Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za písničku,

Od: lui* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, už asi tři dny mi "straší ve věži" :) tenhle valčík. Nejdříve jsem myslel, že je to Vídeňský valčík od Strausse. ale není. Tak to zkouším tady. Vím, že je to něco hrozně známého, a ani za nic si nemůžu vzpomenout.

Než se budu pokoušet o nějaký zvukový záznam, zkusím to nejdřív s notami. Třeba si to někdo z Vás přehraje a pozná. Autora nebo název, prostě něco, čeho se chytit při vyhledávání.

Ty lomítka jsou místo taktovacích značek.

g,h / h,fis / fis,a,a / e /
fis,a / a,e / e,g,g / d /
g,h / h,fis / fis,a,a / e /
h,B / fis,a,g / e / eee,d,g /

Snad to mám dobře.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinka*
hodnocení

0x

Nezpívá se tam: "Noční motýl v lásce znamená, že je marná, že je ztracená. Letí, letí, až doletí, láska je radost a taky prokletí." :) nevím, od koho to je, bylo to snad v nějakém starém českém filmu, možná že v Nočním motýlu:D

Byla to nejoblíbenější písnička moji prababičky.

doplněno 12.06.11 19:30:

hop®

Jj, to by mohlo být ono!

doplněno 12.06.11 19:35:

http://www.csfd.cz/film/2080-nocni-motyl/

lui*
hodnocení

Jo, jo. To je ono. Ten můj úryvek je až refrén. Moc díky. Ostatní dohledám snad sám.

doplněno 12.06.11 20:55:

Google a internet je úžasnej. Už vím, že melodie je od Johanna Strausse. A jmenuje se to Císařský valčík. Ale k čemu by mi byl Google a internet, kdyby se tu nenašly dobré duše a "nenakoply"mě správným směrem. Tak ještě jednou dík.

A tady je výsledek toho snaženi.

olinka*

není zač:) já děkuji za další info:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]