Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Ve spoustě Amerických filmů(možná v každém) , ti herci, mají skoro většinou i v klidu ,stále tak divně pootevřenou pusu. Je to normální? Proč to vlastně dělají?
Dobrý den, protože herci v amerických filmech hrají hlavně obličejem. To je rozdíl např.
od evropských herců, kteří hrají i tělem. Patrně to bude jinou výukou herectví a také mentalitou. Ale, to hraní obličejem je převládající hlavně v amerických seriálech, kde se kamera soustředí na detail obličeje a ten výraz herce (postavy). Zdravím!
doplněno 07.12.13 23:35:Tak nevím. Možná jsem nepochopil otázku nebo jsem si těch "dementů" nikdy nevšiml. Ale, ty seriály jsou o hraní obličejem, to se podívejte. Herec nasadí výraz, kamera se tam dlouho zastaví, chvilku se počká, až to americký divák pochopí a k tomu jde smích z playbacku.
proč to dělají? Protože jsou to američani a myslí si, že je tak vypadá normální člověk. Líp to zahrát neumí a aby divák pochopil, že jde o humor, musí k tomu pouštět umělý záchvat smíchu z plejbeku. Ono je to asi nutné, protože jejich humor je často těžko pochopitelný. (příklad - dneska jsem neměl k snídani rohlík, dal jsem si housku - chachacha). Bohužel, tahle praxe se už rozšiřuje i k nám.
Tím se samozřejmě nechci dotknout některých špičkových amerických herců, před kterými smekám.
Pootevřené pusy jsem si nevšiml, ale za to jsem si všiml (alespoň v originále) toho hlasitého šepotu - nebo jak to nazvat. Nikdy tam nemluví nahlas, pokud zrovna neřvou, ale vždy jen šeptají. Navíc jsem to zaznamenal jen u amerických filmů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.