Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Amortizace u PHM

Od: jirka* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám dotaz. Amortizace má více podob, ale mě zajímá AMORTIZACE NA POHONNÉ HMOTY. Zajímá mě ta amortizace, ktrerá na tento rok činí 3,70,-. Na koho se to vztahuje a může si to na sebe vztáhnout i fyzická osoba, která nepodniká. Myslím tím, když vozím lidi někam např. do práce, ale žádná firma mě nevysílá, ale jedu sám za sebe. Tudíž se vysílám sám a beru příspěvek na benzín. Můžu si teda těch 3,70,- na sebe uplatnit a popřípadě odečíst z daní když nepodnikám. Nebo musím to vůbec uvádět do daňového přiznání. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

slovnik-cizich-slov.abz.c/... Nejsem si jstá, zda jste použil správné slovo. Amortizace znamená opotřebení, opotřebením snížená hodnota. Myslím, že pohonné hmoty nelze opotřebovat, ale spotřebovat. Opotřebovat lze čerpací stanici, nádrž.

doplněno 20.11.13 10:58:

Vystavovala jsem faktury za cestu. Počítala se tam spotřeba pohonných látek a amortizace vozu. V procentech.

jirka*
hodnocení

díky za informaci, ale potřebuju vyřešit problém a né řešit význam slova. navíc amortizace se používá i v tomto hledisku (Amortizací je potom náhrada za každý ujetý kilometr)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]