Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu.
Bydlíme v panelovém domě v prvním nadzemním podlaží a pod námi je trafika, která zavírá okolo 18. hodiny. Jelikož má trafika výlohu, před výlohou parapet a jde o uzavřený kout, je to perfektní místo ke scházení se s kamarády na večerní pokec (nebo spíš řev) a nějaké to pokouření a popití.
Proto bych měl dotaz, jestli někdo nemá nápad, jak se nepřizpůsobivých trvale zbavit, jelikož prakticky každý den slyšíme řev, zpěv a podobné radovánky.
Abych JIM nekřivdil, občas se stane, že pod okny zakotví i ostatní...
Aby vás někdo nenapadl, že se chcete trvale zbavit cigánů-). Víte že je to celostátní i celoevropský problém. Čím víc se budete angažovat, tím víc se tam budou scházet a družit. Zavolejte na ně policajty a ať to pár dní hlídají. Pokud tam ale cigán bude chtít dělat bordel, nikdo mu v tom nezabrání. Vím o čem mluvím. Bydlel jsem v Brně kousek od Bratislavské. Je to boj s větrnými mlýny.
Naprosto jednoduchá pomoc. Nainstaluj do okna kameru, ani nemusí být funkční, ale tak, aby o ní věděli. Pokud někoho z nich znáš, tak se nenápadně prořekni, že záznam z kamery jde neustále na internet.
Ahoj všem a díky moc za rady!
Už jsem promýšlel všechno možný, jak píšete - vodu, policii, parapet atd, ale nezdá se mi, že by bylo něco z toho použitelný... Policii se mi volat nechce, protože pak jsou z toho akorát problémy a o ty nikdo nestojí.
Měl jsem spíš na mysli, jestli neexistuje nějaká zákonná finta, o kterou bych se mohl opřít (například zákaz vysedávání, rušení soukromí, nebo podobně)
Odstranit je nechci (i když by to nebylo od věci) - nejsem rasista, ale pořád mě vytáčí, že se někdo dole slejzá...
Jedna z možností bude jim to místo zošklivit...
nechat tam na zemi exkrementy, to je smrad, který postihne hlavně druhé...někomu ovšem nevadí...
jen jsem si vzpomněl na mladá léta, kdy nějaký šprýmař dokázal rozplakat celou Lucernu při plese či prodloužené, už nepamatuji...ale ty uplakané kočky s rozmazaným líčením, to je k nezapomenutí... a prý na to stačil slzák z nějakého pyrotechnického souboru...
kdysi se používalo nenápadné rozprášení mletého pepře nebo slzáku ze spreje, dokonce pamatuji, jak jeden odnaučil puberťáky sedat na jeho dřevěný plot... vysypal na plot neviditelný jemný prach z izolace - skleněné vaty z akumulační pece...
neberte to ovšem jako radu!
rada zní: spojte se s trafikantem, kterému to určitě také není příjemné, každé ráno uklízet vajgly, plivance, bordel a další.. zkuste spolu upravit prostor tak, aby tam nebylo příjemně... třeba tam dát velké betonové květináče se stromky, které překáží, píchají, opadává jehličí a pod. Nebo to řešit s obecním úřadem, kompetentnými nad veřejným pořádkem...
doplněno 12.05.11 11:34:nebo jak na Jožina z bažin...
Hejkal:
Naopak...Vy přemýšlíte jako "normální" člověk..
To prostranství se naopak musí upravit tak, aby tam "normálnímu" člověku bylo velmi PŘÍJEMNĚ...tedy čisto, vše vyleštěné...uklizené...umyté...voňavé...
A to právě cikánům vadí...a odeberou se jinam.
Kdyby jim špína vadila, pak by to u 90% jejich obydlí nemohlo vypadat tak jak to vypadá.
Já bych to nenápadně sdělil tamním skinheadům, oni by to vyřešili rychle a stručně. Volat policajty nemá cenu. Ti tak něco vyřeší nebo pomůžou. Uměj akorát rozdávat pokuty a buzerovat. Pokud k tomu máte příležitost, zkusil bych po nich házet pukavce. Nebo pokud tam chodí jen oni a jinak tamtudy nikdo nechodí, možná bych rozsypal po zemi pár kilo střepů. Nemyslím si, že by to uklidili a pochybuju, že maj tak kvalitní boty, aby po tom chodili . To se raději přesunou jinam. A jestli ne, tak pak si sežeňte pistoli a...
Potřebovala jsem si cestou odpočinout a v celé čtvrti, po cestě domů, jsem nenašla lavičku. Ještě nedávno byly před každým vchodem. Lidi je dali pryč, aby se neměla uřvaná a sprostá děcka kde scházet. A schody u zadních vchodů jsou polité olejem a šmírem.Byly všude lavičky, maminky s dětmi, staří lidé, sousedé. Poseděli, pobesedovali, znali se, pomáhali si. Teď je všecko pryč a také hezké vztahy lidí, kteří se, díky lavičce, znají.
Je to smutný příběh.
Mám naprosto stejný problém. S tím rozdílem, že se nejedná o zákoutí, ale naopak roh domu s prodejnou potravin. Sedí (stojí, leží) tam přez den i v noci (cca do 1/2 3) někdy až 15 občanů a řvou. Nepomohlo zubaté železo na parapetu (ukradli i když bylo přivařené), nepomohla kamera (rovněž ukradli), nepomohla vazelína na parapetu. Nepomohli ani policajti (ty teda neukradli, ale po jejich odjezdu tam byli během pár minut zpátky). Když na ně vylejete vodu, akorát začnou ještě hlasitěji nadávat. Takže pokud víte nějaké fungující řešení, dejte vědět.
Dobrý den.
Sedají mi před prodejnou před výlohu (krásné široké místo na sezení, bohužel), několikrát jsem tam dával papír, že tam je zákaz sedání(že brání pohledu do výlohy, že si můžou jít sednout jinam - doporučoval jsem jim dokonce i místa k jejich celodennímu odpočinku, atd.) , ale samozřejmě vždy po pár dnech zmizel. Odpuzuje to lidi a mě to dost rozčiluje, když musím sedět v práci a posluchat to jejich řvaní. Budu to asi každé ráno natírat barvou, i když by to mohl odnést i někdo normální. Něco zkusím vymyslet.
Mělo by vzniknout nějaké nové obvinění. Stejně jako se trestá rasizmus by se měla trestat snaha donucovat lidi, aby se rasisty stali. Dělají pro to všechno, co se dá. Když jedu večer z práce a vystupuji na autobusovém nádraží, tak jich tam deset sedí a poslocuhá muziku a mají se krásně. Pak zas vidim dva sedat do audiny a řikám si, že se asi kluci dobře učili.. A spoustu dalších případů.
Souhlasím s názory, že když s nimi člověk ,,bojuje,, , tak je to ještě horší. Ale já se s tím nehodlám smířit.
Ja bych naplnil kýbl všim možnym nebo balonek a hazel to tak sikovne aby nevedely kdo to hodil opakoval bych to dokud by nebyly pryc ...jinak uz snad ani bouchačka nepomůže
Vemte nějakou diplomatku nebo podobnou kabelu, do ní pár nějakých papírů, případně šanon, běžte k nim a řekněte jim, že hledáte nějaký zaměstnance. Tak do 3 vteřin po nich nezbude ani smrad.
No já teda nevím. Ale ten parapet někomu patří. A když si dotyčný majitel nebude přát aby si na něj někdo sedal, může ho tím poškodit, tak toho dosáhne. Ve spolupráci s policií se to musí povést. Chce to jen vytrvat. Po dohodě s policií jim to místo zošklivit. Sázet pokuty, psát protokoly o poškození věci. Otravovat policajty. Oni jsou od toho, aby bránili slušné ne darebáky. A pak se ukáže, jestli se budou chtít zbavit Vás nebo těch hnědočechů. Zkuste to, ve spolupráci s majitelem toho parapetu(výlohy).
Ale patří k tomu třeba výkaly(např. psí). Ani hnědočech si nesedne na špinavý parapet víc než jednou. Takový rozprášený kýchací prášek dokáže divy - k mání v takových těch sranda kšeftech. Nasypat patřičné množství do trubky a fouknout vysavačem nebo fénem zpoza záclony. Hotová zbraň hromadného ničení. . Existuje ještě spousta možností. Ale chce to fantazii a pevné nervy.
Je vidět že s nima nemáte osobní zkušenost. Parapet, natřený vazelínou prostě zakryli kusem lepenky (kterou tam samozřejmě po odchodu nechali přilepenou). Nebo si sednou přímo na chodník. Když na ně zavoláte policajty, sice odejdou, ale za pár minut jsou zpátky. Policajti s nima toho moc dělat nemůžou, oni totiž "jen" ruší noční klid.
Policie sice moc dělat nemůže, ale já je můžu volat třeba 10x za sebou. Pak už si policie ve vlastním zájmu najde prostředky, jak zjednat nápravu.
Romové pod oknem? Tenhle problém se většinou vyřeší sám od sebe.
Nikdo nemůže mít romy pod oknem déle jak 24 hodin, protože přes noc okna vždycky záhadně zmizí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.