Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podrazy a boj s nimi

Od: nadne odpovědí: 23 změna:

Bylo by dobré sem uveřejnit a popsat podrazy, které se skutečně staly a jak se s nimi jejich oběti vyrovnaly. Zda vyvázly "bez ztráty kytičky", nebo to bylo "fifty fifty", nebo totálně podlehly. Pro poučení druhým.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To máš těžké. Tvoje otázka je divná. Buďto máš na mysli nějaký konkréktní "podraz", který se ti stal, a v tom případě popiš o co jde, anebo jsi jen zvědavý, zdali byl někdo z nás takto postižen. To určitě byl! Ale otázku jsi zadal Ty, tak řekni o co jde. :)

patronka*
hodnocení

0x

Dobrý den, proč pořád hledáte jen negativa? Proč se raději nezeptáte, co se komu v životě obzvlášť povedlo? Když Vám někdo bude chtít poctivě odpovědět, bude muset v paměti hledat nepříjemné vzpomínky a to mu určitě neprospěje. Už jsem tu jednou psala o sebemrskačství, tato otázka to opět potvrzuje. Uvažovala jsem o Vašem nicku, ten by se dal vysvětlit dvěma způsoby. Protože nick je pouze jedno slovo a bez diakritiky, může to být NA DNĚ, nebo NAD NĚ. Nebyla by druhá varianta lepší? Patronka

nadne
hodnocení

Vážená paní Patronko,

děkuji Vám, že jste reagovala na můj námět, přesto že jsem bez (R). Před tím, co se povedlo, netřeba spoludiskutující varovat. Pokud chcete, ptejte se na "povedené věci" Vy.

"Sebemrskačství" se v našich krajinách nepraktikuje, čili netýká se ani mne. Vy pocházíte z krajin, kde součástí "víry" je "sebemrskačství"? Proč tento termín opakovaně používáte a vyvoláváte jím v lidech pocit bolesti a představu kanoucí krve ze zraňovaného těla? To od Vás není k ostatním diskutujícím ani ohleduplné, ani moudré.

Vaší druhé variantě mého nicku "NAD NĚ" nerozumím a nevím, proč by měl být lepší. Já o Vašem nicku "Patronka" neuvažuji, protože to je nick Váš a já ho respektuji. Musím ale konstatovat, že ve Vaše dobrotivé patronsví nevěřím. Nebo že by snad Váš nick znamenal PATRONKU = MALÝ NÁBOJ, kterým je potřeba ostatní diskutující "odstřelit"? :) V tom případě by bylo třeba uznat, že máte smysl pro humor.

ladinpraha*

Patronka vychází ze zkušeností z této poradny. Chodí sem spousta tazatelů, kteří si libují ve svých bolístkách. Oni ve skutečnosti nechtějí radu, která by vedla k nějakému vyřešení jejich situace, oni chtějí, aby je někdo litoval a dal jim za pravdu v tom, jací jsou chudáci. Ale o tom tato poradna není, rádci se většinou snaží o to, aby jejich rady dotyčného přiměly k nějakému řešení, které by jej z jeho situace vyvedlo. Ať už odbornou nebo praktickou radou, ironií nebo i sarkasmen, na každého totiž platí něco jiného. A to se často těmto tazatelům nelíbí, A i já mám z tvých příspěvků pocit, že se k nim řadíš.

Psaní patronky, k vašemu tématu, se mi velice líbí, nenechala bych ji obhajovat ani čárku. Ani ji obhájit. ;) Nechápu, proč vy jste zbytečně agresivní. *klik* Čím jsem starší, tím více přicházím na to, že se nic neděje jen tak, samo sebou. Co se včera zdálo jako malé drama, dnes může být pro člověka přínosem. A že se to stává tak dlouho, dokud se jeden nepoučí. To, co bylo včera podrazem, dnes může být velkým darem. Na každém zlu je kousek dobrého. *jasne* A také, ten kdo mě podrazil? Znám jeho skutek, ale nevím, proč se tak stalo, jestli to takhle zamýšlel nebo se něco schumelilo a dopadlo to blbě nebo chtěl udělat podraz. *placni* Takže, nesnažme se dělat podrazy, protože se klidně mohlo stát, že ve snaze pomoci, jsme to pohnojili. A to úplně stačí.

doplněno 12.06.11 15:36:

Oprava: Ani vymazat!

patronka*

Poslední pokus a pak již reagovat nehodlám. Snad Vám neuniklo, že na Váš dotaz nikdo nereagoval popisem nějakých podrazů, to by mohlo vypovídat o tom, že na takové věci člověk nerad vzpomíná, nerad si vybavuje nepříjemnosti. Varování by stejně nepomohlo, zkušenost totiž může být zpravidla jen vlastní. O tom co se povedlo, se píše v mnoha příspěvcích, netřeba na to zakládat zvláštní vlákno, stačí umět číst "mezi řádky".

Pohoršuje Vás výraz sebemrskačství, protože si pod tím představujete pravděpodobně nějaké důtky, kterými se člověk mlátí, až mu teče krev, ale já mám na mysli sebetrýznění duševní, kdy si jedinec stále dokola vybavuje všechna příkoří, která se mu za život přihodila. Takže žádná víra, žádná krev, žádné zraněné tělo, ale zraněná a zraňovaná duše a myslím, že tak to všichni ostatní chápou.

K Vašemi nicku - je to slovní hříčka, teď se cítíte na dně, ale mohl byste se pozvednout nad ně - nad to dno. K mému nicku není třeba nic vysvětlovat, je to také slovní hříčka. Patronka nevznikla až s touto poradnou, ale je mnohem starší a zaslouženě. Jen to nemůže fungovat tam, kde pomoc není žádána, jak nakonec velice správně vysvětlil ladinpraha®. Když se podíváte pozorně na můj avatar, je tam skutečně nábojnice malé ráže. Vyberte si z toho co Vám vyhovuje.

Ještě poslední připomínka. V jedné odpovědi jste psal, že psycholog je placená služba a popsal jste jak se takový k pacientovi (klientovi) chová. Možná máte špatnou zkušenost, ale klinická psychologie je stejně jako péče psychiatra hrazena zdravotní pojišťovnou, naopak neplatíte ani 30,- poplatek. Jenže psycholog je taky jen člověk byť odborně připravený, jeho možnosti ale souvisí se spoluprací pacienta a nemůže Vám pomoct, když Vy sám nechcete a možná hledáte důvody proč to nejde.

Pokud tohle všechno nechcete pochopit, nemá smysl o tom dál diskutovat a tímto se s Vámi loučím. Patronka

nadne
hodnocení

S Pánem Bohem. Váš pochopit Vás neschopný Nad ně.

:)

martinaa*

Sebemrskacstvi se u nas nepraktikuje? A to od kdy, mila nadne? Casto je tu nekdo, kdo se, treba i nevedomky, sebemrska a nevi, jak z toho ven, proto prijde zadat o radu. Jedna se sebemrskani duse, nikoli tela...

buss
hodnocení

0x

Já ten dotaz chápu, je pěkné si počíst, že někdo měl větší průser, byl hloupější než já když naletěl , není-liž pravda?

hop®

Buss: ano, je to pravda, ale asi se taky podobnými záležitostmi zbytečně nechlubíte, že? ;)

Většinou, jak už bylo řečeno, z nás vypadnou tyto historky pro odlehčení v ostatních vláknech. Zakládat vlákno jen na to, aby místní rádci na sebe práskli své neúspěchy a průse*y se mi zdá opravdu trošku nešťastné... *nevi*

Tímto chci souhlasit se všemi, kteří se tuto skutečnost sáhodlouze a pravděpodobně marně snažlili tazateli vysvětlit. A je to v tomto vlákně můj příspěvek, a pravděpodobně i poslední...

nadne
hodnocení

Dobře tedy, jak si pod vedením Patronky obecenstvo přeje,

bez sebemrskačství básnička následuje:

"Pohladíme sa, pochválíme sa, budeme dělat mrtvé brouky,

abychom nezaostávali za politiky.

Na světě je krásně, blaze,

nedějú sa žádné podraze.

Všeci luďa ščastné a férové sú

že demokraticky žijú, milujú sa i zdochajú.

Sloboda všade a ve všem je

protože pozitivně myslíme.

Modré vtáčisko ať nám na věky zpívá

co nám jiného zbývá? Aleluja. "

*vtip*

marenka*

Nadne, zadejte si můj nick do hledat a hledejte v příspěvcích tak půl až rok zpět. Já mám takových průšvihů a podrazů a zklamání, že to vydá na román. No, někdy jsem si říkala, že zkopírovat jenom mé příspěvky a hodit to na papír v jednom, asi bych koukala sama. *sok* Znova se mi to psát nechce. Víte co, když se někdo ptá já nevím třeba na týrání, nebo drogy, nebo co a já poradím, on si není jistý, jestli mám pravdu, pak mu pro důvěryhodnost povím část ze svého příběhu. Aby věděl, že to co říkám není co jsem někde slyšela, ale co mám prožité. ;)

Ahoj, pane nadne! Já Vám asi budu k smíchu, a asi mi stejně neodpovíte, ale proč je ta divná básnička slovensky? To jste vymyslel Vy, nebo jste to někde opsal? A to "modré vtáčisko", jak to mám mám chápat? *bzum*

Abyste se neurazil, to já se tluču do hlavy, protože jsem si to Vaše povídání přečetla několikrát, a jsem z toho stále" jelen". :(

ladinpraha*

Ty jsi ochotná tohle nazvat básničkou? Myslím, že spíš než básnička bych to nazval účelovou slátaninou.

nadne
hodnocení

Ahoj "Ladine",

každý "látá", jak umí, a také záleží na tom, pro koho "látá" . Jinak řečeno: "Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá". Doufám, že jste pochopil, že to byla POSMĚŠNÁ RÝMOVAĆKA. Mým cílem nebylo vytvořit "dílo vysoké umělecké hodnoty", protože adresátka zřejmě za to (ani o to) nestojí.

ladinpraha*

Myslím, že jsem velice dobře pochopil (a nejenom já), co tím bylo myšleno. Jenom bych rád poznamenal, že tato poradna má určitou úroveň a já bych byl velice rád, aby si ji udržela. Proto se pro příště vynasnažím na podobné příspěvky nereagovat.

nadne
hodnocení

Nereaguj, pro Vás i pro mne lépe.

I já pochopil Vás: Nepřejete si, aby někdo varoval spoluobčany před konkrétními podvody, které se skutečně staly a dosud hojně stávají. Jediný důvod Vašeho názoru vidím v tom, že asi také z něčeho takového prosperujete. Tudíž už vím, s kým mám tu čest, a není mi z toho dobře. *blee*

martinaa*

Zarlivost ci obycejna nevrazivost? Obe vlastnosti nemam rada:)

nadne
hodnocení

Paní "Suzymon", děkuji Vám za dotaz a určitě odpovím, a beze smíchu. Ta "divná básnička", není správně slovensky. Každý rodilý Slovák Vám dosvědčí, že není. Jazykově to je pouze jakýsi nedokonalý pokus o náznak jakéhosi nářečí. A na tom, co je vymyšleno nebo opsáno, ani na tom, jak to máte Vy chápat, vůbec nezáleží, protože to bylo napsáno pro Patronku a její trpaslíky, a ona ví proč.

Vy konkrétně se kvůli básničce netrapte a hlavně se netlučte do hlavy, ještě ji budete potřebovat. :)

marenka*

Nadne, vyhledáváte si takové básničky, já si půjčím slova a myšlenky od Ericha Maria Remarque. Vybírám jen ty, které mě nejvíc oslovily. *palec* Je v nich síla, pokud se nad nimi zamyslíte a velká pravda. *modla*

Vždycky se nám zdá lepší to, co nemůžeme dostat, než to, co už máme. V tom spočívá romantika a idiotství lidského života.

Starověcí Řekové měli boha vína a radosti. Zato my máme Freuda, komplex méněcennosti a psychoanalýzu. *palec*

nadne
hodnocení

Mařenko, díky za odezvu. Erich Maria Remarque je klasika. A velmi smutná, až surově pochmurná klasika. Už ho nečtu. A bohužel té romantiky vidím v životě čím dále méně, ale toho idiotství čím dále více. Víno pomůže člověku ke šťastnému bezvědomí. Nezaměstnanost, Freud, komplex méněcennosti a psychoanalýza znamená beznaděj, o které psal Remarque. Takže ten pitomý život je asi stále dokola stejný.

nadne
hodnocení

Tož, našel jsem si jiný náhradní "rybníček". A Vy ho můžete najít také. Nashledanou. :)

výtka
Upozornění od sys hejkal 14. 06. 2011 06:12:07
nadne, Vaše příspěvky nejen v tomto vlákně se začínají dost nebezpečně přibližovat k zakázaným formulacím, přečtěte si např. Z2 Pravidel poradny...prosím, kroťte svá vyjádření, provokují také ostatní k podobným neuváženým odpovědím... děkuji
hop®

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]