Nejste přihlášen/a.
zdravím vás, tak mě napadlo, proč vlastně bolí klouby při změně počasí, nevíte někdo z vás proč to tak vlastně je?
co se odehrává v těchto kloubech za "proces", že tak bolí,
po mých dvou operacích kolen, je to pro mne poslední dobou stále bolestivější průběh
právě dnes opět bolí kolena, takžedo dvou dnů je tu u nás nějaká klimatická změna,ale proč tak hrozně bolí,
díky za odpo
Cítím s vámi všemi. Sama se s tím peru - holt nejsem v těch cca 20 % šedesátnic+, které nemají problémy. Jinak se pod všemi příznaky artrozy klidně podepíšu.
Ovšem když ráno vstávám z postele, tak vím, že žiju!
Zdroj: aloeinfo.cz/...
Osteoartróza je degenerativní kloubové onemocnění způsobené úbytkem kloubní chrupavky, změnami postihujícími kloub, okolní kosti, vazivo a měkké části v okolí kloubu. Nejčastěji postihuje bederní a kolenní klouby, může se však vyskytnout i na kloubech rukou nebo na páteři. Protože artróza je onemocnění, které souvisí se stárnutím, postihuje 70 % padesátiletých lidí a až 90 % sedmdesátiletých. Je to chronické onemocnění, které člověka přímo neohrožuje na životě, ale snižuje pohyblivost, působí bolesti a tím snižuje kvalitu života.
Mezi základní příznaky začínající artrózy patří:
* citlivost na chlad a změny počasí
* ztuhlé klouby na počátku pohybu
* bolesti při změně polohy
* bolesti při pohybu (ve vyšších stádiích i v klidu)
* bolesti při námaze kloubu
* bolesti svalů a výrazné snížení pohyblivosti
Při kloubních poruchách (artritida, artróza ap.) je kloub podrážděný, cévy v něm jsou rozšířené a do prostoru kloubního pouzdra se vylučuje více tektiny. Kloubní pouzdro je proto "natlakované" a jeho smyslové buňky citlivěji zaregistrují veškeré změny okolního tlaku - tedy i na změny tlaku atmosférického.
občas se mi to stávalo a pak jsem začal brát enzycol z maxivit. a bylo to už lepší. Nevím co s tím ale do budoucna celý zbytek života nechci jíst enzycol, i když bych rád protože to je v pohodě když ho beru
http://enzycol.cz/ Ondřejíku, vy máte dnu? Víte určitě, že nemáte ani artrozu, ani artritidu? Co říkal revmatolog?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.