Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
sdělte mi někdo zkušenosti s užíváním warfarinu, beru 1/2 tablety přes den.
kolik mohu denně sníst potravin, které obsahují k?
margit.cz/... zdravotna-prevencia.com/... Hlavně choďte k lékaři na kontrolu srážlivosto krve. Říká se tomu KVIK, ale nevím, jak se to píše a z čeho to jsou zkratky.
Nic není tak fatální, aby vás to zabilo. Nemusíte se bát až zas tak moc a dodržovat na gramy. Jasněže se nemůžete nacpat kapustou nebo listovým salátem nebo špenátem, ale když zhřešíte, klidně vezměte prášek celý. Je jedno, jestli ho jíte ráno nebo během dne druhou půlku.
Tiež som mal predpísaný Warfarín , asi 3 roky. Pred rokom mi to zmenili na Pradaxa, údajne tá je lepšia, neobmedzuje stravu, ale musím robiť kontroli na krvné vzorky na keratinin a ureu, raz z 2 mesiace. Ale to môžu odoberať aj u praktického lekára . A nemusím chodiť na hematológiu každý mesiac. Mám predpísané kontroly u gastrienetrológa, po operácii hrub. črevy, a práve pri užívaní Warfarínu som musel preušiť asi 10 dní pred kontrolou a nahradiť injekciami, ktoré som si pichal sám jednu denne. Pri Pradaxe to nemusím.
Pri užívani Warfarínu som aj ja bol upozornený na zákaz konzumácie listovej zeleniny a C vitamínu. Údajne sa zvykne vytvoriť hematóm, ja som s tým problémy nemal. Len tie kontroly na hematológii, kde vždy bola veľká tlačenica a tie injekcie mi viac vadili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.