Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si přestat kousat nehty

Od: hrnca odpovědí: 6 změna:

Zdravím, bude mi skoro 20 koušu si nehty od mala. Docela rád bych s tím přestal, protože se mi to nelíbí a určitě to i vypadá hrozně. Ale asi nejsem dostatečně silný abych si řekl STOP a přestal. Je mi jasné, že s tímto mi asi žádný doktor nepomůže, tak to zkouším tady.

Neznáte třeba někoho komu se povedlo přestat? Dříve jsem zkoušel vše jako např. pepř, rukavice :D atd... ale nic nepomohlo. Prostě by mě zajímaly různé metody pomocí, kterých se povedle lidem přestat.

A co si myslíte o léčitelých, mohlo by mi něco takového pomoci? Obecně na ně nemám moc dobrý názor ale kdyby mi to mohlo pomoci, tak proč to nezkusit.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami95
hodnocení

0x

Prostě si řekni ne, a uvidíš jak na sebe pak budeš hrdý..

kangaroo*
hodnocení

0x

Moje známá někde koupila takové plastové návleky na poslední články pro děti a prej to pomohlo :)

hodnocení

0x

tez jsem si kousal nehty , ale pak jsem si rekl ne , vypada to hnusne a jde to :)

uska*
hodnocení

0x

zkoušel vše jako např. pepř, rukavice
Ale kuš, to jsi prokousal rukavice? Nějak ti nevěřím, Na co léčitel? Napřed si to srovnej v hlavě a bude ještě v životě mnoho případů, kdy si budeš muset říci A DOST ! Tak trénuj už teď.

petrkess*
hodnocení

0x

Chce to silnou vůli, a schopnost říct mozku : NE! O tom to celé je. Když nejsi schopen sám sebe motivovat, nikdy nepřestaneš.

Chodit s tímto k léčiteli mi příjde jako úplná hloupost.

hodnocení

0x

Kousání nehtů je svým způsobem sebepoškozování. Nehty si lidé koušou, když jsou v tenzi, tedy napětí, nešťasní, zmatení, nejistí. A toto všechno dělají lidé s nízkým sebevědomím. S ostrým sebehodnocením. ;) Kapku si všechno srovnejte v hlavě, koukněte se na sebe s láskou, pochopte, že máte spoustu dobrých vlastností, které vám někteří lidé závidějí. Začněte mít rád sám sebe a sám sebe si važte. Nemusíte se měnit, pracovat na sebezdokonalování, ale bylo by to fajn, ale není to nutné. Jen příjměte sám sebe bez výhrad. Pak přestane kousání nehtů. Zmizí i pach, který rozkládající se sliny na rukách nechávají. *hej* Jen si nepleťte sebevědomí s arogancí a sobectvím! Sebevědomí se nemusí dokazovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]