Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlepší léky na bolest

Od: toms odpovědí: 16 změna:

Dobrý večer, chtěl bych Vás ppoprost, jestli by jste mi mohli poradit, doporočit nějaké léky které jsou nejvhodnější a nejlépe zabírají :

a) na bolest hlavy

b) na utlumení bulesti kdekoli na těle

c) proti únavě

d) na lepší spaní

e) proti mírným aergickým reakcem

f) na srážení tepoty

Pokud znáte i nějaké osvědčené léčení, kde není chemie tak bych se ho taky rád dověděl.

Předem všem děkuji za odpovědi.

výtka
Upozornění od sys clayman 12. 05. 2011 09:09:58
tohle není otázka (problém), to je anketa!

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Na lepsi spani je vynikajici medunka, pusobi i harmonizacne na cely orgasnismus, takze mze potlacet bolest. Na srazeni teploty a bolest hlavy je paralen, ktery tez tlumi bolest v tele. A je bezepecnejsi nez nejaky Ibalgin a podobna svinstva. Proti unave doporucuji pit zeleny caj:)

A na alergii zyrtec nebo xyzal, tam se chemii bohuzel nevyhnete.

naihonn*

Tak já na Ibalgin nedám dopustit. Kdo zažil opravdu nehorázný bolesti a Ibalgin byl jediný, co mu pomohlo, i kdyby jen dočasně, tak ten se mnou bude souhlasit. Jinak se dá všeobecně říct, že všechny "léky" jsou svinstvo chemicko-biologické a Ibalgin ani Paralen nejsou výjimka. V jiných ohledech musím podotknout, že čaje jsou opravdu skvělá věc, škoda, že jsem neodhalil žádný, co by byl likvidátorem bolesti. :)

martinaa*

Takovy caj jsem taky nepotkala:) Jedine snad caj s rumem:D K paralenu se priklanim proto, ze babicka i teta meho pritele jsou lekarky a lekarnice, takze o ruznych lecich vedi daleko vic, nez obycejny clovek, ktery slepe veri doktorum. Kolikrat uz mi vydaly jine leky s tim, ze ty napsane jsou pro me absolutne nevhodne a podobne. Doktori pry kolikrat vubec nevedi, co lek obsahuje:)

Prave mi klidne rikaji, ze kdyz je clovek unaveny nebo ho boli hlava, at si klidne vezme paralen a zaleze, ale proti ibalginu se stavi celkem tvrde... mozna i proto, ze docela dost zatezuje zaludek:) Ale samozrejme na kazdeho cloveka zabira neco jineho:)

asminkam*

Ibalgin je svinstvo, jednou mi po něm bylo ukrutně špatně, ale bez nějk bych tu asi nebyla, paralen tu bolest ztlumí na čas, kdežto ibalgin jí jakoby vypne a to na delší dobu. Takže brát jen v případě nutnosti, jinak zůstávat u paralenu, kterej neni tak agresivní :)

juldab*
hodnocení

1x

Pamatuj že léky léčí ale příroda uzdravuje

krkovicka*
hodnocení

0x
Bolest hlavy,činská mast.Nebo obyčejný Nurofen rapid.Proti unavě guarana od walmarku a na spaní meduňka,levandulová koupel...Hele neděláš náhodou průzkum trhu!?

rv*
hodnocení

0x

Už za císaře pána se vědělo, že klystýr zabírá na všechny neduhy a na česká simulant nejlépe.

cyril*
hodnocení

0x

Zaručeně na bolesti všeho druhu zabírá morfium. Aplikuje se všude tam, kde již nezabírá nic jiného! ;)

hodnocení

0x

zaručeně osvědčený ekologický lék? obuj si malé boty! zapomeneš na bolení hlavy...*smich*

lidus*
hodnocení

0x

Aulin, Valetol, Paramax. Na spaní medunkový čaj, med-mléko + rum. Z mládí si pamatuji, že na spaní je nejlepší sex.(pro vtipálky, samosebou před spaním).

hodnocení

0x

Zdavím všechny, jen by mne zajímalo, zda všechny tyto problémy má tazatel (-ka).

a) šálek kávy, procházka na čerstvém vzduchu

b) to je příliš obecné - druh bolesti, její příčina - od paralenu ap. po opiáty, pokud se jedná o chronickou bolest aktivity, kterými se na

bolest trochu zapomíná

c) spánek

d) chladná ložnice, teplé ponožky, teplé mléko s medem, bylinkový čaj, žádná televizní či domácí dramata

e) vyhnout se alergenům - když uvádíte mírnou reakci

f) chladné zábaly těla, příp. zápěstí, kotníky, hodně tekutin a když chemii, paralen, acylpyrin ap. ;)

toms
hodnocení

Ne tazatel namé všechny tyto problémy, ale chce vědět co je nejpepší použít když tyto problémy nastonou. Jednak všem moc diky za odpovědi.

ewa*

1. Je poněkud zcestné takto se ptát a připravovat se tímto dotazem na dobu, kdy tyto problémy nastanou.

2. Těmito problémy trpí plno lidí, jsou reakcí na momentální situaci a pokud nejsou chronického dlouhodobého rázu a nesignalizují tak závažnější chorobu, je nejrozumnější spolehnout na sebeuzdravující schopnost organizmu. Nejlepší léky=žádné léky.

hodnocení

0x

na bolesti hlavy trpím od svého mládí, bohužel i na migrény. Na klasickou bolest hlavy mi však pomáhá pouze ibalgin, nebo nimesil, na migrénu ale nestačí. Ostatní již zmiňované tabletky mi nezaberou. Samozřejmě, že ideální by bylo žádné tablety nebrat, protože každá sice něco odstranit pomůže, ale ostatnímu určitě nepřidá :(

hodnocení

0x

Strýc Pagáč radí: Když ňa bolí v krku, napiju se slivovice. Když ňa bolí hlava, dám si sklenku vína. Když ňa bolí žaludek, naliju si borovičku. - A strýcu, kdy pijete vodu? - Vodu? Takú nemoc sem ešče neměl.*smich*

marenka*

*smich* Vy se tomu smějete, ale já mám kopřivku po paralenu, po acylpyrinu, díky ibalginu jsem skončila až na kapačkách pro zklidnění atd. atd. Prostě já a prášky nee. Na klasické nastuzení, horečka 38, rýma a kašel mám osvědčený rum. Resp. grog. Ale opravdu. Ve chvíli, kdy skoro uléhám pod atakem nemoci, dám si před spaním 2-3 grogy a jsem grogy. *frajer* A ráno mi nic není! *ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]