Nejste přihlášen/a.
Nejde tenhle obrázek zvětšit, popř upravit abych mohl přečíst text?
No snad byste mohl zkusit toto (pokud nemáte původní předlohu v knize) : digitálním fotoaparátem tu stránku vyfotografujte z monitoru PC, pak ji přetáhněte z fotoaparátu do PC, tam ji upravte tj. zvětšete, snižte jas, zvyšte kontrast, no a snad se to pak nechá přečíst. Nejlepší by bylo sehnat knihu, ve které je stránka uvedená. Nebo alespoň její název; pak by bylo možné si tu knihu půjčit ve vědecké knihovně.
Zkopírovat na plochu,otevřít v kreslení a zvětšit na velikost kdy to jde přečíst,příp.uložit zvětšené.
No prosté zvětšení dosáhnu zvětšením stránky (Chrome. Firefox... ctrl +), ale s tou čitelností toho zas kor moc nenadělám. Nějaké vyšištění, trochu si po sejmutí obrazovky pohrát v editoru, možná dosáhnu trochu lepší čitelnosti (zkoušet), ale těžko vytáhny detaily, které tamnejskou. Leda snad nečitelná písmenka doplnit hádáním a celý text přepsat. Nejlepší je skutečně "ad fontes" (ke zdrojům).
Moc informací jste nám nedal, takže vařím z vody. Podařilo se mi vyluštit ( při dvojnásobném zvětšení) slovo adenylátcyklasový systém, tak jsem to zadala do vyhledávače a zde je výsledek : medchem.upol.cz/.... Protože vůbec netuším o co jde, nemůžu posoudit, jestli Vám to pomůže. Mohl jste aspoň napsat, co vlastně hledáte, malé rozlišení má prostě málo bodů, takže při zvětšení se to nemůže stát čitelnější, jen bude větší řídký shluk bodů. Patronka
Z netu jsem si stánul skritpta (biochemie) v .pdf od Františka Zachovala. Je to psané ručně, ale zrovna tadyto tam bylo vložené a já to nemůžu přečíst.
Něco jsem přečetla, ale určité odborné výrazy ne:tak tedy kde jsem nevěděla je otazník, či jsem si nebyla jisti je slovo mezi otazníky
Takže část druhá, provní jsem nepsala, když už ji, jak jsem vyčetla, někdo přečetl. Kontrola genové aktivity
?Četné hormony? zejména hormony strádání způsobují tvorbu enzymů nebo jiných proteinů v cílových orgánech. Provádějí i aktivaci určitých genových? viz obr.103
Předpokládá se, že komplex?barviva receptur? na skle na? receptoru proteinu, který blokuje DNA v jádře. Tím se uvolní blokované DND rozbíhá se systém RNA , je zhájena?... syntéza? při níž se tvoří například enzymový protein.
Snad to pomůže, přeji pěkný den,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.