Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je to legální dát si inzerát na pomoc, když jsem ve finanční tísni a potřeboval bych od někoho ne půjčit ale dát peníze? Někdo kdo by mi mohl v životě pomoci?
Mohu si založit takovýto inzerát? Není to trestné?
Hezký den i vám. Já myslím, že pokud nebudete podvádět a pravdivě uvedete, že prosíte o nenávratnou výpomoc tak vás nemají zač trestat ale chtěla bych vidět toho blázna co vám peníze pošle. Pozor, pokud napíšete, že vás např. postihla povoděň, přišel jste o nohu a podobně a pak se ukáže, že je to lež tak to už podvodné jednání je.
Myslím si, že trestné to nebude, když v inzerátě přesně uvedete, že chcete nevratnou půjčku nebo-li dar bez protislužby a bez nároku na daňový odpočet. Vy nic nenabízíte, za nic ty peníze nechcete, nikoho neokradete. Tudíž, pokud vám eventuálně někdo něco pošle, je to jen a jen na jeho zvážení. Akorát, kde se najde takový lidumil, že vám ty peníze dobrovolně pošle?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.