Nejste přihlášen/a.
Napsal jsem dokument, uložil jako, vytiskl-dolepil foto, naskenoval a znovu uložil .Mylně jsem se ovšem domníval, že až budu potřebovat do tohoto samého dokumentu něco doplnit, že mi to půjde .Co bych měl udělat, abych mohl do dokumentu dopisovat.-kvestoraa-
Nic. Naskenovaný text je v podstatě obrázek, s kterým toho moc dělat nejde. Existují sice programy, které to umí převést na text, ale jsou značně drahé a nespolehlivé. Takže iediný způsob, jak dostat fotku do textového souboru je ji naskenovat samostatně a vložit do dokumentu její elektronickou podobu.
doplněno 11.06.11 14:56:Máte-li MS Word, není to problém.
Já jsem měla na instalačním disku k tiskárně Epson program, který toto umožňoval, ale dá se stáhnout ze slunečnice verze home, která je free: slunecnice.cz/... Patronka
doplněno 11.06.11 15:03:Asi bych foto nedolepovala, ale snažila se ho vložit do původního dokumentu.
Problém je ten, že scanner uložil dokument jako obrázek.
Máte 2 možnosti:
1. Pokud ještě máte uložený původní dokument před scanem, můžete ho změnit a pak doplnit obrázek (nevím proč to děláte takhle, naskenovat můžete jen obrázek a pak ho normálně do textu vložit - to dokáží i ty nejobyčejnější programy na úpravu textu)
2. Pokud nemáte původní dokument, můžete ho buď přepsat nebo převést na text speciálním programem (občas možnost převodu na text nabízí i obslužný program scanneru - je tam možnost nascanovat jako text nebo rozpoznat text)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.