Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příroda ve městě

Od: babkazov® odpovědí: 9 změna:

No řekněte, viděli jste někdy tohle?

:D

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asminkam*
hodnocení

0x

Co já bych za to dala to vidět aspoň na venkově tady v ČR :)

nebrecholka1

Pěkný,pěkný,pěkný-podívaná pro všechny!Pokud chcete vidět něco podobného tak takle po nemocnici v Křči se prohání stádo muflonů-je to krása

krkovicka*
hodnocení

0x

je to krásný,hlavně ten konec videa*slunce*

ladinpraha*
hodnocení

0x

jabraka*
hodnocení

0x

To co skvělý fotograf zobrazil na videu,není příroda,ale zmatek,který člověk "vyrobil" v přírodním koloběhu.Zvířata jsou zmatená.Já jezdím na Šumavu a v září - listopadu mám taková stáda jelenů a laní kolem chalupy.Dívám se z okna večer na louku a vidím souboje paroháčů odpoledne pak v houštině takového pacholka vyplaším.Tomu říkám příroda.A srnčí i jelení zvěř je tam přemnožená.Po letošní zimě tam asi najdu i mršinu.Dost trpěli.

JABRAKA

Zmatek - to mi připomnělo, co jsem v týdnu viděla cestou z práce. Jdu z práce, čekám na zastávce na autobus a padne mi do oka jakýsi pták velikosti cca sýkorky, co si tak šplhá po lampě a klove do ní... no, asi jako datel do stromu. Odletěl, přiletěl, pokloval, odletěl, přiletěl... zvědavě jsem se na něj šla podívat blíž a co jsem neviděla: ve stojanu lampy byla díra prožraná od rzi a z ní se ozývala mláďata a co se mi jevilo jako klování do kovu, bylo jejich krmení...

Ale jinak třeba v areálu Thomayerky chovají stádo muflonů, které se tam volně prochází mezi budovami. Známá tam byla akutně s dítětem a v noci museli přejít z jedné budovy do druhé kvůli vyšetření - prý měla zadek stažený strachy, aby se s nimi nepotkali :D No a v Albánii jsem běžně mezi paneláky viděla pást se krávy a u popelnic prasata...

marenka*
hodnocení

0x

Babkazov, krása. Myslím krásu těch zvířat, to víte, to je moje. Já měla úplně radost, jak tam ten jelen rozhrábnul pečlivě upravený green. A víte co, nutí mě to video k přemýšlení. Vždyť všichni obdivují přírodu a zároveň jí ničí. Člověk tak zabírá životní prostor zvěři, že se chudák zvěř stahuje i do měst. Zrovna ráno jsem tu viděla sojku. *sok* Krásná, velká. *ua* Taky jsem ráno potkala madam, vysoké podpatky, velké sluneční brýle, vykoupaná v parfému a na vodítku vedla psíčka. Chudákovi cinkaly na krku nějaké ozdoby (to muselo být něco pro jeho sluch), nemohl nic očuchat, zastavit se a pozdravit jiného psíka, dokonce ho strhla i od křoví, kam se chtěl vyčůrat. A pištivým hlasem pořád. "Jecky, nesmíš, Jecky, hezky pojď." No komedie... V parcích je binčes, že ani veverku nepotkáte, likvidují se šneci, ptáci, lasičky, všechno...

Člověk je prostě likvidátor něčeho, čeho je součástí. Jen na to zapomněl.

doplněno 21.05.11 16:02:

*haha* Na tohle se podívejte. *haha* Já nevím, ale mě se hned v hlavě vyrojilo přirovnání k našemu českému šílenství v supermarketech, když mají totální výprodeje.

22.05.11 10:23
hodnocení

A toto?

Příroda ve městě
hodnocení

Kamzíci, co tam mohou hledat?

doplněno 22.05.11 10:26:

Štěstí? Adrenalin? *haha*

Příroda ve městě #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]