Nejste přihlášen/a.
Nebudu chodit kolem horké kaše (tj. nebudu říkat sociálně slabý ale rovnou cigáni) - vyplatí se jim ještě nepracovat? Něco jsem slyšel o tom že se cigáni chcou z ČR odstěhovat (asi se jim tu nelíbí - je tu moc rasistických a xenofobních lidí) zpravy.idnes.cz/...
Nebo naopak se sem budou houfně stěhovat ĺtaky jsem četl něco o tom že pro cikány to snižování dávek nebude platit.
Děkuju za odpovědi
Nedávno jsem slyšel o dalším způsobu, jak tito "sociálně slabší spoluobčané" nakupují, berte to nejen jako námět na úsměvnou historku, ale také zároveň jako varování před reálným možným problémem!
Čekají ve větších marketech nenápadně u pokladen a pozorují nakupující. Pokud si někdo nevezme paragon od svého nákupu a nechá ho tam ležet, má smůlu. Tito pozorovatelé se najednou změní v lovce, tento paragon "uloví" a volají ochranku a následně policii, že JIM byl nákup UKRADEN. Bohužel tím, že mají v ruce paragon, tak ten nákup získají. Jediná obrana je platba kartou (pak lze dokázat že nákup jsme platili a tudíž vlastníme my) anebo si na paragon dávat velký pozor a nenechávat ho nikde válet ani nevyhazovat do přilehlých odpadkových košů.
Hope, ale ve větších marketech je kamerový systém snímání pokladen je celkem základ, takže toho bych se moc nebál
Upozorním vás, že kamery na parkovištích většinou nefungují, naši spoluobčané to dělají jak je popsané a zkuste se postavit 5-10 uřvaným romům šermujících kapesními nožíky. Viděla jsem to na vlastní oči, kdy maminka s malým děckem raděj utekla do auta a nákup oželela, no a když přijela policie tak z většiny lidí nikdo nic neviděl a neslyšel.
Nu neříkám, že to nezkusí, nebo, že se to nestalo, ale zkouší spíš co dotyčný udělá a nebo zastrašují převahou jak už bylo řečeno
doplněno 13.06.11 16:07:Omylem jsem to hned odeslal
Ale říkám, že to neni tak jednoduché
Tome, HOAX.CZ znám a databázi kontroluji při každém podezřelém mailu.
Příhodu s účtenkou jsem slyšel ústně od kamaráda, jehož známý u podobné akce byl. Není to záležitost mailu.
A jak už jsem psal, pouze jsem o tom "slyšel", a jen nabádám k větší opatrnosti. Osobně to nemám ověřené, pouze tomu věřím.
Ne Tomáši Guláši, tomu se říká cikorky v akci. Kéž by všechno, co se říká o cikánech, byl hoax.
Ahoj Hope, tak tuto zprávu jsem už slyšela před časem v TV večer ve zprávách, myslím na Primě. - stařenka
Lidičky já u toho byla, sice jen jednou ale viděla jsem to a slyšela a tak tomu věřím na 100%.
Pokud ho vyhodíš vlastní rukou, a šlo by o větší nákup, který by stál za to, aby se člověk vláčel po policejních stanicích, tak na paragonu zanecháš své otisky prstů. Tak jak by pak cigán vysvětlil, že jsou tvé otisky,na jeho účtence.
... tak toto je ten správný článek: BEZ SEBEMRSKAČSTVÍ. Pro tazatele je důležité aby se od ostatních dovědět, zda se cikáni odstěhují, nebo neodstěhují, a zda se jim vyplatí nepracovat. ( SEBEMRSKAČ (NE JÁ!) by se zeptal jinak: Jak to dělají, že mají možnost se práci vyhnout, když on o ni nemůže ani zavadit? Ale to je přece nestandardní dotaz, fuj. )
Tak co kdo dá ještě do placu o Rómech? Nejsou to žádní andílci, přece. A nadávat na ně je standardní, a tak snadné, v diskusích oblíbené.
Víte, jak tenkrát v B. v tramvaji ukradli sousedce kabelku?
Víte, jak tenkrát tam u kostela v J., v tom domě, co jim město přidělilo, vyřezali a spálili všechny krovy pod střechou až střecha spadla?
Víte, jak tenkrát někde za H. ukradli a do šrotu odvezli kolejnice a nemohl pak jezdit vlak?
nadne, jenže já vím jak to dělají že nemusí pracovat a dstávaj víc prachů než my bílí. Moje otázka zněla jestli se jim vyplatí nepracovat když jsou teď reformy v ekonomice. Vždyd seberou plat policii a vojáků (kteří chrání naše politiky a jejich vyděračství). A kdyby sme tu neměly cikány -. kolik by náš stát ušetřil? HODNĚ... a ještě víc protože nebudeme muset cpát prachy do oprav baráků, chodníků, a všem co má kovovou součást.
A jestli si někde slyšela že neni pravda že "všichni nepracující cikáni, co takhle podváděj" nejsou špatní - tak to je díloí ochránců práv a vypatlanců co chodí po školách a melou dětem kraviny že cikáni maj málo prachů a jak by oni chtěly rádi pracovat.
Otázka ... kdyby se jim to nevyplatilo tak to nečiní, ne? Chovají se přísně e k o n o m i c k y. My ne, MY, na ně děláme. A ani nám to jak se zdá moc nevadí.
Dobrý den. Já jen o nezaměstnanosti obecně. Komu se asi vyplatí nezaměstnanost víc? Nezaměstnanému a nebo tomu kdo práci nabízí? Kdyby totiž nebyla nezaměstnanost (byla by poptávka po pracovní síle) bylo by reálné nebezpečí pro zaměstnavatele , že by museli práci více ohodnotit , protože by jen stěží sehnal pracovníky pro svojí firmu. A toto si myslím je jeden z důvodů existence nezaměstnanosti v tržním prostředí. Jelikož nezaměstnané zaplatí stát z našich daní , kdežto mzdu - výplatu zaměstnaným dává zaměstnavatel z produkce jeho podnikání , což snižuje jeho zisk. To byl také jeden z důvodů ke zrušení Práva na práci. V souvislosti s tímto , se také dívejme na jiná etnika , na nezaměstnané.Je zájem o pracovní sílu? Ve větší míře je snaha o její propuštění a prakticky ušetření na vrub státu.Nejsou to také znaky onoho ci...ho způsobu existence , vynucené pravidly společnosti? miro
Co si necháme, to se nám děje.. Já se nedivím, že byt neprodá, když je to obce. Nebo jak by mohla obec do majetku vlastníka někoho nastěhovat...
Dříve se jim neřeklo jinak ,než cigán a bylo to normální ani oni se nad tím nepohoršovali.A že nechtějí pracovat?To je naučila dnešní doba.Oni nikdy extra nepracovali,kočovali,ale aspon drátovali hrnce,pletl košíky,dělali koštata aj. a tím si vydělávali.Ale kradli dříve,kradou nyní a krást budou a spokojeni nebudou ani u nás, Anglii,Kanadě nebo i kdyby byli na severní točně.Proč by dělali?Stát je přeci podporuje.Oni nedokážou být uzavřeni,ani v domě,potřebují volnost.Jejich kultůra je uplně jiná.Vše co je jim dáno,tak to je pro ně něco co nepatří do jejich kultůry.Dostanou dům,opravený čistý,pomalu zařízený,ale oni si ho přemění k obrazu svému,aby se tam cítili dobře.A když tam jednou bydlí,tak je to jejich,proč by platili nájem.To by jste viděli jak dříve bydleli v maringotkách když kočovali.Nábytek si dělali sami,sice dřevo ukradli,ale jak si všeho hleděli.I uvnitř bylo čisto.Večer seděli před vozem a zpívali,tancovali,když jste šel kolem pozvali vás na skleničku, pokecali.Ale musel jste si dát pozor na osobní věci.A ted?Ted je lepší se jim obloukem vyhnout i těm dětem.To je vychovala takto dnešní společnost.Oni se nedají předělat! Jen chtějí od státu zadarmo peníze,ale jinak si žijí stále svůj život.Když něco provedou,tak se náš stát bojí diskriminace.Chtějí-li je k něčemu donutit,muselo by na ně platit vše jako na ostatní.Nepracuješ-nedostaneš peníze,porušl jsi zákon-trest jako ostatní,neplatíš nájem,tak pod most.Vím je to složité,ale dokud si tady mohou dělat co chtějí a vše dostanou bez práce,stát se bude bát něco udělat ,aby to nebyla náhodou diskriminace,tak je k ničemu nedonutí.Jsou i tací cigáni,kteří se dokázali začlenit do naší společnosti,ale těch neni moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.