Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám menší problém. Odjakživa mám problém s čokoládou a s veškerým sladkým. Neznáte nějaké náhražky, nebo něco vhodného? Ráda bych ztratila pár kilo. Pravidelně cvičím... Mám aktivitu. Domácí práce, sport.. Ale ujíždím právě na sladkém. Budu ráda za každou radu, jak se zbavit tohoto hříchu- závislosti... Děkuji
A jakou jíte čokoládu? Jestli šmejdy typu Milka...
Přítel měl velkou závislost na čokoládě, dokázal sežrat i dvě tři tabulky na posezení. Od té doby, co jí KVALITNÍ MIN. 80% ČOKOLÁDU mu stačí maličká kostička. Jinak zbytek sladkého nahraďte ořechy nebo sušeným ovocem. Ale také se to samozřejmě nesmí přehánět
Právě že Milky atd.. :D Přesně ty největší šmejdy.. Občas si dám i ty 80% ale člověk je tak blbý v některých věcech, že si prostě nekoupí tu 80% někdy nepochopitelné
Je třeba si změnit návyky Ona ta "drahá" 80% čokoláda nakonec nevyjde tak draze, když si spočítáte, kolik je tam kakaa. Taková Milka, to je samé ztužené tuky. Občas bývá v obchodech akce, kdy tyhle "drahé" čokolády slevňujou, to bereme ve velkém. Téhle čokolády stačí jedna kostička a člověk je ukojený
Zkuste, co to udělá.
Jen tak pro zajímavost:
Lindt 85% čokoláda: kakaová hmota, kakaové máslo, odtučněné kakao, třtinový cukr, přírodní vanilka Bourbon. Obsah kakaové sušiny v čokoládě nejméně 85%.
"Levná" čokoláda: cukr, kakaový prášek 11%, polotučné sušené mléko, syrovátka, ztužené rostlinné tuky, sojový lecitin, aroma.
Vidíte ten rozdíl?
Pokud mate neodbytnou chut na sladke, je potreba zmenit jidelnicek. Chybi vam pomale cukry. Absenci jednoduchych sacharidu, ktere jsou pro metabolismus naprosto nezbytne, pak telo kompenzuje "chuti na sladke". Na dve, tri hodiny to pomuze, pak jste v tom znovu.
Pridejte do jidelnicku testoviny (ruzne salaty s testovinou), vratte se jidlem trochu do historie - pohanka (mimo jine vyborny antioxidant), lusteniny, ryze. Pokuste se vyhnout bile mouce a varenym bramboram. Samozrejme nezapominejte na bilkoviny. Stejne tak je nutne udrzovat pokud mozno konstatni hladinu cukru v krvi - tedy pravidelne jist. Cim mene pravidelne jite, tom bude chut na sladke horsi. Vim, ze to neni jednoduche, ale snidejte a svacte. Dostanete se tak k 5-6 jidlum denne, kdy vam nebude "skakat" cukr. Pozor: je nesmysl menit vse najednou (viz. naprosto nesmyslne televizni show o hubnuti). Upravte si jidelnicek tak, aby vam to vyhovovalo, jen tak dosahnete trvalych vysledku. Je nesmysl vyhodit vse, co vam chutna a nahradit to Kukuricnymi krekry... A nebojte se sem tam zahresit. Cloveku to udela radost
Pokud se jedna jen o cokoladu, pak vezte, ze si na ni lze skutecne vypestovat mirnou zavislost Muze za to Theobromin - latka podobna kofeinu obsazena v kakau. A zase - muze to souviset s unavou, kterou pocitujete, kdyz nemate cokoladu. Predpokladam, ze mlsna vas prepada po obede a vecer.
Vice urcite vygooglite - hledejte temata jako "Glykemicky index", popripade "pomale sacharidy".
Nejlepší je mrkev.Zároven vás zasytí.Sušené ovoce již tu někdo psal.Moje žena dalá pro vnoučata ale i pro mne toto: Ovoce rozvaří pak ponorným mixérem rozmixuje na kaši.Tu rozetře na spodní plato(nejsou tam otvory) na touštku asi 2mm v sušičce a suší.Usušené je to když je to na povrchu jako gumové,nesmí te tam vidět kapičky vody.Pak to ještě horké sroluje a hned to krájí na kolečka,plátky.Pak to po vychladnutí dá do zavařovací sklenice,se závitem a pak již jen chodíme na lup.Kdyby se sklenice začla rosit, tak to ještě jednou přesuší v sušicce.A nadělá toho tolik,že máme do další sezony.Používá na to ovoce jabka,švestky,angešta -jahody -tyto dvě věci dohromady k vůli pektinu,nebo rybíz- jahody,hrušky- jabka,malina- ostružina-spolu.A je to výborné.Manželka to dělá bez cukru,ale můžete si ho tam přidat.A děti to mají moc rády a já samozřejmě také,jen si mlaskám pod vousy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.