Nejste přihlášen/a.
poradite me nekdo,jakej je to had?dnes jsem ho pri koupani zahledl,vyfotil,a nevim co je to.Fotku poslu na mail a vice info.dekuji.kdo mi poradi at sem napise.
Pokud to bylo někde u vody, tak by to mohla být užovka - viz: cs.wikipedia.org/... - zde je jenom poznámka o výskytu:
Vyskytuje se většinou v blízkosti vody, ale ani tohle není pravidlo. Často se objeví na vinicích nebo v blízkosti lidských obydlí. Živí se obojživelníky a rybami, ale příležitostně i savci (drobnými hlodavci),ještěrkami a hmyzem.
Častokrát jsem ji viděla u řeky, ale ve vodě bych ji potkat nechtěla.
Užovka obojková se dokáže se pohybovat na souši, ale umí také plavat a potápět se. Poznáme ji podle žlutých "měsíčků"za hlavou. Všechny druhy našich užovek mají kruhovitou zornici na rozdíl od štěrbinovité zornicezmije obecné.
zdroj: stezka.hamerskypotok.cz/...
Bud uzovka obojkova, nebo hladka, stromova, podplamata, pripadene zmije, ktera se ale nezdzuje u vody a moc neplave. Klidne posli foto na no.cturno@seznam.cz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.