Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co doplnit do věty?

Od: fatalwir® odpovědí: 10 změna:

Co byste doplnili do této věty místo podtržítka? Nemám to do školy, ale asi to tu bude na dobrou diskuzi, tak to dávám do volné. :)

Ve vodě se vytvořil vodní vír a nad ním letěl výr a já viděl oba dva v_ry.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

oba dva vejry :P

moula*
hodnocení

0x

Mužský rod životný má vždy přednost !

hodnocení

*hi* Tak to jsem úplně zapomněl, že něco takového existuje. *smich* Ale musím zaklepat, že s pravopisem problémy nemám.

hop®
hodnocení

0x

Takto nelze větu formulovat, vír s výrem nemůžeme kombinovat (nemají nic společného), nejde tedy napsat "oba dva"... *stop*

iz*

Přidávám se k Hopovi:

Věta je špatně napsána.

Hope, právě že tak jedině se to pravopisně správně dá napsat:
Ve vodě se vytvořil vodní vír a nad ním letěl výr a já viděl oba dva.
A elegantně jsme se vyhnuli onomu dilematu :-D ddroj: poradte.cz/...

askmenow*
hodnocení

0x

Tohle nijak nesouvisí s rodem, jak někdo psal výše. To, že se slova vyslovují stejně, neznamená, že je jde kombinovat. Skutečně to nejde napsat jinak, než s tečkou rovnou za "oba dva".

Je to asi stejné, jako kdybyste řekli, že "na hladině se vytvořila vlna a vzduchem letěla volavka a já viděla obě dvě -" a chtěli doplnit jedno slovo...

alileta*
hodnocení

0x

Tohle je jazyková hříčka, která názorně ukazuje rozdíl mezi mluvenou a psanou češtinou. Říci tuto větu samozřejmě můžeme, napsat ji gramaticky správně nejde.
Přidávám ještě jednu podobnou: "Na dvoře máme dřevěné bidlo. Na něm si své bydlo udělal vrabec. Zafoukal vítr a obě b_dla spadla."

hodnocení

0x
Já bych napsal vory a kdo by mi co mohl?

figurek*
hodnocení

0x

Místo výra dosaďte puštíka a co vám vznikne? Ve vodě se vytvořil vír a nad ním letěl puštík a já viděl oba dva víropuštíky. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]