Nejste přihlášen/a.
Zdravím, už asi tři dny mi "straší ve věži" tenhle valčík. Nejdříve jsem myslel, že je to Vídeňský valčík od Strausse. ale není. Tak to zkouším tady. Vím, že je to něco hrozně známého, a ani za nic si nemůžu vzpomenout.
Než se budu pokoušet o nějaký zvukový záznam, zkusím to nejdřív s notami. Třeba si to někdo z Vás přehraje a pozná. Autora nebo název, prostě něco, čeho se chytit při vyhledávání.
Ty lomítka jsou místo taktovacích značek.
g,h / h,fis / fis,a,a / e /
fis,a / a,e / e,g,g / d /
g,h / h,fis / fis,a,a / e /
h,B / fis,a,g / e / eee,d,g /
Snad to mám dobře.
Nezpívá se tam: "Noční motýl v lásce znamená, že je marná, že je ztracená. Letí, letí, až doletí, láska je radost a taky prokletí." nevím, od koho to je, bylo to snad v nějakém starém českém filmu, možná že v Nočním motýlu:D
Byla to nejoblíbenější písnička moji prababičky.
doplněno 12.06.11 19:30:
Jo, jo. To je ono. Ten můj úryvek je až refrén. Moc díky. Ostatní dohledám snad sám.
doplněno 12.06.11 20:55:Google a internet je úžasnej. Už vím, že melodie je od Johanna Strausse. A jmenuje se to Císařský valčík. Ale k čemu by mi byl Google a internet, kdyby se tu nenašly dobré duše a "nenakoply"mě správným směrem. Tak ještě jednou dík.
A tady je výsledek toho snaženi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.