Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou knihu pro důchodkyni

Od: pepab odpovědí: 8 změna:

Dobrý podvečer. Potřebuju poradit knížku pro mou babičku (80let). Knihy a televize jsou její jediná zábava. Aspoň teď přes zimu. Má ráda staré herce a dokumenty o ceskych hercich, takže kniha nějaká taková. Před pár lety jsem ji udělal radost knihou 13. komnata, což je kniha o stejnojmenem pořadu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V knihkupectvích jsou k dostání životopisy jednotlivých herců! Stačí si jen vybrat. Většina z nich je velmi dobře zpracovaných. Pokud jste v Praze, na Václaváku v Luxoru je vynikající knihkupectví, kde jistě najdete nejednu knížkus touto tématikou.

pepab
hodnocení

Jasný, životopisy to by šlo. Ale pořád je to jedna kniha o jedné osobě. A tu se asi netrefím do správného vkusu.

Tak stovky dobře napsaných životopisů?

aukro.cz/...

naoko
hodnocení

0x

Viděla bych to na životopis Raoula Schránila. Herec, miláček žen, krásný chlap, s bohužel dost komplikovaným osudem. Navíc by si babička určitě při čtení ráda zavzpomínala na dobu kterou ze svého mládí zná. A jistě pamatuje i tohohle filmového milovníka a elegána.

host*
hodnocení

0x

Možná by se babičce líbil praktický cibulkův kalendář o hercích na celý rok i se čtením.

iz*
hodnocení

0x

Herecké vzpomínky považuji za velmi dobrý tip. V mládí jsem náhodou v antikvariátu narazila na "Herce" od Zdeňka Štěpánka, které mne nadchly natolik, že jsem pak kupovala téměř všechny, které vyšly.

Dívá-li se babička ráda na televizi a na dokumenty o hercích, nemělo by být příliš obtížné zjistit, které herce nemá ráda. Z ostatních můžete vybrat kohokoliv.

A herecké vzpomínky nebývají jenom o jedné osobě...

Vedle Schánila se poohlédněte po Eduardu Kohoutovi, V. Vydrovi, J. Mošnovi, Ladislavu Peškovi, Vendelínu Budilovi, ... těmi nic nezkazíte.

doplněno 10.12.13 23:07:

Vysvětlení: Herce..., ... které mne nadchly ...

Herec název vzpomínek Z. Štěpánka. Větu jsem původně formulovala jinak a po opravě bohužel neuhlídala pokračování ...

fam
hodnocení

0x

.Mandlová: Dneska už se tomu směju...A nemohla by si promítat DVD se starými filmy (prvo- a druhorepublikovými) nebo i novějšími?

hodnocení

0x

Manžel dneska poštou obdržel oznámení o úpravě důchodu od ledna 2014. Věřte tomu, nebo ne,důchod mu byl navýšen o 31 korun měsíčně!

A tak si myslím, že pro babičku by byla nejepší knížka vkladní. A s nějakou pěknou sumičkou na konci. Aby mohla důstojně žít. Vždyť to "zvyšování" je pro lidi jenom výsměch a osuda. *bum* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]