Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě, jestli někdo umíte meditovat, jaké jsou je základní předpoklady a základní pravidla pro meditaci a s čím meditace pomáhá nebo co s člověkem dělá.
Já nedávno začala. Potřebuju si vybudovat větší sebevědomí a myslím, že se mi celkem daří. Sednu si, okolo mě je klid, může to být i v posteli před spaním nebo ráno. A teď si začnu řikat povzbuzující slova jako: Jsem chytrá, hezká, úspěšná.. a tak. A řekla bych, že malá změna je znát, jsem větší optimistka, snažím se ve všem najít něco dobrého a líp se mi daří. Ale rozhodně nestačí toto udělat jednou, dvakrát a je vystaráno. Měl by se na to najít čas tak jednou i víckrát za den, uvolnit se, pustit si popřípadě klidnou hudbu a soustředit se na dýchání. Po pár dnech by měl být vidět výsledek, sice malý, ale měl by. No jsem zvědavá, jak tomu bude tak za dva měsíce meditování )
Autosugesce a meditace, to je docela rozdíl, i když některé věci to má společné, ale v základu je to v podstatě skoro opak, takže trošku chybná terminologie.
Pro "alderan"- Meditace a její druhy:
Modlitba může takto člověku podle některých otevřít nové zdroje poznání a pomoci mu, aby se zasadil o naplněních svých přání a představ. /z wikipedia/
Meditace - rozumové přemítání a v některých náboženstvích také určité druhy modlitby . ... /z wikipedia/
stařenka
Jo. Je mi krásně, je mi krásně, jsem pozitivně naladěn, mladý, krásný, zdravý, nesmrtelný, bohatý, vše se mi daří, pohybuji se v prostředí fantastických žen, venku je nádherná směs sněhu, bláta, deště, vichru a slunce a každý večer ulehám s pocitem intenzívně prožitého dne a vstávám s očekáváním úžasných úspěchů ... n krát dokola...
Já osobně chodím na meditační kurzy. Je to velice zajímavé, určitě stojí za to to vyzkoušet. Meditace pomáhá hlavně při stresových situacích, kdy chce člověk jednoduše vypnout a nemyslet na nic jiného..
Jinak doporučuji výborné stránky: meditace.tai-ji-quan.cz/...
Hlavne pozor, at uz se tvari joga/meditace jakkoliv tak je to nedilna soucast vychodnich nabozenstvi a radim si s tim nezacinat.
Já s tím nemám zkušenosti, ale myslím, že meditace by se mohla obejít bez těch různých obrázků osmirukých bohyň a hare-krišna vyholených hlav? Snad se to dá dělat i normálně civilně, bez té východní omáčky
Podle nedostatku zduvodneni usuzuji, ze nevite, o cem mluvite.
Meditace (dhjana) je soustredeni se na urcity objekt. Vysledek se lisi podle objektu. V Patandzaliho systemu osmistupnove (astanga) jogy je to sedmy z osmi stupnu. Sesta kapitola Bhagavadgity se nazyva Dhjana-joga a objektem dhjany podle ni ma byt Paramatma v srdci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.