Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem si na benzince gulášovku a dršťkovku, zatavenou v umělohmotné vaničce, jen tak, protože jsem se je naučil na brigádě vařit, tak jsem to chtěl porovnat datum výroby na štítku není, datum spotřeby za týden. To do toho dávají i nějaké konzervanty? Na brigádě chodily kontroly a hotová jídla se směly prodávat jen do odpoledne. Jak to dělají? Štítky jsou rozmazané, vypadá to na tiskovou chybu z továrny, je čitelnější jen větší písmo, tak nevím složení.
Jen můj názor: podobné chlazené pokrmy v sobě musí mít konzervanty, jinak by nemohly mít datum spotřeby jiné, než za dvě hodiny. Věřím, že to mají posvěcené ČOIkou i hygienou, akorát v tý dršťkový je víc chemie než těch drštěk... Složení bud pravděpodobně voda, sůl, jedna dršťka a milion Éček...
nečitelný štítek by mohl být problém, teda spíš by měl být čitelný. Co se týče podávání jídel do určité doby po uvaření, tak je potřeba rozlišovat, jestli jsou uvařená a udržovaná v ohřáté podobě, nebo jestli jsou hned po výrobě šokově zchlazená a udržovaná při regulované teplotě. Pokud dojde k rychlému zchlazení je pochopitelně doba trvanlivosti daleko delší - čím delší doba uběhne mezi uvařením (třeba přejitím varem) do okamžiku zchlazení na konečnou teplotu skladování, tak tím dřív se jídlo znehodnotí. Jinak souhlasím s tím, že konzervantů tam pár asi bude.
Chlazená jídla si občas kupuju a na jejich kvalitu si nemůžu ztěžovat. Chuťově se dají přirovnat k hotovkám v restauraci (no, jako od maminky to není). V lednici vydrží bez problému až 3 týdny. Na obalu je výrazně uvedeno "bez chemických konzervantů". Samozřejmě výrobců bude asi víc a každý to může mýt jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.