Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přečíst text

Od: metodej odpovědí: 18 změna:

Nejde tenhle obrázek zvětšit, popř upravit abych mohl přečíst text?

Jak přečíst text

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nadne
hodnocení

0x

No snad byste mohl zkusit toto (pokud nemáte původní předlohu v knize) : digitálním fotoaparátem tu stránku vyfotografujte z monitoru PC, pak ji přetáhněte z fotoaparátu do PC, tam ji upravte tj. zvětšete, snižte jas, zvyšte kontrast, no a snad se to pak nechá přečíst. Nejlepší by bylo sehnat knihu, ve které je stránka uvedená. Nebo alespoň její název; pak by bylo možné si tu knihu půjčit ve vědecké knihovně.

des*

Zkopírovat na plochu,otevřít v kreslení a zvětšit na velikost kdy to jde přečíst,příp.uložit zvětšené.

No prosté zvětšení dosáhnu zvětšením stránky (Chrome. Firefox... ctrl +), ale s tou čitelností toho zas kor moc nenadělám. Nějaké vyšištění, trochu si po sejmutí obrazovky pohrát v editoru, možná dosáhnu trochu lepší čitelnosti (zkoušet), ale těžko vytáhny detaily, které tamnejskou. Leda snad nečitelná písmenka doplnit hádáním a celý text přepsat. Nejlepší je skutečně "ad fontes" (ke zdrojům).

patronka*
hodnocení

0x

Obrázek má moc malé rozlišení, při zvětšení stejně není čitelný. Pokud o původu textu víte něco víc, jistě Vám tu mnozí pomohou hledat. Patronka

metodej
hodnocení

Sehnal jsem to na netu. Nevíte náhodou z které je to knížky? Já sae v upravování moc nevyznám, spíš bych potřeboval abyste ti upravili vy *plac*

hodnocení

0x

Tak s tímhle toho moc nenaděláte. Rozlišení je mizerné a zvětšením, ani zaostřením detaily, které tam nejsou prostě nedoplníte. Ale ještě nezoufejte, o něco se pokusím.

doplněno 11.06.11 13:56:

Tak nic, nepovedlo se.:(

jabraka*
hodnocení

0x

Zkusil jsem toto.Já to přečetl pohodlně,kromě míst,kde písmena úplně chybí

JB

doplněno 11.06.11 14:18:

V některém editoru pomocí +a - zvětšit a musí to jít přečíst.Já to teď přečtu i tady,a to vidím mizerně.

JB

Jak přečíst text #2
metodej
hodnocení

Já jsem to nemohl přečíst od toho adenylátcyklasový systém
metodej
hodnocení

Resp. aktivace adenylátcyklasového systému
Nemohl byste mi to přepsat, já to vůbec nepřečtu.

patronka*
hodnocení

0x

Moc informací jste nám nedal, takže vařím z vody. Podařilo se mi vyluštit ( při dvojnásobném zvětšení) slovo adenylátcyklasový systém, tak jsem to zadala do vyhledávače a zde je výsledek : medchem.upol.cz/.... Protože vůbec netuším o co jde, nemůžu posoudit, jestli Vám to pomůže. Mohl jste aspoň napsat, co vlastně hledáte, malé rozlišení má prostě málo bodů, takže při zvětšení se to nemůže stát čitelnější, jen bude větší řídký shluk bodů. Patronka

metodej
hodnocení

Z netu jsem si stánul skritpta (biochemie) v .pdf od Františka Zachovala. Je to psané ručně, ale zrovna tadyto tam bylo vložené a já to nemůžu přečíst.

ram®

zkuste číst stránku na PC přes lupu, jde to, ale chce to dobré oči

metodej
hodnocení

Jenže já lupu nemám - což mě napadá, kdo máte lupu nemohli byste mi to přečíst? *srdce*

hop®

Myslíš jako:

10.1 Způsob účinku hormonů... ;) stačí? *smich*

ram®

Něco jsem přečetla, ale určité odborné výrazy ne:tak tedy kde jsem nevěděla je otazník, či jsem si nebyla jisti je slovo mezi otazníky

Takže část druhá, provní jsem nepsala, když už ji, jak jsem vyčetla, někdo přečetl. Kontrola genové aktivity

?Četné hormony? zejména hormony strádání způsobují tvorbu enzymů nebo jiných proteinů v cílových orgánech. Provádějí i aktivaci určitých genových? viz obr.103

Předpokládá se, že komplex?barviva receptur? na skle na? receptoru proteinu, který blokuje DNA v jádře. Tím se uvolní blokované DND rozbíhá se systém RNA , je zhájena?... syntéza? při níž se tvoří například enzymový protein.

Snad to pomůže, přeji pěkný den,

patronka*
hodnocení

0x

To skutečně přečíst nelze, takhle je to zvětšeno ze 100% na 200%

Jak přečíst text #3
patronka*
12.06.11 09:08

300%

Jak přečíst text #4

hodnocení

0x

"požádej" pana Googla, tam je těch hormónů MRAKY

řekl bych že tam najdeš co potřebuješ a bude to i rychlejší si myslím!*hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]