Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mají ve filmu pořád otevřenou pusu?

Od: humbucker* odpovědí: 8 změna:

Ahoj. Ve spoustě Amerických filmů(možná v každém) , ti herci, mají skoro většinou i v klidu ,stále tak divně pootevřenou pusu. Je to normální? Proč to vlastně dělají?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, protože herci v amerických filmech hrají hlavně obličejem. To je rozdíl např.

od evropských herců, kteří hrají i tělem. Patrně to bude jinou výukou herectví a také mentalitou. Ale, to hraní obličejem je převládající hlavně v amerických seriálech, kde se kamera soustředí na detail obličeje a ten výraz herce (postavy). Zdravím!

doplněno 07.12.13 23:35:

Tak nevím. Možná jsem nepochopil otázku nebo jsem si těch "dementů" nikdy nevšiml. Ale, ty seriály jsou o hraní obličejem, to se podívejte. Herec nasadí výraz, kamera se tam dlouho zastaví, chvilku se počká, až to americký divák pochopí a k tomu jde smích z playbacku.

humbucker*
hodnocení

Tomu se mi Bene nechce moc věřit. Přece je tam úmyslně neučí vypadat jako dementi. Ty, co by to museli učit, těch pár, to by se asi ani nevyplatilo otvírat ročník v celých státech.

laik*
hodnocení

0x

Nikdy jsem si toho nevsiml, takze to asi nebude tak vyrazne, tak se snazis naznacit.

Mas nejaky konkretni film nebo serial, kde je to podle tebe vyrazne?

hodnocení

0x

proč to dělají? Protože jsou to američani a myslí si, že je tak vypadá normální člověk. Líp to zahrát neumí a aby divák pochopil, že jde o humor, musí k tomu pouštět umělý záchvat smíchu z plejbeku. Ono je to asi nutné, protože jejich humor je často těžko pochopitelný. (příklad - dneska jsem neměl k snídani rohlík, dal jsem si housku - chachacha). Bohužel, tahle praxe se už rozšiřuje i k nám.

Tím se samozřejmě nechci dotknout některých špičkových amerických herců, před kterými smekám.

buss
hodnocení

0x

kíp smajling

nameless*
hodnocení

0x

Pootevřené pusy jsem si nevšiml, ale za to jsem si všiml (alespoň v originále) toho hlasitého šepotu - nebo jak to nazvat. Nikdy tam nemluví nahlas, pokud zrovna neřvou, ale vždy jen šeptají. Navíc jsem to zaznamenal jen u amerických filmů...

checker

Zajímal by mě nějaký příklad, protože jsem se s tím fakt ještě nesetkal. :D

nameless*

většina novějších amerických filmů v originále ;) Neříkám, že tam tak mluví po celý film (bohudík), ale nějaká část to je... (většinou to je v úsecích, kdy je např. postava zajata a má říct něco hrdinského, nebo kdy postava mluví se svou milou a má to být romantické apod.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]