Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat ze zamestnavatele penize

Od: luk1262

ahoj nasel jsem praci kde mi rekli ze papir my daj az po zauceni bohuzel jsem ze zamestnavatele nemel dobry pocit tak jsem po 14 dnech odesel kdyz mu pisu o penize tak nereaguje co mam prosim delat diky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Jakej papír? Smlouvu? Mzdový výměr?

Nebo toaleťák?

iz*
hodnocení

0x

Do zaměstnání se zásadně nenastupuje bez podepsané pracovní smlouvy, dohody o provedení práce (DPP) nebo dohody o pracovní činnosti (DPČ).

Nemůžete dělat nic. Obrátíte-li se na inspektorát práce, hrozí pokuta za práci na černo nejen zaměstnavateli (250.000 až 10.000.000 Kč), ale i Vám (10.000 až 100.000 Kč).

Ledaže byste mohl prokázat vznik pracovního poměru a ústní příslib pracovní smlouvy (ale obávám se, že Vám to nikdo z kolegů nepotvrdí).

doplněno 04.05.14 20:03:

U každého zaměstnavatele, který porušuje zákoník práce (neuzavře pracovní smlouvu nejpozději v den nástupu do zaměstnání), je nutné počítat s tím, že za práci nezaplatí.

olinlito
hodnocení

0x

Daňovými poplatníky placení ministři a poslanci+další jejich poskoci na obyčejný lidi serkašlou a podporujou lichvu, podvody, podrazy, zlodějiny, tunelařinu,kamarádšofty apod.a tak se obávám, že dokud nebudou REFERENDA obyčejných lidí-to znamená rozhodovat všichni ti, CO VĚDÍ, CO JE TO OPRAVDOVÁ PRÁCE, tak se nepohnem z místa a bude tu fungovat leda kulový. Takže jestli znáš pár týpků, který si s tvým bývalým zaměstnavatelem popovídají, nebo ho "přemluví" o nějakej ten peníz, jinak si tam dělal zadáčo...Upřímně, nebyl, nejsi a nebudeš poslední, který si nedostal výplatu. V případě, že máš PRACOVNÍ SMLOUVU se zaměstnavatelem a nemůže tě vyplatit, lze se obrátit na pracovní úřad, ten musí proplatit až 75% mzdy za neplatícího tvého zaměstnavatele. Takhle mi to řekli přímo na právní pobočce pracovního úřadu. Dodnes "firma" Mencl Guss z Roudnice nad Labem dluží desítkám lidí výplaty a nemůže s tím nic nikdo dělat

magdalen*
hodnocení

0x

Zajít na úřad práce a zaměstnalatele ohlásit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]