Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Mám jednu otázku: Vysvetlili vedci na 100% vznik a pôvod života a vesmíru? Prosím, odpovedzte mi "ÁNO" alebo "NIE".
Ďakujem vám
Medvídku,lépe by se odpovídalo,kdybys byl také zaregistrovaný.ale nešť.Život začínal na Zemi před asi 3 MLD let ve směsi chemických prvků při chladnutí dosud žhavé planety a kondenzaci vody.Bez tekuté vody se nemohly vytvořit první molekuly sloučenin kyslíku,vodíku,dusíku a uhlíku v prvotní "prapolívce".Svoje vlivy tu mají i časté bouřkové výboje.Chemické reakce probíhají v podstatě stejně a atomy zaujímají svoje místo přesně podle uspořádání prvotních základů bílkovinných molekul.Vytvoří se zde delší řetězce molekul,které už nemohou se řadit jinak,než podle určitých zákonitostí.Proto jsou vědci toho názoru,že pokud se jinde ve vesmíru najde planeta s podobným vývojem jako Země,musí být tady vzniklý život dosti podobný pozemskému.
V laboratořích již byly vytvořeny v uměle nastavených podmínkách první koacerváty s bílkovinou strukturou,které mají již některé vlastnosti praorganizmů.Přijímají potravu a mohou se dělit.
Dál se pracuje na řešení a konstrukci genotypů primitivních organizmů,ale i primátů.
JABRAKA
Při putování životem , jsem se setkal s informací - že člověk byl uplácán z bláta a byl mu vdechnut život . To by měl být dostatečný důkaz o přeměně neživé hmoty v živou , pokud bláto nebylo infikováno nějakými biologickými zárodky!
Vysvětlit vznik života z anorganických složek na Zemi i ve vesmíru se samozřejmě podařilo už mnohokrát, existují na to spousty hypotéz, které jsou logicky správné a vycházejí ze známých přírodních zákonitostí. Ovšem dokázat se zatím nepodařilo ani jedinou. Žádný důkaz o současných či minulých formách života mimo naši planetu tedy (zatím) neexistuje.
Ahoj! Chceš striktní odpověď, áno, alebo nie. Podle mne je to áno. Ale spíš by mě zajímalo, co Tě k této otázce vedlo a proč se ptáš na tomto místě. Pokud tě tato otázka opravdu zajímá z věděckého hlediska, máš nekonečné internetové možnosti a můžeš se pídit po odborné odpovědi rovnou u "kovářů".
A ještě, proč chceš vědět, jestli to zjistili na sto procent? V tomto případě, se asi stoprocentní odpovědi nedočkáš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.