Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slavíte Velikonoce?

Od: jabraka* odpovědí: 13 změna:

Umíte uplést takovouto pomlázku?

JABRAKA

doplněno 19.04.11 13:05:

Letos je to problém,všechny vrby jsou už olistěné,proutky jsou křehké,plést se z nich nedá.Proto je velice vhodné,použít pruty z keře,zvaného SVÍDA,má dvě variety,červená a zelená.Lze z nich uplést takouvouto dvoubarevnou pomlázku.

JABRAKA

Slavíte Velikonoce?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

plechacek*
hodnocení

1x

Ano slavíme, pomlázku si sám pletu už asi od 8 let. Naučil mě to dědeček a jsem mu za to vděčný. Jinak vajíčka se u nás také barví, peče se mazanec a podobně. Velikonoce jsou fajn svátek, až na to mlácení holek, žen a dam:)

lidus*
hodnocení

1x

Velikonoce i Vánoce se staly svátky nákupů a toho se odmítám ůčastnit. Na Velikonoce odjíždíme léta na chalupu a tam nás žádný koledník neobtěžuje, je mi trapné čekat s nastaveným zadkem a to pominu, že koledníci neumí říkanky a čekají jiné dary než vejce na tvrdo. Velikonoce jsou pro mě svátky Jara, do vázy zlatice, narcis nebo tulipán, na Velký pátek fazolový salát a jidáše. Sedět v altánu a kochat se kvetoucí skalkou, víc to pro mě neznamená. Manžel sice pomlázku co pletli nevidomí v ústavu vytáhne ale jinam než doma nechodí a chce a tradičně dostane hořkou studentskou pečeť kterou má rád. Vzpomínám si jako malou mě nutili chodit na smrtnou s takovým stromečkem, na malém městě chodila každá holka, přišlo mi to jako žebrání a asi v 10 letech jsem to odmítla.

patronka*
hodnocení

1x

Uplést pomlázku z osmi proutků umím, ale svídu mi ani nepřipomínej. To na jedné straně zahrádky zasadíš a za chvíli bydlíš ve svídovém pralese. Jen ty kultivary vidím jako červenou a žlutou, ale každý z nás vidí barvy trochu jinak ( nebo jsou 3). Ukázku sem dát nemůžu, protože tady nemám vhodný materiál. Velikonoce ale neslavím, stejně jako Vánoce. Patronka

jabraka*
hodnocení

Viděl jsem ze svídy upletené věci,až oči přecházely.Košičky,terče na zeď a na nich aranže suchých květin a mísy na ovoce.

Strašně bych to rád uměl.Musím počkat,až mi k tomu doroste vnučka.Zatím je jí 12 let a už se učí aranžovat.Má na to talent.Tak jsem zvědav-

JABRAKA

marenka*
hodnocení

1x

Velikonoce neslavím, nejsou prašule. *nevi*

buss

a ke slavení jsou třeba prachy?

hodnocení

1x

Milý koledníci a kolegové,

souhlasím s Liduš, Patronkou, Mařenkou, *palec*

Velikonoce slevím stejně jako jiné svátky pobožných. Nic proto nim nemám, jsem nevěřící, proto neslavím a užívám si delšího víkendu prací. To budou krásné velikonoce.

cituska*
hodnocení

1x

Velikonoce slavíme,doma zdobíme a dokonce máme vajíčka na stromku před domem.Velikonočního beránka dostáváme od snachy,je to její specialitka.Ručně malované kraslice dodává spolužačka.

doplněno 21.04.11 22:04:

Dodávám i fotečku .

Slavíte Velikonoce? #2
binka*

Nemám ráda velikonoce. Nechat se zmlátit a ještě dotyčného tyrana obdarovat? Ani náhodou...*bzum*

Vajíčka už dnes nejsou in, každý by radši panáka ...tůdle! :-P

marenka*

*smich*

doplněno 23.04.11 14:38:

Jediný koledníček, který dorazí je osmiletý synovec. Dostane zelenou bankovku do prasátka a je hotovo. *hi* Nu, což. Zelená je jarně stylová. *smich*

Jestli někdo bude oponovat, že přesně takhle se zkazily všechny svátky, včetně vánoc, narozenin a přidružených svátků, bude mít pravdu. Je BOHUŽEL jiná doba. Dnešní děti mají snad všechno a to, co potěšilo nás, by je minimálně urazilo. *nevi*

stafan*

pt®
hodnocení

0x

Jabrako, Vy jste šikula. Já pletla pomlázku cestou domů z Baumaxu, ale taky dobrá. Dostala jsem ručně malovaná vajíčka, tak se na tu krásu také podívejte. Mám ráda Velikonoce, jen proto, že snad přivolají jaro a sluníčko.

Slavíte Velikonoce? #3

lidka*
hodnocení

0x

Velikonoce už nijak bouřlivě neprožívám. Ale určitě se nezamykám před koledníky - to nesnáším. A kdyby mne nikdo nevypráskal, tak by mi to bylo líto. *plac*

A tak všem přeji krásné a pohodové Velikonoce - počasí tomu přímo nahrává! *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]