Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umíte někdo meditovat? Pomáhá to s něčím?

Od: alderan* odpovědí: 13 změna:

Zajímalo by mě, jestli někdo umíte meditovat, jaké jsou je základní předpoklady a základní pravidla pro meditaci a s čím meditace pomáhá nebo co s člověkem dělá.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asminkam*
hodnocení

0x

Já nedávno začala. Potřebuju si vybudovat větší sebevědomí a myslím, že se mi celkem daří. Sednu si, okolo mě je klid, může to být i v posteli před spaním nebo ráno. A teď si začnu řikat povzbuzující slova jako: Jsem chytrá, hezká, úspěšná.. a tak. A řekla bych, že malá změna je znát, jsem větší optimistka, snažím se ve všem najít něco dobrého a líp se mi daří. Ale rozhodně nestačí toto udělat jednou, dvakrát a je vystaráno. Měl by se na to najít čas tak jednou i víckrát za den, uvolnit se, pustit si popřípadě klidnou hudbu a soustředit se na dýchání. Po pár dnech by měl být vidět výsledek, sice malý, ale měl by. No jsem zvědavá, jak tomu bude tak za dva měsíce meditování :))

naihonn*

Autosugesce a meditace, to je docela rozdíl, i když některé věci to má společné, ale v základu je to v podstatě skoro opak, takže trošku chybná terminologie. ;)

asminkam*

Aha aha, jsem nezkušená :)

alderan*

asminkam: Dej vědět, prosím, jestli se po těch dvou měsících vzpomeneš, jestli ti to k něčemu pomohlo:). JInak moc držím palce

pt®
hodnocení

0x

Pro "alderan"- Meditace a její druhy:

cs.wikipedia.org/...

Modlitba může takto člověku podle některých otevřít nové zdroje poznání a pomoci mu, aby se zasadil o naplněních svých přání a představ. /z wikipedia/

Meditace - rozumové přemítání a v některých náboženstvích také určité druhy modlitby . ... /z wikipedia/

stařenka

alderan*

Díky za odkaz, jsou tam zajímavé věci

buss
hodnocení

0x

Jo. Je mi krásně, je mi krásně, jsem pozitivně naladěn, mladý, krásný, zdravý, nesmrtelný, bohatý, vše se mi daří, pohybuji se v prostředí fantastických žen, venku je nádherná směs sněhu, bláta, deště, vichru a slunce a každý večer ulehám s pocitem intenzívně prožitého dne a vstávám s očekáváním úžasných úspěchů ... n krát dokola...

lidus*
hodnocení

0x

Švagrová, jogín a vegan medituje, no žádný pozitivní výsledek u ní nepozoruju. Nemedituju ale často si pustím relaxační hudbu, natáhnu se na karimatku na zem, zapálím aroma lampu a sním-úspěšně, jelikož téměř vždy usnu a probouzím se s čistou hlavou.

jenn17*
hodnocení

0x

Já osobně chodím na meditační kurzy. Je to velice zajímavé, určitě stojí za to to vyzkoušet. ;) Meditace pomáhá hlavně při stresových situacích, kdy chce člověk jednoduše vypnout a nemyslet na nic jiného.. :)

Jinak doporučuji výborné stránky: meditace.tai-ji-quan.cz/...

alderan*

pro jenn17: Děkuju moc za stránky, jsou tam návod, to je bezva, zkusím to podle něj. Prosím tě, kolik stojí takový kurz?

manwe
hodnocení

0x

Hlavne pozor, at uz se tvari joga/meditace jakkoliv tak je to nedilna soucast vychodnich nabozenstvi a radim si s tim nezacinat.

alderan*

Já s tím nemám zkušenosti, ale myslím, že meditace by se mohla obejít bez těch různých obrázků osmirukých bohyň a hare-krišna vyholených hlav? Snad se to dá dělat i normálně civilně, bez té východní omáčky

devadeva

Podle nedostatku zduvodneni usuzuji, ze nevite, o cem mluvite.

Meditace (dhjana) je soustredeni se na urcity objekt. Vysledek se lisi podle objektu. V Patandzaliho systemu osmistupnove (astanga) jogy je to sedmy z osmi stupnu. Sesta kapitola Bhagavadgity se nazyva Dhjana-joga a objektem dhjany podle ni ma byt Paramatma v srdci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]