Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojím se cvičit, jak získat omluvenku

Od: antisportovec odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

Jsem žákem 9. ročníku nejmenované sportovní školy. V 4. třídě jsem se přihlásil do sportovní třídy(čehož lituji). Můj problém spočíva v tom, že bych nutně potřeboval omluvenku na zítřejši tělesnou výchovu, kde máme slíbené dlouhé běhy( běháme I km, když nestihnu limit, tak 800 m., pak následuje rozvička a běháme tzv. pyramidu 500 m-1000m-1500m-1000m-500 m). Za každý nestihnuty limit jsou nějaké úseky navíc. Jelikož máme dvouhodinové tělocviky, tak po téhle "rozehřívačce" jdeme často na gymnastiku(to je u mě přiběh sám o sobě...) No nechcu dál okrádat vás o čast tak přejdu hned k dotazu:
Jak přemluvit mamku, aby mi napsala omluvenku popř. jak něco nasimulovat?

Za případné odpovědi vám mockrát děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

šel jsi na tu školu tak bojuj a nevymýšlej omluvy - nebuď srab

hodnocení

0x

No...jestli Vás v 9.třídě děsí v součtu 5,5km...tak to není na omluvenku, ale na psychologa...

Upřímně...být já Váš tělocvikář, použiji zřejmě karabáč...

Buďte rád za toho Vašeho..

antisportovec
hodnocení

Nejde mi o dlouhé běhy, ale o gymnastiku, ke nejsem schopen udělat ani výmyk ...

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, oproti předchozím rádcům mám kapku jiný názor. Sportovku jsem také dělala, sportu jsem se věnovala na vysoké úrovni. Jenže delší běhání mi nikdy nešlo, z duše jsem ho nesnášela - sice jsem dlouho závodila ve sprintu, ale dlouhé tratě byly katastrofa! Vždycky jsem to ale nějak přežila, holt rozumný tělocvikář nevezme karabáč, ale pochopí, že každý sportovec je na něco jiného. Já na něj měla štěstí. Sice povolil, ale zároveň nás, co jsme dobíhali jako poslední, nijak zvlášť nedusil a netrestal.

Takže buď to prostě zkus - dlouhé tratě se neběhají každý týden, takže budeš mít na dlouho pokoj, nebo bych šla za mámou a upřímně řekla, že mám z dlouhých tratí obavu, připadám si trapně a za pozdní doběhnutí schytám ještě penále. Nicméně - pokud se problému vyhneš jednou, naučíš se před problémy utíkat. Lepší je se tomu postavit a chovat se zodpovědně.

hodnocení

0x

Přemluvte mamku, ať vám u ředitele vyřídí přestup do jiné, nesportovní třídy. Je začátek školního roku a vy se už hroutíte. Co budete dělat později? Budete získávat omluvenky na každý tělocvik? To je přece nesmysl. ;) Připravte se na řeči od rodičů, ale vyřešit to musíte od základů.Není jiného úniku!

lidus*
hodnocení

0x

Hlásit se do sportovní třídy s odporem k tělocviku je čiré bláznovství. Ale když jste to od 4 třídy vydržel tak do konce roku už vydržíte. Dnes sice budete mít omluvenku., co zítra a pozítří?

doplněno 03.11.13 18:21:

Pokud s atletikou nemáš problém tak učitel jistě chápe, že ti nejde gymnastika, nikdo neumí všechno. Udělat na hrazdě výmik není až takový problém, stoupni pod hrazdu, spevni tělo, rukama uchop tyč hrazdy, přitahuj se rukama a švihni nohama, hups a jsi nahoře, jelikož nejsem gymnasta a znám to jen ze Sokola mívala jsem z výmiků a točů břicho modré. Pro mě byl problém bradla o nestejné žerdi a kotoul na kladině, to fakt ne.

daniell*
hodnocení

0x

bolí mě noha? ... Těžkou můžeš běhat z bolavou nohou. Ale to je řešení při nejlepším na týden nebo dva? co dál. Postav se k problému a zvaž přestup do nesportovní třídy pan ředitel by určitě vyhověl.

hodnocení

0x

Tak by mě zajímalo jak to dopadlo.Také bych radila přestup,jen nechápu proč se tak už nestalo dávno.

hodnocení

0x

Zajímalo by mě, proč jsi změnil svůj názor. Ve 4. třídě Tě asi sport bavil, když ses přihlásil do sportovní třídy. Proč tomu není tak i dnes? Měl jsi nějaký úraz, ztloustl jsi? Bojíš se? Proč?

Nakonec, když jsi 5 let byl ve sportovní třídě, ten poslední rok to vydržíš taky. A na sportovní gymnásium se asi hlásit nebudeš.

Byla jsem na tom jako Ty. V gymnastice jsem sice udělala stojku, hvězdu, kotoul, přes kozu jsem skákala v pohodě roznožku i skrčku, ale nářadí - to byla bída. Padala jsem z kladiny i bradel o nestejné žerdi, a ten výmyk? Raději ani nebudu psát. Pokud jsi viděl starý film Metráček, jistě víš, o čem je řeč.

Nahradila jsem to atletikou. Běhala jsem jako vítr, dobře skákala do dálky a ve vrhu koulí jsem byla bez konkurence. Takže co jsem v gymnastice pohnojila, to jsem atletikou vytáhla. Udělej to taky tak. Když zvládáš atletiku, jistě tělocvikář trošku přivře očko při tom výmyku. *:D* Prostě každému jde něco jiného.

A i kdyby tě mamka na jednu hodinu omluvila, přijdou hodiny další a další. Jak se jim chceš vyhýbat? To přece nejde. Tak se k tomu postav jako chlap, nesimuluj a snaž se to vytáhnout disciplínami, které Ti sedí. Jaga.

asd*
hodnocení

0x

Nějak nemůžu pobrat co děláš na sportovní škole... Ber to tak, že co tě nezabije to tě posílí, a je hodně velká pravděpodobnost, že za pár let budeš za to "týrání" rád ;)

Výmyk - základ jsou břišní svaly a technika. Domluv si s tělocvikářem extra výuku že se ho chceš naučit. Abys to nedokázal ani po pár desítkách hodin zkoušení, to bys musel být totální dřevo.

Pokud ti něco nejde, tak makej na tom aby ti to šlo. I bez talentu se dá naučit hodně. Ber to jako výzvu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]