Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč bolí klouby při změně počasí?

Od: kubinec® odpovědí: 9 změna:

zdravím vás, tak mě napadlo, proč vlastně bolí klouby při změně počasí, nevíte někdo z vás proč to tak vlastně je?

co se odehrává v těchto kloubech za "proces", že tak bolí,

po mých dvou operacích kolen, je to pro mne poslední dobou stále bolestivější průběh

právě dnes opět bolí kolena, takžedo dvou dnů je tu u nás nějaká klimatická změna,ale proč tak hrozně bolí, *nevi*

díky za odpo

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Toď otázka,na kterou hledají generace odpověď.Akorát se ví že se to děje,mnoho rad je na potlačení bolesti,moc to nefunguje,spíš vůbec.U nás se říká,že zem to vytáhne.*ee*

cacab*
hodnocení

0x

Hledal bych příčinu ve fyzice a to konkretně tlak.Tady to podle mně bude mít souvislosti.

hodnocení

0x

Kubinče, cítím s vámi. Mě bolí kloubky prstů pravé ruky tak, že se můžu zvencnout! Mám je oteklé a už jsem si přeříkala spoustu sprostých slov, ale neulevilo se mi. *plac**zed*

krkovicka*
hodnocení

0x
Klouby ne,hlava však ano a nejvíc před deštěm.Nízký tlak?

lidka*
hodnocení

0x

Cítím s vámi všemi. *mala* Sama se s tím peru - holt nejsem v těch cca 20 % šedesátnic+, které nemají problémy. Jinak se pod všemi příznaky artrozy klidně podepíšu. *tuc* Ovšem když ráno vstávám z postele, tak vím, že žiju! *ua*

Zdroj: aloeinfo.cz/...

Osteoartróza je degenerativní kloubové onemocnění způsobené úbytkem kloubní chrupavky, změnami postihujícími kloub, okolní kosti, vazivo a měkké části v okolí kloubu. Nejčastěji postihuje bederní a kolenní klouby, může se však vyskytnout i na kloubech rukou nebo na páteři. Protože artróza je onemocnění, které souvisí se stárnutím, postihuje 70 % padesátiletých lidí a až 90 % sedmdesátiletých. Je to chronické onemocnění, které člověka přímo neohrožuje na životě, ale snižuje pohyblivost, působí bolesti a tím snižuje kvalitu života.
Mezi základní příznaky začínající artrózy patří:
* citlivost na chlad a změny počasí
* ztuhlé klouby na počátku pohybu
* bolesti při změně polohy
* bolesti při pohybu (ve vyšších stádiích i v klidu)
* bolesti při námaze kloubu
* bolesti svalů a výrazné snížení pohyblivosti

hodnocení

jenže mě je teprve 36 let :(

reeve*
hodnocení

0x

Při kloubních poruchách (artritida, artróza ap.) je kloub podrážděný, cévy v něm jsou rozšířené a do prostoru kloubního pouzdra se vylučuje více tektiny. Kloubní pouzdro je proto "natlakované" a jeho smyslové buňky citlivěji zaregistrují veškeré změny okolního tlaku - tedy i na změny tlaku atmosférického.

ondrejik
hodnocení

0x

občas se mi to stávalo a pak jsem začal brát enzycol z maxivit. a bylo to už lepší. Nevím co s tím ale do budoucna celý zbytek života nechci jíst enzycol, i když bych rád :) protože to je v pohodě když ho beru

http://enzycol.cz/ Ondřejíku, vy máte dnu? Víte určitě, že nemáte ani artrozu, ani artritidu? Co říkal revmatolog?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]