Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.
Dnes večer jsem čekal na metro a vedle mě se strhla bitka. Docela velká. Nějaká matka se synem prošli okolo dvou Ukrajinců a ty je začali verbálně napadat, až na ně zaútočili fyzicky. Já jediný jsem zavolal policii a byl jsem jim ochoten pomoci. Aspoň takto. Ač sebou nosím obranný sprej a chodím od mala na bojové sporty, napadlo mě v tu chvíli, že kdyby se tahle situace ve večerní Praze stala mě, asi bych měl co dělat. A hlavně už proto, že útočník může kdykoliv vytáhnout nůž a ne jen sevřít ruku v pěst. A jelikož se dost často pohybuju ve večerní Praze, která je plná násilí a bitky na nevinné jsou na denním pořádku, tak mě napadlo, jestli by nebylo vhodné, pořídit si plynovou pistoly. Představa že na mě běží ve tmě dva hromotluci, ač mám vizáž hromotluka sám a já proti nim nemám jinou šanci než tu, že vytáhnu sprej je děsivá. Člověk nemá moc velkou šanci. Proto si myslím, že by v téhle chvíli bylo nejlepší vystřelit nad hlavu varovný výstřel než čekat, až doběhnou ke mně a začít na ně stříkat sprej. Ano, vím, že člověk v tuhle chvíli musí počítat s tím, že ji můžou vytáhnout taky, ale s tím se musí počítat. Rozhodně je to podle mě lepší, než počkat, až to první udělají oni a provrtají mi kulkou hruď a já už ve své profesi nezachráním ani jeden život, protože mi vezmou ten můj...
Chtěl bych se Vás tímto zeptat, zda máte někdo s plynovými pistolemi zkušenost a jestli znáte případy, kdy ji někdo úspěšně použil na svoji obranu. A jestli znáte někdo dobré výrobce a jestli je to podle Vás dobrý nápad. Už se mi totiž výše zmíněných situací, I horších, kdy jsem se bál o svůj život stalo mnohem víc. Díky Vám za jakýkoliv smysluplný názor a radu!
Na plynovku se vykašli - vypadá jako ostrá a ten ´druhej´ může mít reálně ostrou, může se leknout a vystřelit jako ´první´...
Plynovka je na houby...
BTW - taky se pohybuju po Praze, i večer - i v ´rizikových´ místech - a nikdy jsem neměl problém... A to nenosím ani ten spray...
Tohle všechno jsou teorie - připraven-nepřipraven...
Já tvrdím, že pokud člověk zbraň nosí (jakoukoli), je mu spíše na škodu - pokud - ji neumí používat a není připraven ji použít! Tedy musím počítat s tím, že kdo zbraň má (a není kretén) - je připraven ji použít! Kalkulovat s něčím jiným je hazard jak sfiňa... A podle toho se já musím k danému člověku chovat...
Upřímně - kdyby na mne někdo vytáhl zbraň, budu se podle situace snažit buďto zmizet - a pokud to nepůjde, budu se ho snažit zneškodnit - ideálně zabít (s použitím jakýchkoli dostupných prostředků)... A teprve potom, možná, se kouknu, jestli měl odjištěno a nabito a čím a jestli vůbec...
Takže - pokud vytáhneš plynovku, počítej s tím, že okolí tě bude vnímat jako člověka se zbraní a tak na tebe bude i reagovat (podle mne se dostaneš do velmi nebezpečné a ohrožené pozice)...
Namísto shánění plynovky se přihlas do nějakého dobrého kurzu sebeobrany - ne kvůli chvatům (píšeš, že děláš nějaký bojový sport), ale kvůli informacím (a nácviku - teorie je jedna věc, praxe může být zcela jiná), jak se v potenciálně nebezpečné situaci chovat - a tím nemyslím útěk, po Praze se po nocích občas toulávám i v rizikových oblastech a nikdy - vůbec nikdy, ťukyťuk, jsem neměl problém... A to ani nemám "vizáž hromotluka"...
Čau Moulo
Jasně, máš pravdu. Ale když člověk má zbraň, kterou použít umí, na škodu mu není Když budu pravdivej, tak dělám bojový sporty dost dlouho na to, abych tohle věděl ,dokonce jsem i školil několik lidí, kterým to pomohlo. Dělal jsem to jak na poměrně dost profiúrovni (vyhrál jsem jednou medaili z přestižního závodu), tak jen jako "laik" na kurzu sebeobrany u policajtů. Tam se snažím chodit i teď, ale moc času nezbývá kvůli škole a dost se to tluče
Ale pořád myslím, že mít zbraň a umět ji použít je dobré. A buď rád, že jsi měl doposud štěstí a doufej, že se Tě nepustí, protože to pak není žádná p*del a takhle od klávesnice je jednoduchý říkat, že bys ho zvládl
Fakt Ti to nikdy nepřeju. Stačí, když Ti začne nějakej feťák s jehlou v ruce dělat na nádraží do holky a začne ji tím máchat kolem hlavy...V takovéhle situacu se ocitneš, ani nevíš, jak...
Varianta, že mi "začne nějakej feťák s jehlou v ruce dělat na nádraží do holky" - a jsem u toho - nemůže nastat... Z mé strany nejde o nějaké teoretizování "od klávesnice" - prostě tohle nedopustím...
Jo jo - zní to jako nebetyčné vychloubání, ale je to fakt - já nepsal, že jsem nikdy v Praze nepotkal agresivního feťáka nebo někoho podobného - psal jsem, že jsem neměl problém...
A to třeba Karlín před povodní 2002, kde jsem v tu dobu bydlel, nebyl zrovna ´dětským hřištěm´...
Ohledně těch zbraní - já bych si velice přeju, aby zbraň nosil jenom ten, kdo ji umí použít - kdo ví kdy, proč a jak ji použít... Třeba já zbraň nemám - protože ji použít nechci...
Jojo, člověk neví, do čeho se dostane. A netahej mě za slovo Víš moc dobře, jak jsem to myslel!
No, Karlín, tam je to i dneska blbý...S tou zbraní, je to blbý. Mám stejný názor. Kdo ji neumí použít (a že je takových hodně), ať ji vůbec nevlastní a nebo nechá doma...
Přesně jak píše Mowla - vytáhneš plynovku a zvýšíš tím šanci asi o 1000%, že dotyčný vytáhne kvér a vystřelí ti mozek z hlavy, plynovka je největší kravina, co můžeš udělat.
Ale pozor - paralyzer nebo spray bude funkční, když s ním budeš umět zacházet. Stačí, aby dotyčný uměl pár chvatů navíc a bude to mít ten efekt, že budeš mít obličej plný plynu, nebo se budeš probírat z mrákot od paralyzeru. Je to stejný, jako bys měl auto, ale neuměl řídit. To už je lepší plynová siréna, kterou přivoláš pomoc. Ovšem v dnešní době si 99% lidí ani nevšimne, že se někde něco děje, i kdyby tam stříleli z kanónu.
Když máš plynovku, jsi schopen zastavit útočníka dřív a účinněji. Nesmíš se ale bát střílet do obličeje a musíš mít čas to vytáhnout a vystřelit. Žádné varování předem. Pokud se necháš překvapit s rukou v kapse, s nenataženou a nenabitou plynovkou, tak se dostaneš do časového presu, začneš dělat chyby, dáš útpčníkovi zbytečně výhodu. V takovém případě je lepší sprej. Co se týče plynovky. Tak argument, že útočník může mít taky pistoli a ostrou neplatí. Pokud chceš použít plynovku, musíš být rychlejší než on. Nesmíš mu dát čas tu zbraň vytáhnout. Jak píše někdo nahoře, střílet bez varování, do obličeje, ze vzdálenosti asi 2-4m. Na střídačku mít nabitý CS a PV náboje. Vystřelit vždy oba dva v rychlém sledu. Na každého útočníka dvě rány. Dobře zamířit. A utéct na nic nečekat. Než se špatně zasažený útočník vzpamatuje, být pryč. Pozor na vítr. Střílet proti větru je nesmysl. Útočníka sice zastavíš, ale ten oblak plynu "koupíš" rychle i sám. Ostatně to platí i pro sprej.
Zabu, meleš tady pěkný nesmysly. Majitel plynovky je většinou absolutní laik, zatímco majitel ostré ji nemá pro nic za nic. Jednak na ní dělá zkoušky a jednak, když už investoval do zbrojáku a pořádný bouchačky, tak chodí střílet, trénovat, cvičit. V 99% případů, který tady popisuješ, ti proletí 9mm hlavou dřív, než si stačíš vzpomenout, ve který kapse tu plynovku máš. Nehledě na to, že když vystřelíš 2x za sebou, tak už to bude pokus o zabití - odrazit útok lze jedním výstřelem, to je ještě obrana, druhý výstřel už bude považován za útok z tvojí strany. Prostuduj si paragrafy 13 a 14.
doplněno 21.11.12 07:16:Cobrak: teď mě napadlo, co si udělat zbroják a nosit na obranu nějaký menší železo, než blbnout s dětskou hračkou?
totak - na tohle pozor, že je zbraň prodejná bez zbrojního průkazu ještě neznamená, že ji můžeš nosit při sobě na osobní obranu. V tomhle si momentálně nejsem jistej a hledat se mi to nechce, ale postřelit agresora v sebeobraně legální zbraní a zbrojním průkazem je něco jiného, než mu vystřelit oko flobertkou či jiným mechanizmem. To už bude považováno, že jsi s touto situací počítal, když to taháš u sebe. Bude to stejný rozdíl, jako když někomu podřízneš v sebeobraně hrdlo příborovým nožem v hospodě, když zrovna obědváš, nebo když vytáhneš 30cm kynžál a způsobíš mu to samý. Už jsi se na to připravoval tím, že jsi ho nosil u sebe.
kup si ju co tady všichni říkají je kravina, nikdo ji nemá, já ji mám taky a moja přítelkyně ji taky dostala, já ji dříve ani jednou nepoužil a jak se hodila, na vdálenost 5 m já trefil agresora, nervovím plynem a ten se skácel na zem a trvalo to 10 minut než se začal spamatovávat a to měl velké okno po tom, sprej je na nic je na menší vzdálenost a musíš útočit ze zadu, jináč se tomu spreji dá ubránit, plynovce ne, je pravda že je jak pravá a ted otázka, pokud na tebe někdo tasí nějakou zbran, tak pochybuji že bude někdo tahat něco z kapse a budeš přemýšlet jestli je pravá nebo ne, nebo bude dál útočit, to nikomu strach nedovolí, pokud jo není problém spustit salvu 9 náboji, které střílí hned po sobě, a mají na prodej plynovky, co mají i kapacitu zásobníku s 15 naboji, to je teprve kanon, já taky v 10 sekundách natáhl a pak pálil, nikdy nemám náboj v komoře, ale vždy v zásobníku, tu zbran můžeš normálně nosit, nikdy já problém s policajtama nemám a to ju nosím normálně na opasku policajt pozná na menší vzdálenost, že to je plynovka a dnešní doba je taková, že nikdo tě nekontroluje jestli máš zbrojní průkaz nebo ne, na to tu plynovku udělali, sprej ze začátku taky všichni říkali nesmí se použávat atd, za 20 let bude plynovka jako sprej
cobrak: i ostrý železo může být malinký do kabelky
To ale můžeš i s plynovkou. Nebo na marách.
Na opasku? - ´drobný´ problém - nesmíš zbraň nosit viditelně, tedy na nějaké tasení ve stylu divokého západu zapomeň, nejčastějším pouzdrem na neviditelné nošení zbraně je ledvinka (než rozepneš zip - a nesmíš začít dříve, než jsi ohrožen )...
Na "prostřelení ruky" taky zapomeň - nejjistějším cílem je hrudník (protože poranění je obvykle devastující a hrudník je velký - snadno zasažitelný -cíl) - pokud cvičíš použití zbraně, střílíš na hrudník - a tedy i při případné ´nutné sebeobraně´ střílíš na hrudník... Zbraň se nepoužívá k odstrašení protivníka, ale k jeho zneškodnění!
I plynovkou můžeš zabít nebo natrvalo zmrzačit, plynovka není bezpečná hračka...
Mowlo mowlo. proboha kde jsi to vyčetl. Vždyť to je blbost jak hrom. Jak mužeš oblakem plynu zabít? A natrvalo zmrzačit? No to by se muselo stát nevím co. Možná kdyby jsi mu hodně zblízka vystřelil oko. Ale to je právě situace, ke který nesmí dojít. Buď jseš připravenej a střílíš alespoň na 2m. To je vzdálenost 2metry minus napřažená ruka. Nebo musíš první útok odvrátit jinak. Je to právě o té připravenosti se bránit.
Tak tedy. majitel plynovky, který se sní nechce naučit zacházet, si ji nesmí pořizovat. Pokud ji chce použít, tak se s ní musí naučit perfektně zacházet. S teleskopickým obuškem si taky bez výcviku namlátíš spíš sám. Takže výcvik je nutný. Výcvik je tím snazší právě proto, že ho nemusíš dělat na střelnici, ale kdekoliv, kde nejsou čumilové, a základní ovládání, nabíjení, natahování i doma. Samozřejmě bez CS nábojů. Pokud náboje, tak vystřílení nebo poplašné. Těma si maximálně zasmrdíš byt prachem.
To co tvrdíš o majiteli ostré zbraně může být a nemusí být pravda. Na střelnici můžeš jen s legální pistolí a se zbrojákem v kapse. Kdo ji má na černo a na loupení, toho moc nenastřílí. Nemá moc kde. A za druhé ji nebude tahat z kapsy dřív než musí. Je to vždycky na zvážení. Nenechat se překvapit, a myslet.
Za třetí, plynovka je zbraň kategorie D, tedy od 18 let a bez povolení. Vystřelit můžeš kolikrát chceš, ani ze dvou metrů do obličeje nezpůsobíš útočníkovi žádné zranění, kromě jeho imobilizace, která je okamžitá. Pokud se na tebe hrne, je potřeba mu uhnout. On totiž po zásahu nemá čas a chuť se zabývat kýmkoliv kolem sebe. Jo když budeš střílet tělo na tělo, tak mu možná natrhneš kůži, ale s tím musí útočník počítat.
Plynovka má totiž jednu podstatnou výhodu. Nemáš morální zábrany ji použít, protože víš, že neublížíš, jen odvrátíš útok.
S pořízením jakékoliv zbraně na obranu vřele doporučuji si řááádně nastudovat nutnou obranu a krajní nouzi a mít za zády právníka (ovšem kapacitu), jinak to tasení může být pěkný průser. A umět rychle vyhodnotit situaci.
doplněno 21.11.12 12:37: to cobrak
jo jo, mžik a je to, ale tady měl sice jeden pistoli, táhl a stejně to dostal nožem a hnije. Záleží na situaci. rozhodnutí správném.
A chodit s tasenými...Lepší volat policie, mohou za nás padnout. Ale i ti dělají chyby.
A co zbrojní průkaz, "devítka" za pasem a zásobník plný brokových nábojů?
Účinek zastrašující,zranění žádná. Jen se nesmí trefit obličej.
Devítka za pasem a zásobník plný brokových nábojů - na osobní ochranu krátkou zbraní jsou broky zakázané střelivo - odebrání zbrojáku a darda jako sviňa, když tě jen chytěj. Když tím někomu ublížíš - jdeš na tvrdo a nikdo se s tebou nebude bavit.
Nepřiměřená obrana by neměla vůbec existovat. Pokud někdo fyzicky zaútočí jako první, musí počítat s tím, že bude zabit. Pokud někdo vnikne do cizího domu, musí počítat s tím, že mu majitel ustřelí palici. Nikdo nemá právo fyzicky zaútočit jako první, ale pokud to někdo udělá, tak oběť by měla mít bezprecedentní právo agresora zabít.
A co takhle jim kdyztak zlamat pracky fightsport.cz/...
a do zbrane ze 2 gumove projektily, guma do bricha nebo vnitrni strany stehna zastavi i nejvetsiho borce, a pak az ostre
No tady právě začíná ten problém s nedovolenou obranou. Zlomíš mu ruce a jseš v průseru. Nehledě na to, že mu najednou obě nezlomíš, a on může mít v té druhé dost síly na to aby tě dostal. Vůbec když to bude zhulenej feťák, který necítí bolest. To se ti u plynovky nebo spreje nestane. Proto taky prostřídaný CS a PV náboje, a dva výstřely. Jeden z nich určitě zabere.
tak je jasne, ze je to dle situace, ale snad se nemusime prit, ze lepsi zlomene ruce nez vlastni celist a 2 mesice na rozmixovane strave nebo nedejboze postreleny...ale i tak se tim da s citem dat poctivy vyprask, ze ho podle jelit identifikuji na stanici, ...s vetsi hrubosti jde polamat kosti, ten dlouhy obusek uz je docela macek... Je to jako zelezna tyc v ruce, myslim ze sily muze mit v druhe ruce klidne za dva, ale ocel je ocel. A nevim jestli si nekdy kouril, ale bolest je citit uplne stejne... a vubec, dyt chlast je mnohem horsi svinstvo..
Tak chlapi. Někdo tu napsal, že je plynová pistole hloupost a někdo, že je to naopak volba dobrá. Myslím, že všichni máte pravdu. Spíš takhle. Je dobré jí mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít. A když už potřebovat, je důležitý nácvik a výcvik jejího použití. Stále si ale myslím, že plynová pistole by se měla použít jen v té nejkrajnější situaci a to třeba, když na Vás běží více útočníků a Vy víte, že je všechny sprejem nezvládnete. A rvát se taky moc nemůžete, protože je venku -20 pod nulou a Vy máte pět vrstev a hýbat se v tom nemůžete. Takže o ní uvažuju stále, ale rád bych se zde dozvěděl, jak je to s náboji, jak se jmenují a co v nich je a jaký je to druh. Vím, že jsou někaké poplašné, ale nevím třeba, co udělají po výstřelu. To jako jen ránu? Prostě bych byl rád, kdyby mi někdo z Vás tohle osvětlil. A ještě bych se chtěl zeptat, jak je to s tím nošením teda. Jestli ji teda fakt nemůžu mít na opasku? To se mi totiž nějak nezdá, protože by to ztrácelo na smyslu. Díky moc!
Jinak můj názor je ten, že pokud jí vytáhneš a útočník vytáhne pravou ostro, tak to nedopadne dobře.
Jak je to s náboji. Jsou v zásadě dva druhy nábojů. žlutá ucpávka - CS Gas (Chlorbenzalmalodinitril) - slzný plyn, a hnědá ucpávka Nonivamid - technické koření. Existují ještě modré s CN(Chloracetophenon) plynem, ty mají malou účinnost, tak se moc nepoužívají. Z těchto nábojů po výstřelu vylétne do vzdálenosti cca 2-5m oblak plynu.
Pak jsou ještě se zlatou ucpávkou, to jsou náboje Flash efektem. Další druh jsou klasické poplašné, které mají zelenou ucpávku. Ty se na sebeobranu nehodí. Podle mě ani ty s flash účinkem. Stále hovořím o nábojích ráže 9mm. U ostatních to ale bude stejné.
Přikládám foto nábojů. Vlevo v zásobníku nevystřelený, vpravo, samostatně-vystřelený. A nosit plynovku otevřeně je blbost. Připravíte se tím o moment překvapení. Nehledě na možné problémy na úřadech a jinde. Je to zbytečná provokace.
Díky! Nechceš se tu registrovat, že bychom si napsali do interní pošty? Mám ještě pár otázek
Registrovat se nechci. Nevidím důvod. Ale mail mám 559867@seznam.cz. Ale čtu ho až večer, když přijdu domů.
Mám malou plynovku do ruky. Není skoro vidět. Ráže 6mm. Měl sem velkou osmičku, ale vážila přes kilo a nikam se nevešla. Použil jsem ji jen jednou a ještě k tomu na výstrahu /bez výstřelu/. Sápal se po mně borec, tak sem jí vytáhl a zařval na něj, že ještě krok a má prostřelené koleno. Naštěstí zdrhl. Mám první náboj poplašný a pak plyn a koření na střídačku. Nosit na opasku ji můžeš, ale musíš mít přes to triko, košili nebo mikinu aby to nebylo vidět. Taky se dá použít nástavec a střílet různé světlice a tak. Na Silvestra dobrý, ale napálit to do někoho, to je jako střílet ostrýma.
A co byste, znalci a rádci, řekli na tuto situaci : Jsem v Metru a vidím, jak nějaký výrostek - svalovec napadl staršího člověka, povalil ho na zem a začal do něj kopat. Přiskočím a vystřelím mu do obličeje ze vzdálenosti 2 m plynový náboj s pepřovou náplní a pak utíkám pryč. Je to trestné?
Mozna to myslel, pokud vystreli ten plyn, muze zasahnou dalsi osoby. Coz by mohlo bejt kvalifikovano jako obecne ohrozeni osob. Je to asi jako, kdyz nekdo pride v tramvaj a rekne me potichu naval mobil, veci nebo te tady podriznu hele.
Ja vytahnu slzak a zacnu tam strikat neco, potom to udela paseku jelikoz je to uzavrenej prostor, lidi zacnou utikat.
Po pravde ani tuto dobu to nesmim pouzit, jelikoz pachatel ani jeste nezautocil, jen me vyhrozoval. Je jasny ale a to poznam ze zautoci, jen nez ve me skocni kudla hmmm... to uz pak muze byt pozde.
Opet nejspis ve state jako je CR, skonci to ze jsem ja ten zlej, udelal jsem ohrozeni a dostanu trest.
Navic napr pouziti plynove pistole neni mozne, tak jako slzaku v metru napr v Nemecku, Anglii a pod. Tam je to brano jako strelna zbran za kterou se jde sedet. Podobne noze, motylky - utocne zbrane. Tudiz reseni? Utek... nastrikat a zdrham cau! Snad se na to neprijde, snad nikdo toho moc nevidel, snad me nikdo nepozna. Je to jako u vostrej, strelis, zabijes a zdrhas. Jen se pak strachy klepes, ze snad nic moc nenajdou, snad tam nelezej nabojnice (mozna vyhoda neregistrovane vostre zbrane) a nenajdou te podle toho. Vyhoda strelnej je jeste jedna super, prave ta ze s ni muzes krasne usmrtit. Druha rana na jistotu a mizis, vis ze je mrtvej, ze to nejspis neprezil a nebude moci svedcit proti tobe.
Je to smutny, misto aby pachatel cinu dostal poradnou lekci i za cenu ublizeni na zdravi, ztraty zivota a vystrahu je kryt zakonem a vlastne nejhorsi je ten kdo proti nemu ac uz hrubou silou zasahl. Mysleno v pripadne utoku fyzickeho. Ne kdyz nam nekdo nada. To byse dalo i definovat zakonem.
Za me asi ne, proc taky? My to doma meli a strilel jsem s ni uz jako malej spunt. Plynova pistol (presneji revolver) byla fajn, na ty svetlice, to zapraskani, vyzkouseni. Predstava ale dnes s odstupem casu, ze to taham kazdej den po meste, neni uplne koser. Uz proto ze nosite kus zeleza, treba na tom opasku, je to velky, potom couha pouzdro atd.
Byl tu dotaz jak to funguje. Nevim, neznam presne ty naboje. Vim jen to bylo to na male takove stribrne slepe mrchy. Proste dalo se tam par nabojnic, vystrel, rana. Nic vic, nic min. Pokud jsem chtel pouzit svetlici, tak na hlaven se dal nastavec, potom takovej naboj - valecek do toho. V bubnu byl opet takovy ten slepi naboj a prask a uz to letelo.
Plynove uz presne nevim, byly trochu jinaci. Jak to nekdo pise, vesmes muze to mit psychologicky zastrasujici efekt, ale zaroven tu dobu clovek ma proste zbran. Pokud tam bude skupinka "nasilniku" zacne to... "hele voe ma bouchacku"
za A) utecou ze teda nechaj te bejt s kecama...tam ani strilet nestacis jelikoz proste reknou fajn, ser na to jdeme...
za B) muze mit jeden napr z uprchliku tez bouchacku a tu muze vyndat... posledni moznosti za C) vytasit, strilet a rychle zdrhat. Proste jak to clovek taha, je tam to riziko. Navic je tam rada okolnosti, kdy se to neda dobre pouzit.
Treba okolnosti... utocnici z dalky jen cumej, blizej se pomalu, tusime problem ale uz nestacime odejit. Odchazeni zpusobi napadeni ze zadu a nebo pokud zacneme utikat, utikaj tez a chytej nas. Tim mame utocnika tesne u sebe - na sobe. Sam jsem to zazil, nejvic situace, kdyz to clovek neceka. Ano tehdy se to deje.
Hledam vlak, schazim do prostoru nadrazi o patro niz kdesi v Polsku. Necitim se nak zle. Jdu tam prece s kamosem.
Otocim se a najednou je unas mlady kluk, hola hlava. Rika ze je "skinhead". Me tu dobu ani nenapa co se muze stat. Nezapina me to. Az potom kdyz rika ze je Skin, to uz vidim ze to neni moc koser vec. Jdu s kamosem jako pryc, rikame jen Turist, turist... Polak ticho... kamos dostane pesti ze zadu do hlavy lehce, mizime uz na schody, strci do me a zmizne. Nestacim ani zpet mu dat delo. Ano to jsem uz chtel, pac jsem na to reagoval ze ho chytnu, ale zmizel.
Tezko kdyz mate u tela utocnika, uz tasite pistol. Mel jsem nuz, ale ani ten jsem nevyndal. Mozna by skoncil nejspis driv ve me.
Kdesi ve skole, stojim na chodbe, povidam, povidam, neznam tam vsechny lidi. Jak povidam, najednou letim futrama do jinej mistnosti jak papir. Nademnou stroji nacek, vyholena hlava. Netusim ani kde se vzal, pozdeji se dozvidam ty z vyssiho rocniku. Ve skole samozrejme nemam strelnou ani secnou zbran, ani po ruce kladivo nebo tyc. Leda ze bych urval radiator ze zdi. To je pech co? Duvod? Neznamy, udajne nelibi se xicht. Nemusite nic nosit provokativniho.
Presto napadeni se nevyhnete, ale zbran neni jistota. Ne vsude ji lze vzit. Do klubu v noci ji dnes taky nepronesete. Je v Praze par podniku, kde probihaj osobni kontroly. Uz vidim jak tam nekdo nese pistol. To uz ten opet slzak tam pronesu.
Legislativa, drzeni, zakaz, utok, obrana je nesmysl zde resit. Resime formu preziti s fatalnim dusledkem. Je proto nyni skoro jedno, zda vam hrozi vezeni. Domlacenej, zmrzacenej... co je lepsi? Tak a nebo mit sanci jit do vezeni, podminka, pripadne vysekani pravnikem? To bych resil az pak. Plati ale pravidlo, pokud mas vostrou strelnou zbran, postrelenej nesmi prezit. Tam je to opet. Budu mit nelegalni drzenou zbran nekde. Musim ji opet tahat jen v nouzi, kdy jsem jistej ze ji mohu normalne pouzit aby me ji nekdo nevzal - nevykop atd. Pokud to dopadne jen vystrelem do vzduchu, je to stesti a v poho. Pokud uz strelim pachatele, jedna rana jde na odvraceni utoku (zachrana) a druha na jistotu. Mozna to zde zni nemoralne, ale tak to proste je. To je zakon preziti, ne zakon statu. Podobne v USA, na cizim pozemku, pokud navic pachatel neuposlechne a ma v ruce nuz a ani ho po varovani ihned neodlozi a neodejde bude zastrelen. Presto porad doufam, ze tam jsou lidi i rozumny a nestrilej kazdyho kdo jen nohou omylem prekocil kytku daneho pozemku.
Situace2: nebudu zde resit party romu, jak to resej nekde jinde. S tema nemam zle zkusenosti ac se rika ze prepadnuti - okradeni se stane. Prepadne me parta nalitych hlych lebek treba 3-4 tejpci, pleska, bomber, kanady.
"Co cumis?" "necum tak blbe"... jses holcicka? Chces do tlamy? Urcite to uz nekdo zde slysel. Moznosti pokud jsou blizko na utek uz tolik neni. Pokud neutecu, nejsem bezec tak me dostanou. Pokud jsou uz na cca 4 metry, mam je sakra blizko. Nejlepsi moznosti je prave pistol. Vytahnu a zacnu do nich palit. Ano bude to drsny, pri zasahu potece krev, je to nelegalni takze vezeni treba nelegalni pistoli (nemam nic tak, je to jen ukazka, ne kazdej chce nebo muze mit zbrojak) je jiste. Jde o to, ze zde se mam velkou sanci ubranit. Prvni frajer to koupi napr 2x, hrudnik, hlava nebo noha. Je to jedno. Dalsi tez. Pokud se to podari, muzu je vyzabijet vsechny. Pokud ne aspon budu mit radost, bylo ucineno za dost.
Ta radost, to poteseni, ze jsem jednoho zabil je nejvetsi radosti kterou ani zadnej soud, zadne vezeni nepokazi.
Proste to mate usmev na tvari, jen nemate klid v dusi. Ten by nebyl ani tak, pokud vas nekdo domlati. Pokud vam frajer z party vezme teleskopak, skoncite spatne. Pokud se umej prat, tak nuz vrazej do vas. Pokud date boxerem? Dalsi vam zlame ruku pak. Pokud date slzakem? Komu? 2 z party? Dalsi uz da bacha, uchrani se a potom vas srovnaj.
Proc ne zbrojak a proc jo? Je fajn udelat radne zbrojak, koupit, nahlasit. Jenze stejne clovek neni v klidu. Zakon se zprisnuje a je otazka casu, kdyz lidi budou muset odevzdat zbrane. Proto zde zustava otazka, jestli se radeji nektery lidi nebudou chtit ozbrojit prave nelegalne ac hroznou je riziko trestu. Potom hold pravnik, mozna utek z vlasti bla bla to je uz spekulace kdy nevime nikdy jak to dopadne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.