám, já je ani nedovedu spočítat. Inu, pak se nemohu divit, že to je tak, jak to je.*hi*Jaga

krkovicka*
hodnocení

0x
Máme dvě auta,jedno pracovní(golfíka r.v. 79) a nissan patrol gr (r.v. 86) oba naftáci.Takže i nafta za 2-3tis.Ten větší žere víc,ale jezdit sním jen občas.Bydlení máme podnájem u táty partnera.Máme dceru-školka,kroužky,oblečení,boty,kolo,brusle(vždyt to znáte,nebo poznáte) Platíme měsíčně 5.500 nájem se vším všudy,na jídlo dáme 8tis-10tis měsíčně(v tom je i drogerie-prášek,šampony,jar..),účty na mobil,pojistky,spoření-dalších 5000tis.Dítě-oblečení,školka atd. 2-3tis.Pro nás jen jednorázově oblečení.Náš příjem je okolo 25 až xxx tis.Partner je OSVČ,záleží i na něm jestli vydělá.Někdy jsou dny o chlebu,někdy z husou ;) tak to už jsem práskla moc.
palec*
hodnocení

Jj, auto je žrout peněz - pořízení auta, pojistka, opravy, benzín. U našeho kloučka to zatím v pohodě, má teprve 6 měsíců, takže penízky jen za oblečení (vše z TESCO - kvalitní a levné), pampersky, hračky a ostatní. Rozhodně peněz, které budeme "investovat" do našeho zlatíčka nebudeme litovat - ale věřím, že se budou rychle kutálet :)

krkovicka*
Jeden moudrý člověk mi jednou řekl-Jakmile máš dítě,stává se z tebe stroj na peníze... Mimochodem pampersky průměrně na spotřebu dítěte jeho nošením-23tis.Pořizování látkových plen,praní-energie-voda,prací prášek 12tis. TOHLE BYL TEST SE SPOTŘEBITELI.

Máte v té ceně i generálku pračky? Pochybuji, že dnešní pračka rozumně zvládne denní nebo obdenní vyváření. Jinak u těch pampersek jde především o pohodlí. Žádné praní a žehlení.

pb®

Bodet by ne, kdyz dnes se vyrabi pleny do 25kg a dite je ma snad i v 5ti letech. Kdyby to bylo jako za nas, na nocnik pekne ve chvili, kdy dite samo sedi a ne az v dobe, kdy samo mluvi, bylo by to jine.

krkovicka*
Levně nakoupíte i v KiK.

buss
hodnocení

0x

Luxusní auta, kopa na úvěr, mladí se pak chtějí předvádět takže holý zadek ale auto mají. Bez auta nejsou člověkem. Kdo z nich by měl auto za komunistů kdo byl na stř. škole? No jaksik dneska bez auta ... A pak ti s neluxusními auty na ježdění asi nemají, ale sem tam staré škodovky jsou, semotamo žiguli, i Trabant je vidět. To zakápnu slzu v oku. Stačí se podívat na parkoviště před superhypermultimega... Ty úplně chudé tam není vidět, jedině před otevřením, když je akce (nebo jak slopají..). Jiná doba, na západní auta jsme kdysik je čuměli a těch pár lidí v okrese co je mělo ... Slušně vypadající šunky jsou k mání i levně. Už to tak nerezaví jako kdysik.

paaja*
hodnocení

0x

Hmm ... a to co se dozvíte z této diskuze bude mít vyšší vypovídací hodnotu než statistiky?

hodnocení

0x

Já jen k těm reakcím k nákupům od nuanghuangyuhoů...

..mnohonásobně levněji a mnohonásobně kvalitněji se člověk obleče v shopech vše za" 35,- "

Tedy pokud jsou k dispozici...hlavně pokud je třeba něco na malého..dupačky za 30-50czk v luxusním stavu atd...

doplněno 15.06.11 15:31:

mař. ;)

marenka*

Hangar, tak já mám ještě lepší způsob. Mám kamarádky, které krásně tloustnou. Nebo jsou tak rozmazlené, že nové tričko je pro ně za půl roku staré. No a já jsem hlavní odběratel *ua* nechtěného, či nepadnoucího šatstva. (a žádný rozdrbaný, fuflíkatý hadry, věřte tomu, chodím přímo parádně oblíkaná)

lidus*
hodnocení

0x

Nezlobte se, socka nejsem, nežiju od výplaty k výplatě, pravidelně spořím a dluhy nemám ale po příjmu mé domácnosti je vám prdlajs. To, že nám zdělujete, že máte 50 000 , ženu asi na mateřské a jedno děcko považuji tak trochu za výsměch všem mladým rodinám co neměli rodiče kteří jim našetřili na byt. Buďte rád a nezapomínejte šetřit, může se stát, že už zítra budete bez práce. I mě můžete potkat v supermarketu s vrchovatým košem, jezdíme na velký nákup 1-2x měsíčně.

stirecek*

Před mateřskou měli tedy ještě víc, když teď 50tis na vyskakování není. Ale to záleží na životním stylu, třeba takový Hušák měl meloun měsíčně a držel se tam zuby nehty. Že jsou obchoďáky plné lidí je takový laciný argument, protože lidi přece musí nakupovat jídlo nebo ne? Kam mají jinam jít, když malé obchůdky nejsou tak zásobené a mnohdy o půl třetí když jdou lidi z práce nemají žádné pečivo? A zbytek nepoměrně dražší! Pokud máte 50tis měsíčně buďte rád, protože dva průměrné platy 80% lidí u nás nedá. A jak píše liduš, nezapomínejte šetřit! Padestát tis kč jsem měl před cca 15lety sám a mohl jsem si koupit na co jsem se podíval. Padesát tis tehdá bylo jako dnes 80, všechno bylo daleko levnější. Doba se ale mění a díky tomu už všechno co potřebuju mám a nemusím být otrkoem doby.

buss

No on se ptá, není třeba odpovídat, svlékat se, poptávání takových osobních údajů. Ale jak mu srdce plesá, když si lidi postěžují, že jsou na tom hůř. Už jsem to tu jednou psal.

petr32
hodnocení

0x

Rodina - žena na mateřské - 7 600,-, manžel záchranář s nadprůměrným platem okolo 32 000,- hrubého, čistý příjem 25 000,- .

Příjem 50 000,- čistého je nadstandardní, zajímalo by mě, jaké procento dosahuje takovýto příjem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]